Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399413
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Po tych wszystkich recenzjach spodziewałam się dna totalnego, okazało się że (uwaga nie mam 15 lat-nawiązując do wcześniejszego postu ;) ) było całkiem nieźle.
Zarzut jakoby za dużo wątków, poplątana fabuła, itp. mnie nie przekonuje. Nie wiem, ja się nie zgubiłam ale to tylko moje odczucia.
Strona wizualna- miód. Brawa dla Wolskiego. Kostiumy, plenery, światło -wszystko dobrze dobracowane.
Dalej, nareszcie nie ma irytujących gagów z części drugiej. Bohaterowie są na ekranie tyle ile trzeba, co więcej nie wymuszają śmiechu.
Kilka wątków naciąganych, niepotrzebnie wydłużają film. Jest kilka zmarnowanych postaci i sytuacji SPOILER np. co właściwie robiły te wszystkie statki z finałowej bitwy!? KONIEC SPOILERU
Przywrócenie Barbossy jednak zalicze na plus, bohater tak charakterystyczny przydaje się koło mniej wyróżniających się Willa i Eli (Jack nie zawsze się przecież musi koło nich kręcić).
Klimat mniej kolorowy, więcej ciemnych kolorów. Mnie pasuje i tyle.
Jeszcze jedna własna opinia: nie zrozumiem jak Skrzynia umarlaka może być lepsza niż trzecia część. No trudno, świat to zagadka ;)
Oczywiście to juz nie to co jedynka ale znaczna poprawa po dwójce.

pozdrawiam

użytkownik usunięty
LisQa

No właściwie się za mnie wypowiedziałaś...
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
LisQa

Noc dodać nic ująć. Idealnie się zgadzam. Film był znacznie lepszy, niż pisali w recenzjach. Pewnie kwestia tego, ze jak 3 część to musi być obowiązkowo gorsza...

ocenił(a) film na 9
Phea

Moim zdaniem, najpierw trzeba ogladnac 1 i 2 czesc a potem iść na trójkę to się wszytsko powinno zrozumieć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
bemols

Ja się przygotowywałem na 3 nie myśląc, że będzie gorsza. Wręcz przeciwnie. Skoro 2 była świetna (lepsza od 1 wg mnie) i trzymała mnie w napięciu, że w kinie mnie wgniotła w fotel to 3 część powinna być zarąbista. Jednak 3 część nie wgniotła w fotel, nie było takiego napięcia i podniecenia. Na Krańcu Świata to czysty chaos, inaczej nie da się tego opisać.

użytkownik usunięty
Nameless

Wiesz, to zależy ile się spodziewasz po filmie. Ja czytałam najpierw forum i zobaczyłam, że opinie są negatywne, myślałam, że to będzie naprawdę słaby film, że jest tak dużo wątków, że się nie połapię. Jak weszłam, myślałam, że będę się nudzić, jak inni. A tu niespodzianka. Wcale nie był słaby, był świetny. Gdybym myślała, że będzie zarąbisty i poszła do kina z wielkimi wymogami co do fabuły, mogłabym się rozczarować. Tak więc wszystko zależy od podejścia...

LisQa

Ty masz tezę, a ja mam pytanie :d Ten film jest z napisami czy lektorem? Jak napisy to poczekam na wersję DVD :D

LisQa

od kiedy to w kinie są filmy z lektorem?

S_R_Corpse

Oj były były. Na szczeście te czasy minęły :) .
Jak widać wszystko zależy od nastawienia. Z drugiej strony jak się człowiek naczyta tyle złych recenzji to zawsze można się mile rozczarować.

ocenił(a) film na 9
S_R_Corpse

Pierwsza część leciała nawet z dubbingiem.

ocenił(a) film na 3
LisQa

No wlasnie, swiat to zagadka, bo "Skrzynia umarlaka" jak dla mnie jest najlepszym rozdzialem "Piratow...".
A trojka faktycznie nie jest totalnym dnem, ale kil prawie o nie szoruje:-)

ocenił(a) film na 7
Mad_Dog

Mnie film miło zaskoczył, prawie wszyscy go jechali ale według mnie całkiem dobry. Plus za świetną finałową bitwe morską.

ocenił(a) film na 10
LisQa

ja też naczytalam się negatywnych recenzji, a film był świetny. Dużo lepszy od 2.