Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399328
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Kto jeszcze oprócz mnie jest taki "dziwny" i "nienormalny", że jego ULUBIONĄ postacią NIE JEST Kapitan Jack Sparrow? :P

Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu była i jest...małpka Barbossy :)

ocenił(a) film na 10
UmcBabe_CS

Wygląda na to ,że ja też jestem taka "dziwna" i "nienormalna" :D Jak wiesz moją ulubioną postacią jest Elizabeth Swann:) A małpke też strasznie lubie:D

UmcBabe_CS

Wiecie co Wam powiem? (napiszę :D) Jacka Sparrowa bardzo lubię, ale z dzień na dzień coraz mniej. Powód tego jest taki, ze jak widzę ciągłe to podniecanie się Kapitanem Jackiem Sparrowem to mi się na wymioty zbiera :/ Że jest najśmieszniejszy, najlepszy, najfajniejszy, najmądrzejszy, etc. A gówno prawda! Dla mnie on nie jest ani najśmieszniejszy, ani najlepszy, ani najfajniejszy, ani najmądrzejszy. Jakoś pan Sparrow nie umie mnie rożsmieszyć żebym omało z łóżka nie spadła. Może dlatego, ze ja nie lubię pajacowania na ekranie, a Sparrow podchodzi pod tę kategorię, czyli PAJACOWANIE. Pajaca z siebie zrobić nie trudno. Ja nie wiem jak można się nim podniecac przeciez jak ja patrzę na niego to mówię nieraz: "Przeciez to pajac i osioł!". Moją ulubioną postacią jest Elizabeth Swann, ale małpka Barbossy też jest fajna :D No więc też jestem jakaś "dziwna" i "nienormalna" xD

ocenił(a) film na 10
femles_CS

Pani Kapitan ma racje. Jeżeli tylko padnie hasło "Piraci z Karaibów" to już większość ludzi kojarzy Jacka;/ Ja natomiast zawsze wtedy wyobrażam sobie Elizabeth z mieczem, czy to oznacza ,że jestem nienormalna:D, niewiem:P To prawda, że tylko podczas "akcji" Lizzie zaczynam się naprawde śmiać:)

Ahoj Liz!

LadyPiratQQa

No i własnie o to chodzi :/ Moja kumpelka się pyta mnie jaki jest moj ulubiony film, a ja na to, ze Piraci z Karaibów, a ona na to "Aaaa Jack Sparrow! Super on jest!". Po tych słowach miałam ochotę roztrzaskać jej głowe o scianę #%^$%&^&*^^#*($*^%^$^!!!!!! LIZ FOREVER AND EVER! No własnie, Jack nigdy mnie tak nie rozśmieszył jak Lizzie :) Jak ona w 1 cz. spadała do wody to się zaczęłam tak śmiac jak nie wiem co. Albo w drugiej to nic mnie nie rozsmieszyło bardziej niż to jak Liz na plaży wydzierała się na to męskie trio i udawała, że mdleje, kompas jej wskazywał na Jacka, a potem jak ją Pintel i Raghetti gonili xD Nawet to jak Jack z tym słojem się wywalił, a potem "Gdzie jest pik pik" nie przebije Lizzy :):) W 3 cz. to jak broń wyciągała to nie wyrabiałam :D a potem jak ją przez szparę w podłodze podgladali ha ha!

ocenił(a) film na 9
femles_CS

Jak dla mnie to jest chyba właśnie najśmieszniejsza scena, jak Lizzy udaje, że mdleje i tak dalej ;]

UmcBabe_CS

Kiedyś Jack był moją ulubioną postacią, ale później głupiutkie podniecające się nim faneczki mi go obrzydziły :/ Teraz go lubię, ale ulubioną postacią nie jest. Co do małpki Barbossy lubię ją :) Co do Elizabeth Swann to ją bardzo bardzo lubię, dużo bardziej od Jacka ale moją ulubioną postacia jest...Anamaria ;) Miała kobietka niezły charakterek, ale scenarzyści musieli ją usunąc :/ Wielki minus dla scenarzystów...:(

Pozdrawiam i Ahoj! :)

