PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307756
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Co będzie bez niego z tym filmem bo ja sobie nie wyobrażam tego filmu bez jednego z 3 głównych aktorów. Coś mi się wydaje że to będzie kicha.

fajny334

A ja sie cieszę, że Bloom i Keira nie grają... robili wiecej zamieszania niż Sparrow....

ocenił(a) film na 6
Johnny_D

Tez się cieszę z Tego powodu. Gdyby nie Depp w roli Sparrow'a film mógłby zaliczyć klapę. A tak jest świetny. A Bloom ehh no aktor chyba nigdy z niego dobry nie będzie.

użytkownik usunięty
pawell190

Bez Keiry i Orlando to już nie będzie to samo i nie wiem czy film osiągnie taki sam sukces z samym Deppem, Penelope i Ian'em.

Jeszcze Geoffrey Rush jest ;)

użytkownik usunięty
Johnny_D

no tak :P ale mi bardziej chodziło o to ze zastąpili Keire Penelope a Oralando Ian'em no w kazdym razie kims ich zastapili jestem ciekawa jak to wyjdzie ale osobiscie chciałabym zobaczyć poprzednich bohaterów.

ocenił(a) film na 4
fajny334

Aktorzy nie aktorzy, najbardziej mnie boli to, że film będzie w 3D. Oczywiście wiem, że mogę obejrzeć w 2D, ale cóż... nie lubię 3D...

ocenił(a) film na 10
Wojnarukf

Szkoda że tak się potoczył los Elizabeth i Willa w ostatniej części.
Pewnie gdyby Davy Jones nie dźgnął Willa tuż przed swoją śmiercią oraz gdyby Elizabeth nie została wybrana na królową piratów mogli by być i w czwartej części. Tak dalsze ich przygody nie mają sensu.
Ubolewam nad Keirą, taka ona jest cudowna, do Willa też nic nie miałem, fajny z niego chłopczyk no ale cóż, sala kinowa by się zanudziła na śmierć.
Sami "Piraci" są zbyt fikcyjni i bardzo fantastyczni ale co nam może pokazać Disney; pełny sensacyjny film ???

Wojnarukf

Racja. Teraz kiedy weszła era 3D to wszystkie film są w tej wersji. Na cholerę to!;-( Przecież Piraci (i napomknę też o step-up, bo według mnie to jest chore żeby ten film był w 3D) nie mają żadnych efektów. To kicha będzie!

użytkownik usunięty
karioka_fw

To, że "Piraci" "nie mają żadnych efektów", nie znaczy, że nie mogą mieć. Ale tu się zaczyna problem: ludzie odpowiedzialni za film skupiają się na dostosowaniu go do 3D, przez co traci on na naturalnej widowiskowości i po prostu jest gorszy pod tym względem niż filmy bez 3D.
Co do Czarnobrodego, to żal mi, że seria traci swoją oryginalność. Kto wcześniej słyszał o Czarnej Perle, czy złym Davy Jones'ie? A Czarnobrodego zna każdy maluch. Z drugiej strony gdyby kolejny raz mieli wymyślać od zera oryginalną opowieść, nie wiadomo co by z tego wyszło :(

fajny334

Fakt, bez Keiry i Orlo ten film będzie już nie ten sam co kiedyś. I nie wiem czy sam Johnny Depp i Penelope Cruze ich zastąpią. W końcu Jack, Elisabeth i Will to była zgrana ekipa. A teraz?

ocenił(a) film na 5
fajny334

kto wie,moze z nowymi aktorami film nabierze nowych rumiencow

imrahil

Powiem wam szczerze że to chyba jedyna z części piratów na którą czekam z niecierpliwością ze względu na to że gra tam Penelope Cruz. Jestem bardzo ciekaw jak będzie wygladała w stroju piratów bo jakos Keira nie bardzo mi się podobała. Może ze względu na to że była trochę wychudzona. Pozatym uważam że Cruz wniesie troszeczkę świeżości do tego filmu i przciągnie więcej widzów do kina ponieważ cały czas oglądanie jednej i tej samej obsady jest męczące. Oczywiście bardzo się cieszę że zostaje Sparrow i Barbossa bo oni są niezastąpieni w tym filmie. Nie moge się doczekać kiedy wejdzie do kin.

