Mam kilka pytań:
1.Czy według was za 10 lat Will będzie wyglądał jak Davy Jones, czy też kapitan Holendra może sam decydować o wyglądzie załogi?
2.Nie odnosicie dziwnego wrażenia że cała historia zatoczyła koło?
3.czy według was trzecia część jest, podobnie jak druga, furtką do następnego filmu?
ja tez tak myślę ,że została zdjęta. Ale inni piszą , że nie. Naprwde można się już w tej kwiesti pogubic. Trzeba jeszce raz pójsc do kina :D
Hmmm sama nie wiem...
1. Davy Jones wyglądał, tak jak wyglądałm, bo nie dotrzymał obietnicy, jaka złozył jako kapitan Holendra, i nie przwoził dusz na tamten świat {przynajmniej tak to zrozumiałam)
2. W sumie to można to tak odebrać, bo Jack znowu został bez załogi... ;D
3. Tutaj to juz wszystko zależy od twórców filmu, bo 2 część skończyła się tak, że bez kontynuacji byłaby niedokończona, a 3 może zostać tak jak jest i wszystko będzie jasne... Bo Jack na pewno sobie poradzi, skoro ma ta mapę :]
Tak uważam :)
już odpoi\wiadam:
1) jakbyś został/a po napisach to byś wiedział/a !!!:D
2) nie...:P
3) moim zdaniem zdecydowanie nie: jest taką furtk.ą nie zamkniętą na klucz. świetnie to zrobili, bo zakonczyli film tak ,zeby mieć do wyboru, czy kręcić następną część, czy poprzestać na tej. ale, jednak po oberjzeniu sceny po napisach mam wrażenie , że niestety następnej częsci nie bedzie...chyba , że tylko o losach sparrowa, bo na willa i elizabeth to juz chyba nie ma co liczyc.
Prawda, Jones nie dotrzymał obietnicy,jeśli chodzi o przewożenie dusz, dlatego tak wyglądał.
A swoją drogą zostańcie po napisach, bo jest jeszcze dodatkowa scena :) Podobnie jak w 1 i 2 części :)
Ale chyba mało kto o tym wie, bo na sali prócz mnie i moich 2 znajomych zostały raptem 3 osoby...
Will na pewno nie zamieni się w ryboczłowieka. Jak sie nie zmienił po 10 latach, to na pewno pozostanie już sobą. Zresztą, upodobnienie do ryby było zdaje się karą dla Davy'ego Jonesa, ale już nie pamiętam za co!!!
Kurcze, muszę obejrzeć jeszcze ze dwa razy, żeby zaczaić ten cały bałagan wokół klątwy.
Davy Jones upodobnił się do ryby po pierwszej dziesiątce. Tia Dalma nie pojawiła się tam gdzie powinna, więc stwierdził,że zabawę w Charona ma w głębokim poważaniu-i za to jemu i całej załodze wyrosły macki, łuski, płetwy itp.
A serce? Chyba taki znak rozpoznawczy kapitana Latającego Holendra.
Jak pierwszy był łajdakiem bez serca, to powinno się to tyczyć następców.
Skoro tłumaczycie to i ja zadam pytanko bo niedokładnie chyba to wszystko ogladałem, a szczególnie drugą część.
Czy faktycznie kapitan Holendra musiał składac serce w skrzynce czy to był tylko pomysł Daviego Jonsa z powodu utraconej, zdradliwej miłości ?? Bo ta skrzynke kojarzyłem jako jego osobistą legende, a nie "przywilej" każdego kapitana holendra ;)
No i jesli Will wrócił "po napisach" na dobre wg. niektórych, to kto mu zainstaluje serduszko ?? :)
Co do kontynuacji to przypuszczam ,że powstanie niebawem serial TV w stylu "Piraci z karaibów - Jack Sparrow" bo jego przygody moga ciągnąc sie w nieskończoność. Tylko kto to będzie oglądał bez Deppa ??
Co do pytania trzeciego. Ja myślę że czwarta część mogła by już powstać od razu. Bo zobaczcie odnalazł się ojciec Jacka, po paru latach. Dlaczego by nie zrobić nowej fabuły. Zrobić przygodę Sparrow'a z ojcem, wkręcić w to jak by Baraboosę i był by film jak się patrzy. Tylko trzeba by było wymyślić czego by szukali..hmmm może Bursztynowej Komnaty,a może ducha Willama Kidda. Pomysłów jest bardzo wiele,a ocean kryje bardzo wiele tajemnic.
Tyle, ze Keith Richards juz nie chce grac w "Piratach" ;) musieli by znaleźć kogos na jego zastępstwo.
Szkoda. bardzo mi się podobała jego rola. Ale watek z Williamem Kiddem wcale nie był by zły.
Mojim zdaniem powstanie czwarta część ponieważ na końcu jest odniesienie do źródła życia którego poszukują,jeśli czwarta część była by tak emecjonująca jak 3 i 1,to zdecydowanie jestem na tak.
1. Nie, Davy Jones dlatego tak wyglądał ponieważ nie wykonał polecenia Kalipso - miał przewozić dusze ludzi którzy zmarli na morzu na drugą stronę.
2. Nie raczej nie.
3. Mam nadzieję że tak - gdzieś czytałem że może powstaną jeszcze 2 lub 3 filmy ...
Powstaną ale mogą nie powstać. może Goreowi Verbinskiemu już nie chce sie kręcic kolejnych części. Ale Piraci mają dość wysoki budżet to powstaną.
1.Czy według was za 10 lat Will będzie wyglądał jak Davy Jones, czy też kapitan Holendra może sam decydować o wyglądzie załogi?
2.Nie odnosicie dziwnego wrażenia że cała historia zatoczyła koło?
3.czy według was trzecia część jest, podobnie jak druga, furtką do następnego filmu?
1. Nie, bo Davy wyglądał tak, ponieważ nie przewoził dusz [rozmowa Kalipso z tym majtkiem na to wskazuje].
2. Cóż, Jack znów jest sam, ale on sobie poradzi ;P
3. Druga była ewidentnie nie dokończona, dobitnie wskazywała że będzie część następna. Natomiast ta skończyła się tak, że mógłby to już być koniec, chociaż wolałabym żeby była następna część :P