PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 308362
5,0 53 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Nowe szczegóły fabuły!

użytkownik usunięty

Reżyser Rob Marshall wyjawił kilka szczegółów fabuły filmu „Piraci z Karaibów: Na Nieznanych Wodach”.

„Opowieść zabiera nas w kilka różnych miejsc, co sprawia, że nie jest to ta sama stara rzecz. Początek filmu ma miejsce w Londynie. Więc zaczynamy na suchym lądzie, gdzie Jack szuka pewnego oszusta. Następnie ucieka z pałacu, zostaje pojmany przez króla Jerzego II i dochodzi do wielkiego pościgu karoc. Podnosimy żagle i następuje drugi akt. Pojawia się nowy statek - statek Czarnobrodego – Zemsta Królowej Anny. Natomiast Barbossa posiada statek o nazwie „Providence”. Trzecim aktem jest niewiarygodna przygoda w dżungli, poprzez jaskinie, gdzie szukają Fontanny Młodości.”

Rob Marshall potwierdził również, że Barbossa jest na usługach króla Jerzego II.

„Jego charakter jest inny w tym filmie, ponieważ przyłączył się do innej strony, która jest naprawdę cienista.”

Wszystko wskazuje na to, że Jack odwiedził Londyn, aby zrekrutować nową załogę i zdobyć nowy statek. Tam król Jerzy II nakazuje mu pokierować wyprawą do Fontanny Młodości. Jack oczywiście nie przyjmuje oferty i ucieka. Następnie zostaje odnaleziony przez Czarnobrodego i jego córkę, którzy chcą wykorzystać fakt, że Jack jest w posiadaniu kompasu i map nawigacyjnych, które umożliwiają odnalezienie legendarnej Fontanny. Król Jerzy II rozkazuje odnaleźć piratów i wysyła na poszukiwania załogę statku „Providence”, dowodzoną przez kapitana Barbossę.

Zauważcie, że nasze przypuszczenia potwierdziły się i Barbossa ma drewnianą nogę.

Wszyscy, którzy nie znają języka hiszpańskiego zastanawiają się jakie słowa wypowiada Angelica w zwiastunie. Tak brzmią one po polsku:

„Sparrow, chodź tu, albo odetnę ci głowę!”

W zwiastunie pojawił się również fragment, w którym Jack zostawia Angelicę na bezludnej wyspie i odpływa.

http://i3.photobucket.com/albums/y95/nannerb1/POTC%204%20On%20Stranger%20Tides/1 .jpg

ocenił(a) film na 10

No No, ciekawie zapowiada się kolejna część!!!!!!!!!!!!

jonsson

Czy to nie jest przypadkiem ta sama wyspa, której gubernatorem Jack został mianowany poprzednim razem... i jeszcze wcześniejszym? :D Pewności nie mam ale coś mi się widzi że to ten sam, legendarny wyprysk ziemski. Tylko jakby ...skarlała? No ale po ostatniej bibie z Lizzie... xD

ocenił(a) film na 9
Joker_

no podobna sytuacja i zauwazcie ze Sparrow i Barbossa jakby zamienili sie rolami, Sparrow podjudza załogę czarnobrodego do buntu, robi to co kiedys jemu zrobił Barbossa, natomiast hector pracuje dla króla, jest do ,,misji specjalnych'' np do odnalezienia fontanny. podobnie kiedys sparrow pracował dla kompanii i tez byl do zadań specjalnych

Trailer: http://trailers.apple.com/trailers/disney/piratesofthecaribbeanonstrangertides/

No... bardzo ciekawe

ocenił(a) film na 7
dawid13

Londyn? Super pomysł.
Dżungla? Tego mi brakowało w trójce, trochę lądu.
Jaskinie? :)
Barbossa na usługach króla jakoś mi nie podchodzi, ale może nie będzie tak źle.
Jedyne czego się obawiam, to syren. Syreny w piratach?(!) No nie...
Nie zobaczę bezsensownych scen (np. ożywienie Calipso), usłyszę muzykę z trailera (gdzie ona była w trójce?!) to będzie dobrze.