ocenił(a) film na 7
fajny334

Uśmiercili Willa i bardzo dobrze, że się nie pojawi :) zamiast nich dwóch wystarczy jedna Penelope, która jest więcej warta niż Bloom i Knightley razem wzięci. Jeśli zagra tak jak potrafi najlepiej, to będzie doskonały film, bo o postawę Deppa i Rusha się nie martwię.

ocenił(a) film na 10
Lurtz

Ej ludzie co wy sobie myślicie, ze taka jedna Cruz zastąpi dwie bardzo ważne osoby w filmie ?
Keira odegrała kluczową role w trylogii, Zauważcie że w każdej części grana przez niej rola czyli Elizabeth pojawia się na samym początku filmu, zawsze ona z głównych bohaterów jest jako pierwsza ukazana a może dokładnie była jako pierwsza ukazana.
Komuś się nie podoba że Keira jest trochę wychudzona ? No to co z tego- Cruz jest dzi**ą i pali nałogową oraz przez pare lat była uzależniona od dragów.
Trochę szacunku dla Blooma chodź ten nie wiadomo jak by się starał to i tak dostanie "Złotą Malinę" i dla Keiry bo zrobili dużo dla tej całej produkcji.

tomasz_kurzejewski

Wierny fan Piratów z Karaibów i oczywiście za wszelką cenę będzie bronić poprzedniej obsady. ŁO JEZU. Uważam że Keira była złym wyborem. Ona w każdym filmie jest taka jakaś drętwa i i zawsze jest taka sama ale to nie moja wina. Tylko w pierwszej części była porządna. O dwóch następnych nie wspomnę bo film ratował tylko i wyłącznie Deep. Cruz jak mówiłem wcześniej wniesie trochę świeżości do filmu. Bardzo jestem zadowolony i to jest chyba jedyna część na którą czekam z niecierpliwością. Ale to jest tylko moje zdanie. O gustach się nie dyskutuje ale używanie takich określeń cytuje: "Cruz jest dzi**ą ..." to już lekka przesada.

ocenił(a) film na 10
kamil10025

A oglądasz trochę filmów z Keirą że uważasz ją drętwą ?

ocenił(a) film na 8
tomasz_kurzejewski

No nie wytrzymia. O co wg sie tak plujecie?? i Orlando i Keira nie chcieli zagrać, ich decyzja nie winna reżysera, dla mnie bedzie czymś świerzym, nowe przygody jacka sparrowa, fajnie że sie pojawi Czarnobrody i jego córeczka może sie okazać to bardzo ciekawe i lepsze od poprzedniej częsci. W prowadzenie nowych postaci to dobry krok byle tylko Depp pozostał

ocenił(a) film na 4
sisal

Co prawda, to prawda. Bez Deppa nie ma "Piratów...".

ocenił(a) film na 10
Wojnarukf

No zgadzam się z wami że jak by zabrakło tak nagle Capitana Jacka Sparrowa to nic by nie było w tym filmie.
Chcę tylko podkreślić że Bloom i Keira odegrali kawał dobrej roboty, ich postacie byly zaraz po Jack'u najgłowniejszymi to że nie chcieli zagrać to tylko dlatego że jak wcześniej pisałem nie ma sensu dalej pokazywać tych posatci bo los nimi już pokierował.

ocenił(a) film na 8
tomasz_kurzejewski

Czyli widać że zakończyli wątek ojca i syna. Podejrzewam że jak 4-ka wypali to w 5-ce się pojawią (niby minie 10 lat) i Orlando będzie mógł zejść na Ląd, coś stanie mu na drodze i nie wytrzyma tego życia - może nawet ruszy cała seria !!

