Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399369
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Porażka ...

ocenił(a) film na 6

No aż żal serce ściska ... wiedziałem, że będę rozczarowany, ale nie wiedziałem, że aż tak bardzo. Było wiele ciekawych scen, ale ogólnie film jest naciągany, tak jak by był robiony po to żeby zamknąć trylogię a nie zrealizować świetny film oparty na porywającym scenariuszu. Myślałem, że może chociaż muzyka mnie porwie ... i faktycznie mogłaby porwać widza, który pierwszy raz słucha Hansa Zimmera :/ Cały czas przewijały się motywy z soundtracków jego autorstwa do inny, wcześniejszych filmów (w szczególności do "Ostatniego samuraja").
Ogólnie bardzo się zawiodłem.
Nawet nie wystawię oceny bo tylko popsuję ostatniej części "Piratów..." tak piękną ocenę na Filmwebie. "35" pozycja?! Ludzie ... czyżby i to źródło wszelakiej wiedzy o filmie przestało być obiektywne ?!

bart_osz

Zgadzam sie. Dopiero wrocilem z seansu i musze powiedziec ze jestem Mocno,ale to Mocno rozczarowany. Infantylne dialogi, naciagany na maxa, ciagnacy sie w nieskonczonosc. Deep ciagnie jako tako ten film,reszta postaci to porazka. Jedynka podobala mi sie bardzo, dwojka byla gorsza,ale ten epizod to gniot. Film "Piraci z Karaibow" moglby byc filmem Znacznie lepszym,a nawet rewelacyjnym gdyby byl Bardziej o Piratach,Karaibach a nie o rybopiratach,krancach swiata itp