UmcBabe_CS

No Anamaria też była fajna :) Ale wolę Elizabeth ;)

ocenił(a) film na 10
femles_CS

Dla mnie "Piraci z Karaibów" to Elizabeth Swann i jej przygody:D

LadyPiratQQa

Dla mnie także :):) Jak słyszę w telewizorze albo gdzieś "Film Piraci z Karaibów, poznaj przygody Kapitana Jacka Sparrowa" to mam ochotę wypierdzielić telewizor za okno :D

ocenił(a) film na 10
femles_CS

I ja dokładnie tak samo. A jak wchodziła do kin Skrzynia Umarlaka to na plakatach pisało "Pirates of the Caribbean - Captain Jack is back" -jak mnie to wnerwiło!! Ma sie rozumieć ,że wielka gwiazada Jack Sparrow znowu czaruje na ekranie?!!!? Właśnie w tym odcinku to Elizabeth przejeła pałeczke po Jacku i to ona już całkowicie została GWIAZDĄ, GŁÓWNYM BOHATEREM tego filmu!

LadyPiratQQa

No ale cóż mozna zrobić skoro prawie wszyscy podniecają się na widok Kapitana Pelikana Jacka Sraka Sparrowa Dupora.

femles_CS

"Kapitana Pelikana Jacka Sraka Sparrowa Dupora" - buhahahahahah! xD

UmcBabe_CS

Też mnie to wkurza, że Jacka tak wywyższają...grrrrrrrr!

UmcBabe_CS

No ale nic nie można zrobić :(
Dlatego, ze Elizabeth Swann to główna bohaterka filmu, ale Sparrow jest tzw. maskotką tego filmu.

femles_CS

$%^^&%#^&**^($#%#%#^$&*%@#%$&&%!!!! Przecież Elizabeth Swann jest 10000000000 razy fajniejsza od Sparrowa! Ale i tak na pierwszym miejscu jest u mnie małpka Barbossy :D Ale Elizabeth jest na drugim :):)

UmcBabe_CS

Kucharzu Ty już lepiej nic z tych rzeczy nie pisz ^^ bo maniakalne faneczki Sparrowa to przeczytają i nas zjedzą :D

UmcBabe_CS

Jak one tak bardzo kochają tego Jackusia Dupusia to niech sobie powieszą na wszystkich ścianach w swoim pokoju jego plakaty i zrobią ołtarzyk i niech go tam czczą i piją rum na jego cześć, a nie wyzywać od "dziwnych" i "nienormalnych" ludzi, którzy mają inne zdanie na temat Sparrowa od nich. Faneczki Sparrrowa uważają, że jak ktoś nie stawia Jacka na pierwszym miejscu to to jest normalnie jakieś świętokradztwo.

UmcBabe_CS

Barbossa, Barbossa i nikt więcej... x]

antubis0

Nie lubię Barbossy, to uosobienie niuczciwosci no ale każdemu się podoba co innego :D :D

UmcBabe_CS

"Jackusia Dupusia" xD

UmcBabe_CS

Często tak sobie myślę, ze większość fanów Jacka jest niezrównoważonych psychicznie :D

UmcBabe_CS

niezrównoważeni psychicznie jak sam Jack :P

UmcBabe_CS

Tylko, ze ja "normalna" też nie jestem :/

UmcBabe_CS

Ale kilka razy w filmie było powiedziane, że Elizabeth jest podobna do Jacka więc możesz być "nienormalna" :D Zreszą ja "normalny" tez nie jestem xD

UmcBabe_CS

No tak ;)

ocenił(a) film na 10
femles_CS

A kto tu jest wogóle normalny:P:D ?

LadyPiratQQa

eeeeeee...yyyyyy...nie wiem xD

ocenił(a) film na 10
femles_CS

no właśnie heheheh;D

UmcBabe_CS

Rozmowa pewnych osób w jakimś tam temacie:

- "Moja ulubiona postać to oczywiście Jack Sparrow!" - :/
- "hehe no to witamy w klubie Jacka :D" - ...
- "Przecież wiadomo, że najlepszy jest Jack!" - :(
- "No przecież wiadomo, ze wszyscy najbardziej lubią Jacka" - #@$^$^^^!!!
- "Hmmmm..... nie do końca - znam aż jedną osobę, która ma inne zdanie i chciałam się dowiedzieć czy jest więcej takich "dziwnych" :) ludzi:P:P:P" - no koment
- "Tu nie trzeba być dziwnym by największą sympatią darzyć Jack'a Sparrowa... wystarczy mieć dobry gust!!! :)" - :/ no koment...
- "Dołączam się:D Mam takie samo zdanie jak wy i nie znam "dziwnych", którzy by nie lubili najcudowniejszego kapitana na świecie - Jacka Sparrowa:* :* :* A plakat Johnny'ego wisi nad moim łóżkiem:):) Pozdro:P" - :/
- "Zauważyłam, że Ci bardziej inteligentni wolą Jacka a ci mniej Willa" - no z tym to się zgadzam :D Jak ktoś woli Willa od Jacka to inteligencją zbytnio nie grzeszy :D Zresztą ja sama znam kilka takich osób, których ulubioną postacią jest Will i oni są głupi jak but :D
- "Jack Sparrow górą! Jeśli ktoś go najbardziej nie lubi ze wszystkich postaci z filmu to jest jakiś nienormalny! :D" - bez komentarza...żal.pl etc.

