Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399393
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Normalnie pisze ten temat 3 raz i ciagle cos mi przerywa.. :( :):) Niektorzy napisali, ze gdzies tam jest scena z Elizabeth i jej synem. O co chodzi?? I gdzie dokładnie jest, bo chyba mi coś padło na wzrok :( A i jeszcze drugie, mianowicie Will ma przeprowadzac dusze 10 lat, potem na 1 dzien wolnego i znowu 10 lat... Bo mi sie wydaje ze to tak jest, a tu ktos pisze, ze 10 lat i sruuuuu ma wolne. Odpowiedzcie bo sie zamotalam... :):)

ocenił(a) film na 8
Fricavanyali

niee, 10 lat i jeden dzień wolnego i znów 10 lat. i jaka scena z synem ? twez nic nie wiem

ocenił(a) film na 10
Snowwhite_2

Nie no zdania mamy podzielone.W końcu w rozmowie z Davym padło zdanie że mogli być na zawsze z Calypso razem jakby na niego czekała...a ona nie czekała więc wniosek nasuwa się sam.Jeśli kobieta będzie wiernie czekała przez te 10 lat to obowiazek transportu dusz zostanie zniesiony.Przynajmiej tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

A propo sceny Elizabeth z synkiem owszem jest ta scena zaraz po napisach.Radzę przeszukać forum.Link do youtube na pewno sie tu znajdzie^^

Fricavanyali

trzeba czekać 10 minut żeby napisy się skończyły i potem "powinna" być ta scena, niestety jak byłam wczoraj to puścili jej zaledwie 1 minute i urwali bo zaczeli wpuszczać na następny seans, kicha!!

ocenił(a) film na 9
joasia215

Nic się nie martw! ta scena trwa chyba z minutę:P

kanashibari

A więc tak.
Ja również z filmu wywnioskowałam iż on zchodzi na ląd tylko raz na 10 lat i nadal jest kapitanem, a ten jeden dzień jest po to by mogli się napawać sobą z ukochaną. Wiec raczej nie robi 10 lat i ma wolne, niee. Jest kapitamen holendra i nim zostanie, bo serce ma wycięte, nie ma co.

Końcowa scena jest na you tube, albo raczej była. Została ściągnięta. Nie wiadomo jak. Już jej tam nie ma. Jest to scenka bardzo ładna, 10 lat po tym jak skończył się film. Lizzie stopi na wzgórzu z synkiem.

ocenił(a) film na 9
joasia215

Ja jeszcze nie rozumiem jednego... Dlaczego nie da się wcielić Elizabeth na pokład Holendra?

I see... Tak co 10 lat to dramatyczniej jest:P

kanashibari

pownieważ mnie się wydaje iż Lizzy nie może się tam zaciagnąć iż załoga nie żyje wraz z jego kapitanem. Zauważmy ze oni SĄ MARTWI i do nich należy przprowadzanie na tamten świat. Więc muszą być nieśmiertelni.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7

Mnie wydaje się, że Davy Jones miał na myśli, że gdyby Kalipso/Tia Dalma czekałaby na niego w tym jednym dniu, dowiodłaby swojej miłości i wtedy Davy bez przeszkód byłby w stanie pływać przez wieczność, wiedząc, że ona go kocha i czekając na kolejne spotkanie. Tymczasem ona go zgradziła i skazała na wieczne cierpienie (bez niej). Dlatego też się na niej zemścił. Nasuwa się tylko pytanie, czy Kalipso, będąc boginią, nie mogłaby zwolnić Willa Turnera z przysięgi? W końcu to ona ustanowiła 'urząd' kapitana Latającego Holendra i namówiła Jonesa, by je objął. Spotykając Willa w 'Skrzyni Umarlaka', Tia Dalma wspomniała o jego przeznaczeniu, więc być może tak miało już być. A może jednak czwarta część..?:)

ocenił(a) film na 10

z tego co piszesz to znalazłam tylko link free i dalej nie mam pojecia co zrobic!! otwiera mi sie jakas strona i nie pojawia mi sie zaden kod...pomorz

ocenił(a) film na 10
ejka3

to "free" w które masz kliknąc jest na samym dole...