ocenił(a) film na 4
sokoleokoo2

Zacznij pisać scenariusz i sprzedaj im prawa :)

ocenił(a) film na 7
sokoleokoo2

haha nooo może tak być :) jak będzie sukces kasowy z 4 to na pewno odpalą piątkę i zrobią z tego taką sagę jak Final Fantasy :D

fajny334

No czwarta część powinna w sumie dużo zarobić pomyślmy odstęp od trzeciej części wynosi 4 lata więc tak nawet nawet, ludize mogli się stęsknić za piratami. A co do Orlando Blooma to w zasadzie specjalnie jakoś za nim nie płacze, napewno zabraknie mi trochę Keiry no ale cóż skoro się pożegnali to widać czas na nowe doznania. Jest Penelope, która gra naprawdę rewelacyjnie razem z Deppem stworzą naprawdę ładny duet. Można zauważyć już kilka zmian ale chyba raczej wyjdą na dobre, licze, że w sumie części Piratów będzie 6 taka ładna saga, jak gwiezdne wojny :)

ocenił(a) film na 7
fajny334

Bez Blooma ten film bedzie jeszcze lepszy. To beztalencie aktorskie mnie denerwowalo.

ocenił(a) film na 7
fett85

eeee w Królestwie Niebieskim zagrał fajnie :)

ocenił(a) film na 4
Lurtz

i w Troi, we Władcy Pierścieni i w Piratach :)

ocenił(a) film na 4
fajny334

Ej, my tak cały czas chwalimy ten film, że będzie super tak jak pozostałe części, a zwróćcię uwagę na kilka detali, które Wam przybliże.
Pozostałe trzy części były kręcone w latach 2003-2007 czyli w okresie gdzie powstawały najlepsze filmy (1994-2007). Teraz świat się utrzymuje na efektach specjalnych i jak największym komplikowaniu 3D itd. np. "Avatar". Ja się modlę, żeby ten film nie popadł w erę nowszych (gorszych) filmów. Nie mówię, że wszystkie filmy są złe, bo są i te wyjątkowe, dobre filmy, a "Piraci..." zawsze cechowali się odmiennością, orginalnością i dlatego je tak lubię :)

ocenił(a) film na 6
fajny334

Wielką fanką Bloom'a nie jestem,ale lubię go bardzo...Fakt,że Depp był zawsze największa gwiazdą "Piratów",ale mimo to brak mi będzie tego uroczego lalusia i jego dziewczyny:( Oni tak jakoś dopełniali ten film czyniąc go idealnym-no,ale nie ma sensu tego ciagnąć,bo ich losy zwieńczyła 3 część:( Nie wiem,czy polubię czwartą-pachnie mi przesadną komercją:/

fajny334

Film bez Keiry i Orlando będzie totalną kichą więc nawet nie pójdę do kina żeby to obejrzeć. A sama Penelope nie zastąpi ich tak jak twierdzą inni < śmiech>

ocenił(a) film na 6
marta_55_843

Wiadomo że Depp jest niezastąpiony, ale bez Orlando i Keiry to będzie zupełnie inny film...totalna beznadzieja, właściwie nawet nie mam ochoty tego oglądac jeśli tej dwójki nie będzie.

Anabell_

oglądałam film w necie z napisami. totalna kicha! zupełnie nie warto! Jack już nie szczela swoimi tekstami tak jak w poprzednich częściach, mało kiedy można dopatrzyć jego genialny chód. film tylko momentami jest śmieszny, a i tak te momenty zdarzają się żadko. jak dla mnie totalny przypał. z tej całej Sereny i Phillipa próbowali (dość nieudolnie) zrobić coś w stylu Elizabeth i Willa. No ale coż przecież tego ( moim zdaniem ) nie da sie zastąpić. bo to oni byli pierwsi i to oni pozostaną w naszej pamięci. Nie mogę się doczepić do tego, że fajnie było zobaczyć w filmie syreny, gdyż były one długo oczekiwane. Aktorki do ról syren też dobrali bardzo dobrze. no ale cóż... to nie to samo. Może i macie rację, że wątek Willa i Elizabeth już się zakończył. ale jednak byli oni w 1,2 i 3 części, a jak wiadomo pierwsze części są zawsze najlepsze! wystarczy popatrzeć na Park Jurajski - kolejne części nie zrobiły takiego wrażenia jak ta pierwsza, bo to przecież nie ci sami aktorzy i wgl. dlatego uważam, że nawet gdyby było tych części z angeliką i sereną, phillipem nie wiadomo ile. to i tak nie zastąpi to tych pierwszych 3 części. bo to nie ci sami aktorzy co na początku, do których się już przywiązaliśmy. takie jest moje zdanie