szymon0018

Tylko co oni zrobili z Czarną Perłą?

użytkownik usunięty
Johnny_D

Wydaje mi się, że Czarna Perła mogła zatonąć wraz z poprzednią załogą. Mogłoby to mieć jakiś związek z drewnianą nogą Barbossy. Statek ten na pewno nie pojawi się w filmie. Przecież okręt, który odgrywał Czarną Perłę w poprzednich filmach został przerobiony na Zemstę Królowej Anny. Jack może doprowadzić do buntu na statku Czarnobrodego i zostać jego kapitanem.

użytkownik usunięty
szymon0018

A dlaczego nie? Syreny występują w wielu morskich opowieściach jako piękne kusicielki mężczyzn, które uwodzą ich głosem i wciągają pod wodę.

ocenił(a) film na 9

jezeli perła zatonęła to bede bardzo niezadowolony;( wole myslec ze barbossa zostawił ja gdzies z załogą, tak na wszelki wypadek, jakby mu cos nie wyszło z fontanną, i mogl wolec nie plynac tam z piratami ktorym nie bardzo ufa, bez mapy ani magicznego kompasu, nie bardzo ma atrybuty,w kazdej chwili moze wybuchnac bunt. Moze woli wykorzystac lojalnych krolowi zolnierzy a potem uciec po cichu na perłe i odplynac. No i nie ma z nim jego niesmiertelnej malpy; pewnie raghetti i pintel sie nia opiekuja (a raczej ona nimi;DDD)

feniks0913

Kto wie? czasami specjalnie jest tak, że widz już traci nadzieję "Nie będzie Czarnej Perły?" a jednak okazuje się, że będzie. Nawet jak ją przerobiono, to przeciez mogą być wcześniej nagrane z Czarną Perłą sceny. A jeśli jej jednak nie będzie, to bardzo szkoda.
Oglądając zwiastun, gdzieś około minuty 2:40, jest taka dziewczyna w dżungli w jakiejś wodzie w czymś, co wygląda jak kawałek statu i ona jest bardzo podobna do Elizabeth. To pewnie ktoś inny... ale czy NAPEWNO? Kto to jest? Wiecie?

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

To Astrid Bergès-Frisbey jako Syrena.

Hmm, mimo wszystko i tak przypomina Keirę. Nie mogę się już doczekać kiedy zobaczę ten film w kinie. Jak myślicie, wolicie zobaczyć w 3D czy w zwykłym kinie? ja chyba wybiorę 3D. Chociaż poprostu zależy mi, aby zobaczyć ten film!!

ocenił(a) film na 3

Hm. Barbossa zupełnie inny niż był? To wręcz smutne - za dobrze mu poszło w 3 ?
Mam nadzieję, że Rush z tego jakoś wybrnie, choć trailer wskazuje na wytłumienie jego postaci. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż się wydaje. Może to też być plus - Rush nigdy nie gra tak samo - jest nawet różnica między 1 a 3.

Poznawajka

Ważne, że jest Barbossa i gra go ten sam aktor! :) Chociaż na służbie u Hiszpanów.

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

Barbossa jest na usługach króla Jerzego II, więc służy Brytyjczykom, a nie Hiszpanom. W filmie pojawi się wątek Hiszpanów, lecz na ich usługach będzie Hiszpan, odgrywany przez Óscara Jaenada. On również będzie poszukiwał Fontanny Młodości, lecz na rozkaz króla Ferdynanda. Przypomnij sobie pierwszą scenę filmu:

http://www.filmweb.pl/film/Piraci+z+Karaib%C3%B3w+Na+nieznanych+wodach-2011-4911 18/discussion/Poznaj+sekwencj%C4%99+otwarcia+%22Pirates+of+the+Caribbean+On+Stra nger+Tides%22!,1456607

Przyznam szczerze, że w niektórych przypadkach scenarzyści nie wykazali się oryginalnością. Hiszpan o imieniu Hiszpan. Syrena o imieniu Syrena.

