moi drodzy!jesli wiecie co Jack robil nim zostal piratem,co sie dzialo nim przybyl do Port Royal i uratowal Elżunię(a ponoć wsrod piratow nie ma bohaterow:))napiszcie cos.Bo wczoraj obalając z Jackiem baryłke rumu słuchałam o jego młodości i dziś sama juz nie wiem co moglo byc prawda a co ściemą...Ponoć urodził sie w Indiach,25 października,kapitanowal na statku ...Kampanii Wschodnioindyjskiej ale Cutller(czy jak mu tam bylo)mu statek zatopil,omianowal piratem i odtąd Jack nie znosi nad sobą obcego władztwa a statek ów wydobyl z dna oceanu dzieki umowie z Davy'm i przechrzcił na Black Pearl...a potem wszyscy znacie ciąg dalszy opowieści
skąd to masz?? chętnie poczytam, albo posłucham. jak coś jeszcze wiesz to napisz.
Ja wiem skąd to jest- zapewne z http://en.wikipedia.org/wiki/Captain_Jack_Sparrow [en.wikipedia.org/wiki/C...]
ja mam napisane z Kaczorze Donaldzie (a jakze, czytam inteligentne pisma jak na mojw iek, nie? :D), ze Jack przed zostaniem kapitanem Czarnej Perly byl kartografem, ale znudzilo mu sie to zajecie i nie potrafil usiedziec w miejscu (i dlatego wzial sie za piractwo)^^