ocenił(a) film na 3
femles_CS

Jedyną postacią, jaką naprawdę lubię w tej serii jest Davy Jones. Postac ciekawa, nietuzinkowa, złożona. Wzorowany na Vaderze, i dzięki temu jest postacią fajną. I choc oczywiscie równac się z nim nie może (bo to jak kopanie leżace, czyli Jonesa) to i tak jest ciekawą postacią.
Natomiast co do reszty...
- Barbosssa - też okej, ale bez rewelacji.
- Jack Sparrow - nie lubię go za to, bo robi z siebie klauna. Taki np. kapitan Han Solo nie musiał na każdym kroku robic z siebie idioty aby być postacią zawadiacką i pełną niezwykłego uroku.
- Will - laluś, dennie zagrana postac, która nie wie czego chce. Nie lubię go.
- Elizabeth - plastikowa laleczka, która też sama nie wie czego chce. Nie lubię jej.
- Norrigton - mówiący przez nos flegmatyk, który także nie wie czego chce. Też go nie lubię.

Savvy?

JaszczurXP

No to ja teraz napiszę :P

Davy Jones - niby nic do niego nie mam, ale to czarny charakter. Bardziej postać tragiczna, ale jednak czarny charakter. Nienawidzę czarnych charakterów, mam taki uraz z dzieciństwa do nich. Nie pytajta jaki uraz. Ale takich strasznie pozytywnych postaci też nienawidzę. Są tacy dobrzy i słodcy, fuj! Ale w tym filmie nie widzę nikogo, kto byłby taki szlachetny. Jak gdzieś napisałam w jakimś temacie dla mnie wszyscy w tym filmie to egoiści, tylko, ze główne postacie pozytywne w gruncie rzeczy gdzieś tam dobre serce mają :):)
Cutler Beckett - taki cichy drań, nienawidze go
Hector Barbossa - uosobienie nieuczciwości, nie lubię go
James Norrington - wredny typek, nie lubię go
Sao Feng - potrafi zrobić wszystko dla kasy, nie lubię go
Will Turner - o Boże, no koment, nienawidzę go!
Elizabeth Swann - "sama nie wie czego chce" - a mi się to właśnie u niej podoba :D Elizabeth jest w uczuciach prawdziwą kobietą xD Czy z tym, a może z tamtym, albo lepiej z tamtym, a najlepiej jakby można było z tymi wszystkimi :D :D :D
Jack Sparrow - osioł i pajac

Pozdrawiam

UmcBabe_CS

Moja znajoma skomentowała postacie PzK tak: "Will to pedał, Jack to idiota, a Elizabeth to szmata. Tylko James Norrington jest fajny"
eee...pozostawię to bez komentarza

UmcBabe_CS

he he nieźle ;)

"Tylko James Norrington jest fajny" - o Boże :D nie dość, ze James Norrington jest nudny, taki flegmatyczny to jeszcze wredny typek. Ona go lubi? Nieźle, nieźle.

UmcBabe_CS

A tam lubi! Ona go uwielbia! :D :D :D :D

UmcBabe_CS

Ja powiem tak (napiszę :D) Jamesa Norringtona nawet w 1 cz. lubiłam, ale po tym jak przez niego Kraken obślinił Jacka to go znienawidziłam :D Gdyby on nie podpierniczył tego serca to Jack by żył. A tak bez serca i słoja z ziemią Jack prędzej czy później by zginął.

UmcBabe_CS

No właśnie! Ja nie wiem czemu większość jeździ tak po Lizzy. Przecież to wina tego głupiego i wrednego Norringtona!

