Otóż właśnie wróciłam z przedpremiery wiadomego filmu. I muszę przyznać, że te 170 minut czułam jak 30!! Dosłownie. Akcja niesamowita, przez większość filmu nie mogłam swobodnie oddychać - taka byłam podekscytowana! Muszę zdradzić, że jest wilu Jacków Sparrow'ów ;))) Co mnie totalnie zaskoczyło! (pozytywnie oczywiście). Gagi niesamowite, duuuużo śmiechu i miłości :) Jak najszybciej idźcie na film! Polecam!!!
Też dopiero co wróciłem z filmu i musze przyznać że jest rewelacyjny. Trzyma poziom poprzednich części. Komu podobała się jedynka i dwójka na pewno będzie zadowolony z tej części. :)
hehe tez wlasnie wrocilam film byl swietny choc musze przyznac ze nie podobal mi sie tak bardzo jak 1 i 2 czesc ale nap
Ja także prosto z przedpremiery... Ale boję się jeszcze cokolwiek o filmie napisać, gdyż mogę w TYM momencie być nieco nieobiektywna. Jedno powiem: zakończenie było zaskakujące (kto by pomyślał, że X zajmie miejsce Davy'ego Jonesa?). Rano się postaram ustosunkować. A póki co... biegnąć na premierę, Jacko- i Willo-fanki! :D
3 słowa: ja chce jeszcze:)) film rewelacyjny, piękne zdjęcia, efekty znakomite, Johny Depp znowu czaruje
widzac wasze recenzje jestem tak bardzo szczesliwa ze juz nie moge doczekac sie jutra ......niebede mogla chyba zasnac prosze nie spojlerujcie ale chce tylko wiedziec jakie inne odczucia wywoluje ten film z porownaniem do popszedniczek????
Film mile zaskakujacy :D Nie spodziewalem sie takiego zakonczenia :) Jack Sparrow wymiatal jak zawsze hehe po filmie powiedzialem zdanie "Ten Jack Sparrow to umie ludzie w ci***a zrobic" kazdy mi przyznal racje :D Ale zakonczenie tak ciekawe jak ciekawi mnie czy i kiedy IV czesc :D
Pozdrawiam
Marsz do kin!Wlasnie tego oczekiwalem o 3 czesci Piratow!Tak jak pisali przedmowcy,tych 170 min. sie nie czuje.DLA FANOW POZYCJA OBOWIAZKOWA!I NIE PATRZCIE NA RECENZJE-FILM JEST SWIETNY!!!
Ja też wróciłem dopiero co z przedpremiery. Faktycznie, warto pójść na film i mimo że kilka scen mi się nie podobało to całość uważam że jest bardzo dobra. Akurat fakt, że jest wielu Jacków Sparrow'ów mi sie nie podobał, bo to troszkę średnio dopracowane było. Ale poza tym to jestem zauroczony filmem, który ma bogatą fabułę, wiele wątków i jest pod tym względem również dopracowany w szczegółach. Obejrzałbym go z przyjemnością ponownie!
Według mnie był super! Spodobał mi się tekst o mamusi i scena z "kiwaniem" x)Ale filmik po napisach jakoś mi tak nie pasował... Taki banalny ciutek.
juz po przedpremierze:) film naprawde swietny, nalepszy z calej trylogii:) (moim skromnym zdaniem) jedyne co mi się nie podobało to takie troszke drastyczne zakonczenie tego watku Liz & Willa zwlaszcza ze w tej czesci ich uczucia wyraznie przybraly na sile i wartosci:) ale za to scenka na plazy urocza:D no i zdecydowany plus ze bylo tak wielu Jack'ów:D
Nobody moves! I've lost my brain!:P Jack rlz!
Mi tez sie bardzo podobal film. Efekty rewelacyjne. Ogolnie film trzymal poziom zblizony do poprzednich czesci. Czekam teraz do premiery DVD zeby obejrzec jeszcze kilka razy :D
Watek Willa wlasnie byl the best!!
nic mnie bardziej nie zaskoczylo w tym filmie jak wlasnie to rozwiazanie
dzieki temu film jeszcze bardziej zyskal (bo dosc mam juz tych przewidujacych koncowek :P)
co do Jack'a to rzeczywiscie pobil samego siebie z 2 poprzednich czesci :) (scenki z kamieniami-krabami!?, wiele osobowosci i wiele innych :D)
No i mam WIELKA nadzieje ze powstanie kolejna czesc piratow (jak to mowia apetyt wzrasta w miare jedzenia :P)
czasem mieli dość... dziwne pomysły, ale imo tłumaczenie adekwatne do wypowiadanych słów ;)
Film po prostu genialny
na kazdym kroku zaskakuje
jest tylko jeden problem... Ja chce kolejnej czesci i mam nadzieje ze powstanie :)
A ja uważam że ta czesc jest najgorsza ze wszystkich. Nie podobał mi się koniec z willem i elizabeth. Pozatym za dużo wątków. Czasami trudno było cokolwiek zrozumieć. Momentami troche nudnawy. Ogolnie jestem troche zawiedziona. Spodziewalam sie lepszej fabuły. Ale itak lubie piratów :p
Ja też już po przedpremierze :):):) I musze przyznać, że też się czułam jakbym siedziała góra 30min! Byłam jak jakaś zahipnotyzowana :D:D:D Boże... JA CHCE 4 CZĘŚĆ! ALBO NA 3 JESZCZE RAZ DO KINA:p:p O buuuu! Czy to się już skończyło? Ja nie wytrzymam... kocham wszystkich!
