Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

ARCYDZIEŁO!!!

ocenił(a) film na 10

Byłem wkońcu na Skrzyni Umarlaka i po 2,5 godzinnym seansie wyszedłem zadowolony (znajomii, z którymi byłem też byli zachwyceni;p).
Efekty specjalne - REWELACYJNE!
Gra aktorska - SUPER!
Muzyka - Świetna!
Fabyła - prosta, choć momentami były wątki skomplikowane do śmiechu;p
Wstęp do filmu - nawet fajny, chocież pomyślałem, że to jakiś melodramat;p
Rozwinięcie - ARCYDZIEŁO! bez zarzutów;p
Zakończenie - Tego właśnie się spodziewałem, bo czytałem o Piratach 3
(przy okazji zapraszam do siebie na blog na temat Piraci z Karaibów 3...).

Mam nadzieje, że ten film zostanie nagrodzony wieloma nagrodami filmowymi!
POLECAM!!!!!

____7

no zgadzam soe z tobą!!! swietnie zagrali!! smieszny strasznie lol

____7

____7

____7

Film mi się pdobał, ale i tak mimo wszytsko Klątwa Czarnej Perły lepsza.

ocenił(a) film na 5
____7

Film dobry, owszem, ale żeby zaraz arcydzieło !? To chyba przesada.

____7

Nie zgadzam się tylko z muzyką, a reszta ok :)

ocenił(a) film na 8
____7

Skrzynia umarlaka nie jest żadnym arcydziełem, Klątwa Czarnej Perły była o wiele lepsza, scenariusz Klątwy...był o wiele lepszy niż Skrzynii..., jeżeli chodzi o aktorstwo to Depp o wiele lepiej wyszedł w pierwszej części, Keira tutaj była lepsza niż w Klątwie..., ogólnie film mnie okropnie rozczarował, jedynie efekty specjalne i załoga Deavy Jones trochę ratowały ten film, jeżeli zaś chodzi o nagrody to będą mogli powalczyć o statuetki za efekty specjalne, dźwięk, montaż dźwięku, bo w innych kategoriach nie widzę szans, a muzyka była lepsza w Klątwie Czarnej Perły

ocenił(a) film na 10
Rafalek89

Każdy ma prawo do swojego zdania i wiadomo, że pewnej grupie ludzi film przypadł do gustu, a innej nie;p
Moje zdanie już poznaliście, więc nie będę się powtarzał;p
Mam jedynie do powiedzenia pare słów porównujących jedynke i dwójke Piratów z Karaibów:P

W 1 gra aktorska może nie była na najwyższym poziomie, ale było paru aktorów z ,,wyższej półki" urozmaicało film. W 2 znani nam już aktorzy zagrali o wiele lepiej swoje role, niż w 1, ponieważ znali już swoją postać o wiele lepiej, więc łatwiej im było wcielić się w nią ponownie.
Efekty specjalne w 1 były OK!, ale było ich zdecydowanie mniej niż w 2, nie chodzi tylko o ilość tych efektów, ale też i o jakość. W 2 wszystko jest tak realne, że przeciętny widz, nie zauważy pracy komputera, a realu;p
Muzyka! W "Klątwie Czarnej Perły" była super, ale w " Skrzynii Umarlaka" (jakby ktoś nie zauważył) są około 4 utwory wykorzystane z jedynki. Są to najlepsze utwoty z "Klątwy...", wiec wykorzystane w 2 dają większy + za muzykę;p
Dźwięku nie będę porównywał, ponieważ tutaj dwie części Piratów są na takim samym poziomie - bardzo dobrym!
Co do montażu... hmmm.... nie wiem czy wolno mi się tu wypowiedzieć, bo to już by musieli określić eksperci;p

Troszeczkę się napisałem, ale troszke mi lepiej wypowiadając się na temat dwóch części Piratów z Karaibów.
Ja osobiści lubie te filmy na równym poziomie i daje ocenę 6! (10/10)

ocenił(a) film na 10
____7

Zgadzam się z peter_row! Jedynka była bardzo dobra, ale Szkrzynia umarlaka zawierała w sobie "coś" z pierwszego filmu. Motyw, a to zainspirowało twórców do stworzenia lepszej kontynuacji.

ocenił(a) film na 10
skasowany

Dzięki Garfield za poparcie:P
Hermioneczce też dziękuje:P

ocenił(a) film na 10
____7

Zapraszam was do siebie na blog:p na temat Piratów 3

____7

Ze wszystkim sie zgadzam ale zakonczenie troche mnie zawiodlo
bylo bardziej niedokonczone niz w 1 ale czekam na 3 czesc!!!

ocenił(a) film na 10
____7

ale powiem Wam, ze pierwszą cz mogłam oglądać razy XXX a na ten za drugim razem juz przysypiałam...nie zmienia to faktu ze jest przesmieszna

ocenił(a) film na 8
____7

muzyka-kilka dobrych fragmentów ściągniętych z pierwszej części a reszta jest słaba(to już drugi soundtrack Zimmera w tym roku przy którym się zawiodłem, może powinien ich robić mniej a lepsze będą), efekty rzeczywiście fajne, dźwięk, ale niestety sceny, które miały być śmieszne takimi prawie wcale nie były, albo humor był niskich lotów, jeżeli chodi o grę aktorów to nie tylko ja uważam, że aktorzy znani z Klątwy Czarnej Perły tutaj wypadli znacznie słabiej(takie samo zdanie mięli moi znajomi po obejrzeniu filmu), Depp był tutaj inny, lubiłem Sparrow'a a teraz tak jakoś inaczej jest, jeżeli chodi o Barbossę to nie ma się co dziwić, że tutaj powrócił skoro widzieliśmy już chodzące trupy, załogę Jones'a, i doskonale wszyscy wiemy, że Sparrow powróci z zaświatów w trzeciej części, tak wogóle to trzeba przyznać, że film był bardzo zagmatwany i to nie wyszło mu na dobre, film był za długi, oto moje odczucia związane ze Skrzynią Umarlaka, zawiodłem się