Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399413
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Nie powiem że jest to najlepsza z części (bo i tak nie umiem powiedzieć, która jest najlepsza - każda ma w sobie to coś) jednak mogę powiedzieć, że znakomicie kończy trylogię i trzyma fason poprzednich części. Pierwsza godzina filmu troszku przeciągana w niektórych momentach. Jednak cała reszta filmu to majstersztyk. Cały film nie obył się bez drobnych wpadek i niestety miał mniejszą dawkę humoru od poprzednich części (podejrzewam że przez to iż tak długo trwał mogłem odnieść takie wrażenie). Humor jednak na wysokim poziomie (Barbarossa i Sparrow wymiatali), efekty specjalne z najwyższej pułki (no jak dla mnie to Oscar), jak zawsze świetna muzyka Hansa Zimmera (również Oscar jak dla mnie) i niebanalne zakończenie to pewny sukces. I nie wiem jak dla was bo każdy ma inny gust ale jak dla mnie to najlepsza trylogia jaką widziałem. Słowem - ARCYDZIEŁO!!! 10/10 za tą część i całą trylogię. Pozdr. :-)

ocenił(a) film na 10
adekzone

Zgadzam się w 100% Dla mnie to film na Oscar'a, a dla Deep'a bezapelacyjnie za główną role. Tak samo za muzek chociaż 300 trudno będzie pobić, spider-man 3 nie stanowi żadnego zagrożenia chyba się wszyscy zgodzą??

ocenił(a) film na 8
adekzone

Tak właśnie zapomniałem o Johnn'ym Depp'ie. On już w po pierwszej części powinien dostać Oscara!!! Dwa razy się nie udało zobaczymy jak będzie tym razem :-P A i Geoffrey Rush też sobie zasłużył był świetny - ten jego śmiech i scena podczas bitwy na morzu jak miał udzielić ślubu Elizabeth i Will'owi :-D

adekzone

Według mnie film na 100% zdobedzie Oscara za efekty specjalne, a oprócz tego może być nominowany za montaż, muzyke, zdjęcia..