Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399356
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Czekałem na trzecią część od premiery drugiej, która była po prostu świetna.
Wczoraj byłem w kinie no i co się okazało:
1)Film trwa 170 min, ale ogólnie nie znudził mnie przez cały czas trwania, dobrze się bawiłem, ale...
2) są chwile w filmie, że akcja dzieje się w takim tempie, że nie można nadążyć, każdy zdradza i nie wiadomo w końcu kto z kim trzyma; ale to jeszcze po chwili przyjmuje się do wiadomości bez większych refleksji
3)gagi - poprzednie częsci miały śmieszne teksty czy sceny, ale trójka to, to jak na mój gust ma trochę za dużo tego i to w scenach, po których się spodziewałem czegoś więcej, niż jakiegoś żartu
4) Efekty specjalne są, bo są, sama tematyka na to wskazuje. Nie mówię, że są złe, są naprawdę na wysokim poziomie, ale jakoś niezbyt wpływają tak naprawdę na ogólny zarys filmu(nie bedzie się dużo rozprawiać przez lata jakie tam świetne efekty występowały)
5)Gra aktorska - no tu moim zdaniem film stoi na bardzo wysokim poziomie. Nie mogę się przyczepić do nikogo, każdy wczuł się w swoją postać dzięki czemu można wczuć się w film
6) Sądziłemm, że Sao Feng odegra większą rolę, podobnie jak Kalipso
7)No i na koniec wypada opowiedzieć o zakończeniu. Film skończył się w taki sposób, że spokojnie można nakręcić czwartą część, ale również spokojnie można zostawić to jako trylogię( chyba zostawili sobie małą furtkę na wypadek, gdyby chcieli zarobić jeszcze więcej kasy)
Podsumowując:
Plusy:
-klimat
-piękne widoki
-gra aktorska
-przyjemność z oglądania
-mimo wszystko warto go zobaczyć, nie powinno się nie oglądać ostatniej części serii, jeżeli się oglądało poprzednie

Minusy:
Film stał się jakby komedią przgodową z dobrymi efektami, niż przygodowym filmwem przez duze "P" ze sporadycznymi śmiesznymi tekstami

Nie na takie zwieńczenie trylogii czekałem z niecierpliowścią...

Moja ocena to niestety z ciężkim żalem tylko 7/10