Podsumowując, Fontannę Młodości poszukują Brytyjczycy z Barbossą, Hiszpanie z Hiszpanem i Czarnobrody z Angelicą i Jack'iem.

Wiesz chyba masz rację. Pomyłka z tym Barbossą na usługach Hiszpanów, poprostu wiem, ze na jakiś usługach xD
Ale jak to fajnie brzmi "Hiszpanie z Hiszpanem" :D rzeczywiście mało oryginalne, ale przynajmniej nikt nie ma wątpliwości.
A czy Jack i Czarnobrody ze sobą wspólpracują? W zwiastunie jest chwila, kiedy Jack wymienia niebezpieczeństwa i przeszkody. Mówi: "Mermaids" , "Zombies" and "Blackbeard".

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

Nie ma wyjścia. Czarnobrody wie, że tylko z pomocą Jack'a i jego mapy oraz kompasu może odnaleźć Fontannę Młodości. Poza tym Jack na pewno woli współpracować ze swoją dawną miłością - Angelicą, niż z Brytyjczykami.

"Podsumowując, Fontannę Młodości poszukują Brytyjczycy z Barbossą, Hiszpanie z Hiszpanem i Czarnobrody z Angelicą i Jack'iem."

Sądząc po opisie to wychodzi na to, że Barbossa z Sparrowem poszukuje fontanny a Carnobrody z córką ich ściga. Ale nie ważne. Ważne by jakoś sensownie wytłumaczyli brak czarnej perły w filmie. Cała jedynka poświęcona jest Czarnej Perle, dwójka w mniejszym stopniu, natomiast w trójce to aż cztery osoby o Perłę walczą - Beckett, Will, Sao Feng, Barbossa.

użytkownik usunięty
Johnny_D

Ten opis jest nieaktualny. To jest oficjalny opis:

W pełnej akcji historii o zdradzie, prawdzie, młodości i śmierci kapitan Jack Sparrow (Johnny Depp) spotyka kobietę ze swojej przeszłości (Penelope Cruz). Nie potrafi odgadnąć, czy w grę wchodzi prawdziwe uczucie, czy może jest ona bezwzględną oszustką, która zamierza go wykorzystać, by odnaleźć Fontannę Młodości. Kiedy Jack zostaje zmuszony do wejścia na pokład Zemsty Królowej Anny, flagowego statku pirata Czarnobrodego (Ian McShane), zostaje wciągnięty w sam środek niesamowitej przygody, w której nie jest jasne, kto jest bardziej niebezpieczny: Czarnobrody czy piękna kusicielka.

to czemu nikt nie doda tego? Swoją drogą w zwiastunie widać, że Brytyjczycy proszą Jack'a o znalezienie Fontanny... Cóż jak na prawdę jest dowiemy się w maju ;)

Johnny_D

Czyli byle do maja? ja już widze co tu się będzie na forum działo :) nie mogę się filmu doczekać, chociaż wiem, że powtarzam to już nie wiem który raz, licze na wasze zrozumienie xD bo już nie moge wysiedzieć. jeszcze 6 miesięcy!

CaptainGreenlight

Super, dodano nowe zdjęcia :) Oby dodano jeszcze.

ocenił(a) film na 9
CaptainGreenlight

TAAAk natrafilem na trop ktory daje nadzieje ze perla jednak raczej bedzie w filmie;)
http://www.flickr.com/photos/57393885@N03/5287201877/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/57393885@N03/5287199913/in/photostream/
widzimy tu zdjecia niektorych pudelek klockow lego pirates of the caribbean ktore bedą promowały film. Zauwazcie ze te ktore maja napis ,,pirates of the caribbean'' odnosza sie do poprzednich czesci,(isla de la muerta, the mill, the cannibal escape)sa juz widoczne i ukonczone, tych ktorych nie widac odnosza sie do On Stranger Tides i jest wsrod nich perła!!!

feniks0913

Hmm, no może, ale to jeszcze nie wiadomo. Napewno Perła? Czy może nie zadbali o detale i jest to inny statek?