A któż mi powie czemu Panu łiliamowi nie wyrosły macki, takie jakie mial dejwi dżons ?
To było w miarę wyjaśnione w jednej ze scen, nie pamiętam w której. Davy stał się taki "zamackowiony" nie dlatego, że był kapitanem Holendra ale z powodu wycięcia serca i zmiany charakteru, kompletnego odrzucenia moralności i uczuć (btw. nie bardzo rozumiem, dlaczego Willowi musieli wyciąć serce, przecież Davy zrobił to z własnej woli)
O przpraszam telnu :D Chyba Ci o tlen chodziło ? Kiepski ,,żart". haha ale się uśmiałam - uwolnij swoje szare komórki.potrzebują tlenu. hahahahhahahahahahahhahahahhhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahaha
to się pośmialiśmy.
haha, ale śmieszne.
Ly, właśnie.
Jak mnie denerwują ludzie którzy idą na film, i potem się pytają o co chodziło, nie nadążałeś czytać? Czy tego nie rozumiesz.
Film był chaotyczny ale z powodu złej fabuły, a podstawowe rzeczy zostały wyjaśnione.
'Macki' nie miały raczej nic wspólnego z wycięciem serca. Gdyby tak było, to Will też by je miał, bo przecież jemu również wycięto serce (bezsensowność tego czynu została szeroko opisana w innym temacie).
Po tym jak Kalipso zdradziła Davy'ego, przestał on wykonywać obowiązki przewoźnika zmarłych. I właśnie za to, że porzucił wyznaczoną mu pracę, spotkała go kara w postaci takiego wyglądu (klątwa)
Zresztą trudno tu dochodzić logicznych wyjaśnień, bo film na pełno dziur w scenariuszu i tyle sprzeczności, że to aż razi :p (żeby nie było - bardzo mi się podobał :) )
Scenariusz jest tak pokręcony ponieważ zaczeli kręcić ten film jak jeszcze nie był ukończony i moim zdaniem to było błędem producentów bo wyszło na to że fabuła jest strasznie chaotyczna i niedopracowana ale dzięki temu film bardzo wcześnie się ukazał na ekranach kin i nie wiem która kwestia dla kogo była by lepsza: Puźna premiera i dopracowana fabuła albo wczesna premiera i pokręcona i niezrozumiała (jak dla niektórych) fabuła... jedno jest pewne: film już się ukazał i nic to już nie zmieni, chyba że będą dodawać jakieś sceny do tego filmu albo zrobią kolejną część która może opowie o co tak naprawdę chodzi...
Davy Jones miał macki i te inne dodatki, ponieważ znudziło mu się przewożenie wszystkich zmarłych na drugą stronę, co było wyraźnie powiedziane na filmie. A Will nie ma ich, bo będzie wykonywał to co do niego należy. A serce musiało zostac wycięte, bo wtedy Will nie byłby w pełni kapitanem "Latającego Holendra"
''A serce musiało zostac wycięte, bo wtedy Will nie byłby w pełni kapitanem "Latającego Holendra"''
To jest najbardziej nielogiczna sprawa w tym filmie!!
Davy Jones wyciął sobie serce SAM, na własne życzenie i własnej woli, po tym jak Kalipso go zdradziła. Wcześniej był w pełni kapitanem Holedra, pływał nim przez 10 lat mając serce!!
Więc logicznie rozumując - wycięcie serca nie ma nic wspólnego z kapitanowaniem Holedrem. Scenarzyści sami się we wszystkim poplątali i nieco schrzanili legendę tego statku :/
Żeby być kapitanem "Latającego Holendra" trzeba mieć wycięte serce. I dopóki to serce przetrwa, kapitan jest nieśmiertelny :)
Ale nie wydaje Ci się to zupełnie nielogiczne w stosunku do tego co rzeczywiście zostało ukazane w filmie?
Nie, nie nadążylam czytać. Wprawdzie mówiąc mam z tym trudności i ledwo czytam wasze wypowiedzi. Wydaję mi się jednak, że po to jest to forum żeby zadawać takie pytania. Może się mylę ?