UmcBabe_CS

"Will pedał" - no Twoja znajoma chyba myli pojęcia. Pedał to znaczy gej. A Will nie był gejem skoro ślinił się do Elizabeth. Jak już coś to Will jest metroseksualny, czyli taki lalusiowaty :D

"Jack idiota" - ja dodałabym jeszcze pajac.

"Elizabeth szmata" - ona to chyba nie wie co oznacza słowo szmata. Szmata, to kobieta, która śpi z prawie każdym. A Elizabeth tylko raz się przespała z Willem i tyle. Potem to ja nie wiem :P Ale w filmie to się tylko raz przespała z Willem, który zresztą jest jej mężem. No i to ma być szmata???

femles_CS

No ja tez coś w tym stylu jej powiedziałem, a ona na to, ze szmata bo się z każdym całowała ;) Żeby nie było, ja osobiście nie uważam, żey Liz była szmata, dziwką itp.

UmcBabe_CS

Twoja znajoma fajny argument podała ;) Że sie niby Liz z każdym całowała :D
Po pierwsze nie z każdym tylko z czteroma facetami :P Jakoś z Barbossą Davym Jonesem, Cutlerem Beckettem się nie całowała xD
Po drugie tymi czteroma facetami byli: Will Turner, Jack Sparrow, Sao Feng, James Norrington.
Po trzecie: Sao Feng ją do tego zmusił, ona nie chciała tego. On się normalnie na nią rzucił. Chciał ją zgwałcić czy co??
Po czwarte: To James Norrington ją pocałował, a nie ona jego. Widać było, ze Liz była w szoku za to, ze on ją pocałował.
Po czwarte: Co w tym dziwnego, ze Lizzy się z Willem całowała i to kilka razy?? Przecież to jej chłopak byl no nie???
Po piąte: Jacka pocałowała bo ją pociągał. Jak to mówi przysłowie: Przeciwieństwa się przyciągają (Willabeth), ale swój do swego ciągnie (Sparrabeth). A tak wogóle to był podstęp. Dzięki temu przykuła Jacka do statku :) (Ale się ucieszyłam jak to zobaczyłam :D Miałam już dość tego pajaca xD). Ale ten pocałunek to nie był tylko podstep, ona naprawde chciała go pocałowac. Patrz: flirty na statku, albo jak ona go przykuła to chciała go pocałowac jeszcze raz. Poprostu pociągali się nazajem.

Z tych argumentów wynika, ze Elizabeth nie jest żadną szmatą, dziwką, puszczalską, etc.

Więc Twoja znajoma chyba nie wie co oznacza kobieta szmata. Albo może ona tak się z kazdym migdali i zwala winę na innych, ze to niby wszystkie szmaty a ona święta :D

UmcBabe_CS

"Więc Twoja znajoma chyba nie wie co oznacza kobieta szmata. Albo może ona tak się z kazdym migdali i zwala winę na innych, ze to niby wszystkie szmaty a ona święta :D"
Możliwe, możliwe :D Ja tam nie wiem jak ona z tymi sprawami xD

Zastanawia mnie jedno ;) No bo Jack to pijak i jego higiena osobista pozostawia wiele do życzenia :D Więc dlaczego Elizabeth jak pocałowała Jacka to chciała jeszcze raz go pocałować, a Will jak poczuł zapach z ust Jacka to prawie zemdlał i wypadł za burtę? :D :D

UmcBabe_CS

Pewnie Elizabeth miała katar...;)

UmcBabe_CS

Prawda jest taka, ze Elizabeth to twarda kobieta i chciała się pocałować z Jackiem bo ją pociągał i nie patrzyła na to czy mu z ust śmierdzi, a Will to mięczak :D

UmcBabe_CS

No tak he he

UmcBabe_CS

Teoria Pani Kapitan jest bardziej prawdopodobna :D

UmcBabe_CS

Will kozi bobek xD

UmcBabe_CS

kurde ja naprawde nie mogę zrozumieć tego fenomenu Jacka :/ Jakaś niedorozwinięta jestem czy co?? Albo zbyt inteligentna :D Chyba to drugie xD

UmcBabe_CS

Ja też nie rozumiem fenomenu tego pirata :D

UmcBabe_CS

No proszę Was!! Ile razy mam powtarzać, że Sparrow to piratka??!!! Panna Jaqeline Sparrow, w skrócie Jackie Sparrow xD

UmcBabe_CS

A no tak! Sorry zapomniałam! xD