Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Brak zrozumienia

ocenił(a) film na 10

Nie skumałem jedego momentu - kiedy Will chce zniszczyć serce Devy'ego Jack przeszkadza mu w tym bo chce wynegocjować za jej pomocą zaprzestanie pościgu. Moje pytanie - czyjego pościgu. Jeśli Will zniszczy serce do Devy umrze, jego ojciec wróci do normalności, a co za tym idzie reszta załogi też. Więc to nie oni by go ścigali. Odpada też ta ośmiornica bo ona pojawia sie tylko gdy ją wezwać tym urządzeniem na statku. No a sam Davy, który od przebicia serac zginąłby na miejscu, tez nie może ścigać Jacka. Zaprzestania jakiego pościgu chciał on wynegocjować?

ocenił(a) film na 10
VViking

mi sie wydaje ze przestanie poscigu samego Davy'ego! bo przeciez kazał Jack'owi w 3 dni dac mu 100 dusz, nie?
ale sama nie wiem...:D

ocenił(a) film na 9
VViking

Wspomniano coś o Krakenie, który nie przestanie ścigać Czarnej Perły jeśli Jones mu tego nie rozkaże. Zatem o to pewnie chodziło, że nawet po śmierci swojego pana stwór kontynuowałby swój pościg.

użytkownik usunięty
Lady_Snape

dokładnie, ta bestyjka wcale nie zakończyłaby łowów po śmierci niedoszłego pana......

Lady_Snape

Dokładnie, chodzi o Krakena - Will chciał zniszczyć serce Davy'ego niedługo po tym jak Jones wywołał Krakena, więc gdyby tak się stało, potwór wciąż polowałby na Jacka.

ocenił(a) film na 10
Mierzwiak

tak właśnie teraz pamiętam. Gdyby Jones zginął to wtedy Kraken i tak by sobie pływał w głębinach i od jakiegoś czasu zjadał sobie piratków i nie tylko.

ocenił(a) film na 10
VViking

o Krakena... Gdyby Davy Jones umarł, nie miałby go kto odwołać...

ocenił(a) film na 8
Betty_7

ja mam takie pytanie...Jack miałbyc kapitanem perły 13 lat...był 2, to jak to jest...dostał perłe miał ją 2 lata był bunt...a po 11 latach nastąpiły wydarzenia z perły ? Czy moze odrazu gdy ją dostał nastą

ocenił(a) film na 9
typek234

Raczej ta pierwsza opcja.

Lady_Snape

W cz.2 Jack mówi do Jonesa że technicznie rzecz biorąc to nie był kapitanem tyle ile miał byc bo wybuchł bunt.
A ten okres nastu lat jest w pierwszej części od tego jak mały Will dostaje się na statek Noringttona jako rozbitek potem mija naście lat i już Will jak i Elizabeth są dorośli