MARSZ DO KINA PIRACI! JO HO!!!:D;D;D;D
straaaasznie mi sie podobało! zdecydowanie 3 cz lepsza od 2(która moim zdaniem jest najslabszym ogniwem trylogii). wątek elizabeth i willa troche mnie zbił z tropu, zaskoczył owszem, ale wcale nie wiem czy tak mile. twórcy chyba bardzo chcieli zostawić sobie furtkę na kontynucje.
dzieje się mnóstwo! te ciągłe zdrady i powroty teroche mieszają, ale nie burzą ogólnego wrażenia. para barbossa i sparrow - boska! mnóstwo śmiechu, zabawy, śmiesznych sytuacji ( na czele z mamusią i mózgiem.. poprostu bomba!) dawno się tak nie uśmiałam.
generalnie super ekstra wrażnenie. film się ogląda jednym tchem i napewno zapada w pamięć. trudno go streścić - tyle się dzieje, dlatego Ci wszyscy, którzy przeczytali spoilery i myslą że już nie mają po co iść do kina sa w dużym błędzie. WARTO WARTO WARTO ZOBACZYć! :)
Pozdrawiam
tak na świeżo prosto z kina . filmik wspaniały porywający jak zaden, nie wiem kiedy minęło te 170 minut. trochę rozczarowało mnie zakończenie wątku Willa i Elizabeth to nie był happy end. mama nadziej ze będzie kolejna część bo to zakończenie nie było satysfakcjonujące jak na koniec trylogii o Piratach z Karaibów.
Film CUDO powiem tyle jeżeli chodzi o ocene filmu.
Sparrow jak zawsze rozbawia do łez a zakończenie zaskakujace nie powiem :D.
I coś mi sie zdaje że bedzie jeszcze jedna część tylko może mi ktoś powiedzieć co było napisane na tej mapie na końcu filmu?
Bo to może być tytuł następnej części...
Napis na mapie był po łacinie i oznaczał WODA ŻYCIA albo WODA KTÓRA DAJE ŻYCIE... barbossa wspomniał, zanim sie zorientował(wiadomo o co chodzi:) ), właśnie coś o nieśmiertelności...
ABSOLUTNA REWELACJA!!!Dopiero co wróciłem z kina i nie mogę się skupić na niczym innym jak na rozmyślaniu o tych zaskakujących wydarzeniach! Genialne gagi, świetni aktorzy, fabuła ambitna, mnóstwo efektów specjalnych!!Idźcie na to jak najprędzej, bo za prawdę powiadam Wam - WARTO!!Trylogia (póki co, oby był kolejny film) spójna, logiczna, aczkolwiek zagmatwane wątki w trójce, wymagają skupienia i koncentracji - łatwo się pogubić!!!Super film!!
Mnie film podobał się bardzo. Szłam do kina trochę sceptycznie nastawiona, bo przeczytałam kawałek recenzji filmu i było tam trochę słów krytyki .. Jednak nie zawiodłam się, a wręcz przeciwnie ;) Przy wielu scenach śmiałam się jak głupia (Miałam do tego 'świetną widownię', pewien facet swoim śmiechem zarażał całą widownię .. No poprostu wyglądało to bosko ;P Ale nieważne), przyłapałam się na tym, że łzy ciekną mi po policzkach .. No poprostu rewelacja! Jak zobaczyłam tylu Jacków Sparrowów to poprostu uśmiechałam się sama do siebie ;D Ale za to pożegnanie Elizabeth i Willa .. Ohh .. Za co?! Naprawdę chciałam, żeby byli razem. A Jack poświęcił swoje marzenia, aby uratowac Willa - szlachetne, bardzo szlachetne. I ta jego mina, gdy Jones pchnął Willa szablom .. Tym spojrzeniem, tą miną, odkupił wszystkie swoje grzechy ;) Mimo, że wszyscy bohaterowie co chwilę zmieniali fronty i czasami trudno było się połapac 'kto z kim trzyma i dlaczego', ale i tak w końcu wszyscy piraci się zjednoczyli. Boski film.
A ja to streszcze w dwóch słowach BARDZO DOBRy, a moze nawet w jednym REWELACJA (pryznajmniej dla mnie):)
"A co tam u mamy? (...) Widzę że miewa się całkiem dobrze"
:D:D Wypas...Polecam
Nie zawiodłam się na tym filmie ani troszeczke.
Piękny początek, zajebisty Jack, świetna gra aktorów, wspaniałe kostiumy, prawdziwa akcja, chumor, chumor, chumor...
No wspaniały film!
Jednak była jedna scena, która troszeczke nie spodobała mi sie, a mianowicie:
(JEŚLI KTOŚ NIE BYŁ JESZCZE NA FILMIE NIE CZYTAĆ!!!!!!!!)
................
................
................
................
................
................
................
Scena uwolnienia Kalipso z ciała Tii... To jak Tia urosła troszeczke mnie rozdrażniło, chociaż bez wątpienia było bardzo widowiskowe :)
................
................
................
................
.......;........
Scena uwolnienia Kalipso byla moim zdaniem najgorsza... beznadziejne bylo to ze urosla do takich rozmarow (przesadzone) i potem zrobila sie w to cos :P to miala byc bogini a nie .... wsumie jej uwolnienie moze miec cos wspolnego z tzw. furtka do IV czesci :) mam nadzieje ze bedzie :) i ze jednak miedzy Willem i Eli cos bedzie wiecej niz ....... :)
Pozdrawiam