Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Mam zamiar iść jeszcze raz do kina na piratów. Myślicie że warto,?, czy ktoś z was zamierza iść ponownie? A tak przy okazji to na jakim filmie byliście w kinie więcej niż jeden raz? Czekam na opinie.

ocenił(a) film na 10
Andrew_22

Na żadnym filmie nie byłem więcej niż raz, a na piratów zamierzam pójść jeszcze z 3 razy:) Gdybym mieszkał we Wrocławiu to bym prawdopodobnie teraz był w kinie. Nie mieszkam, więc muszę czekać kiedy puszczą film w moim mieście, a to dopiero w sierpniu:( Moim zdaniem jest to film na który warto pójść więcej niż 2 razy:]

ocenił(a) film na 6
Andrew_22

Ja byłem dwa razy na "Skrzyni..." i to tego samego dnia! (o północy i potem o 13...) Nie żałuję tego, chcę iśc trzeci raz :)

ocenił(a) film na 9
Vesp

ja tez już bylam dwa razy :D poszlabym i trzeci :D

ocenił(a) film na 10
Andrew_22

Ja idę jeszcze raz w środę, albo czwartek:-)

ocenił(a) film na 9
Andrew_22

ej powiedzcie mi jak ten film sie ma do ostatnich superprodukcjii np. Władca Pierścieni, Matrixy, Nowe star wars, nowy batman, hary poter. Bo ja w końcu czekam na film który to wszystko przebije stylem kręcenia (zwłaszcza jeśli chodzi o stawianie na zawiła fabułe i zaskakujące zwroty akcji, a nie efekciarstwo i patos). i powiem szczerze że licze tu na piratów..., zwłaszcza po sukcesach finansowych tego filmu. Odpiszcie. Pozdro.

ocenił(a) film na 10
seraphin85

zajebisci jestescie!! dla mnie to i idzcie 10 razy, ale jesli bedziecie kiedys chcielli obejrzec ten film to na pewno nie bedziecie go ogladac z takim zaciekawieniem jak za 1 razem, dlatego nie chcem psuc tak dobrego filmu i zamierzam go obejrzec dopiero jak slabo bede pamietac niektore akcje!!

ocenił(a) film na 10
seraphin85

1. Harry Potter-nie był dobrym filmem.Przecietni aktorzy, film robiony troche na siłę. Czara ognia jako jedyna na razie trzyma fason-odchodzi od wczesniejszych prób trzymania sie książki, dzęki czemu jest bardziej interesująca.
2. Władca Pierściani-to film zrobiony z rozmacham, wieloletnim przygotowaniem, niezłym aktorstwem, dobrą reżyserią, swietna scenografią i ogólnie bardzo dobry. Włożono w niego mnóstwo proaacy, a że dzieło Tolkiena nie było wcześniej za bardzo znane(w przeciwieństwie do pottera) film zrobił prawdziwą furorę. I słusznie. Ja uważam że był bardzo dobry, dopracowany pod kazdym względem. Jesli chodzi o porównanie z piratami-to wg. mnie jest tio zupełnie co innego. Oba sie miło ogląda, choć ja osobiście wolę pierwszą część piratów niz drugą. Poza tym, piraci to komedia, dla ludzi, którzy lubia sie pośmiać, to zdecydowanie lepsi sa piraci. W piratach na kolana rzuca postać Jacka Sparrowa, sprawia, ze ludzie kochaja ten film bez względu na fabułę. I ja ich rozumiem:)
3. Star Wars-nie wsiem, nie oglądałam:(
4. Matrix-ogladałam tylko jedynkę, ale na mnie nie zrobiło to specjalnego wrażenia...
No cóż... to by było na tyle pzdr:)

Andrew_22

Na ten film jeszcze z raz albo dwa pójdę.
A na wielu filmach byłam po trzy razy, więc wymieniać wszystkich nie będę(no może tylko wspomnę "Zemstę Sithów", bo uwielbiam GW). Prawda jest taka, że jeden raz to za mało, żeby wszystko dostrzec i na wszystko zwrócić uwagę.

ocenił(a) film na 6
Veda12

Dwa razy byłem na GWIII (po odstępie tygodnia), dwar razy byłem tez na Narni (po odstępie miesiąca) żadko chodzę dwa razy na ten sam film, jak w niedługim czasie obejżę go kika razy to potem pamiętam go dokładnię i jak oglądam go nastepny raz to wydaje mi sie słaby. N.p. tak miałem z WP wszystkie oglądałęm po kilka razy nawet w ciągu miesiąca potrafiłem obejżeć jeden po kilka razy. I jak teraz oglądam to mi się już nie podobają

Stefan_Mirecki

Z LOTR mam podobnie, widziałam te filmy mnóstwo razy, oglądałam je strasznie często i niestety mi się znudziły. Ale nie wydają mi się słabe, po prostu znam je niemal na pamięć i już nie mają tej samej magii, co wtedy, kiedy widziałam je po raz pierwszy..
Za to stare epizody GW mogę oglądać i oglądać, i chyba nigdy mi się nie znudzą.

Veda12

Ja byłam 2 razy na Gladiatorze, ale tylko przez przypadek i na Havana Nights - bo zakochałam sie w piosenkach. Na Piratów pójdę pewnie jeszcze ze 2 razy (już raz byłam oczywiście), chociaż po pierwszym seansie nie jestem zachwycona... ale może odkryję w tym filmie cos nowego...

ocenił(a) film na 8
aaricia

dwa razy bylam tylko na ,,Pojutrzu'', ale w sumie ten drugi raz poszlam, bo moglam go obejrzec za friko dostalam jeszcze darmową Colę i popcorn :P
na Skrzynie byc moze pojde jeszcze raz, jak sie trafi taka okazja :P ale do konca jeszcze nie jestem pewna :)

ocenił(a) film na 10
vanillka_15

Mój rekord...rok temu 'Zemsta Sithów' 5 razy w kinie
wcześniej 'Lara Croft: Tomb Raider' 3 razy
a teraz, pracuję w kinie i wszystkie bilety mam za darmo więc na piratów zapewne z 8 razy, lub 10 pójdę :D :D Dziś idę drugi raz :)

ocenił(a) film na 8
Kristofer

może jeszcze raz sie na Piratów wybiorę ;)
Wcześniej bylam kilka razy na 'matrixach' i 'shreku' :)