która część była waszym zdaniem lepsza??Moim 2 ponieważ:
-było więcej akcji
-wiele przygód naraz:perła to była jedna ciągła histroria, tutaj mamy wiele elementów
A wy co sądzicie która była lepsza??
Moim zdaniem jedynka miała ten swój niepowtarzalny klimat, dlatego była lepsza od dwójki.....
Jedynka była zdecydowanie lepsza od "Skrzyni Umarlaka". To rozdział zamknięty, drugiej części mogłoby nie być wcale.
Moim zdaniem pierwsza. W skrzyni umarlaka były momenty w których normalnie się nudziłam. Depp się nie wysilił tak jak w jedynce...
Oczywiście, że "skrzynia umrzyka" :) Bardziej sie na niej uśmiałem :)
Z niecierpliwością czekam na trójkę. Co to będzie jeśli okaże się jeszcze lepsza XD
zdecytdowanie dwojeczka - wedlog mnie autorzy wyciagneli z 1 to co najlepsze (prawie wszystko) i dali tego wiecej i troszke udoskonalonego (oczywiscie nie przekraczajac granicy nadmiaru) no i jakos bardziej widzial mi sie klimat karaibow (tropikalne wysepki przejzysta woda i bialy piasek)
oczywiście ze 1!!!! Ponieważ był to bardzo fajny nowoczesny film przygodowy.
Co do dwójki za dużo fantasty, za mało prawdziwego filmu-typowy łącznik między 1 a 3
Osobiscie uwazam ze 2 byla lepsza:)
szczególnie podoba mi sie wątek Elizabeth i Jacka:)
Muszę przyznać, że mam trochę inne wyobrażenie Boga. Wierzę w Boga z długą białą brodą, złotą koroną i długą szatą z mnóstwem klejnotów. Siedzi on na wielkim tronie w chmurach i ma ze dwieście metrów wzrostu. Mówi naprawdę niskim głosem, np. „JA... JESTEM... BOGIEM!” I może wysadzać rzeczy wzrokiem. To moje własne, osobiste wyobrażenie Boga.
BlackSmith przepraszam o co z tym Bogiem chodzi??tak twój temat tu nie pasuje jakoś :/ hehe ;]
Myślę, że obie były równie dobre.
Pierwsza: wprowadziła nas w niesamowity piracki klimat i dała początek przygodzie.
Druga: ukazała wiele nowych tajemnic, walk, stworów i wprowadziła do trzeciej części trylogii.
może niektórym się wydawać, że pirwsza miała taki niepowtarzalny urok - zapewne macie racje, ale gdyby druga byla pierwsza to tak samobyśmy o niej myśleli :)