Rzeczywiście, jest ic naprawdę dużo, niestety nie pamiętam wszystkich dokładnie (szukałam scenariusza w Internecie, ale najprawdopodobniej jeszcze nie ma).
Na pewno będzie to rozmowa między Lizzie i Jackiem:
E: (...)moments that you can do the right thing.
J: I love those moments. I love waving to them.
Mogłam to pokręcić, w każdym razie było to cos w tym stylu :P
No i jeszcze teksty załogi Perły uwięzionej w tej kuli z kości- w ogóle cała ta scena była genialna.
O matko, po pierwszym obejrzeniu nie pamiętam wszystkich tekstów. Ale faktycznie, bardzo podobała mi się ta wymiana zdań między Jack’iem i Elizabeth, kiedy ona przekręca jego słowa;]
to było coś takiego, ale moge poprzekręcać troche^^ :
"Kobiety powinny chodzić w sukniach lub w niczym. A obawiam się, że na moim statku nie ma zadnej sukni."
a mi się podobało jak Will mówi żeby poczekać na Jacka na tej plaży a jak widzi te stado tubylców to mówi "W drogę" super zagrane.
Dobre też było, jak Jack widzi Elizabeth i mówi "schowajcie rum". To było dobre!!!!!
"Schowajscie rum" albo Will z tym "w droge"czy jakos ale na zwiastunie bylo "never mind, Let's go"...moim zdaniem tamto z zwiastunu bylo lepsze ale ok..no i tekst jacka "przykro mi stary" jak wyjal z trumny ta noge i zaczał ja wiosłowac..Elizabeth" Ah ten upał" albo jak oni wszyscy zaczeli sie bic i Elizabeth sie darła na nich ze oni tylko mogli by sie bic czy jakos tak! to bylo boskie :D
no i jeszcze wiele wiele ktorych nie pamietam..AHA i jeszcze jezyk w których posługiwał sie Jack do ludożerców :DD
wlasnie w zwiastunie will mowil "never mind let"s go" a w filmie tylko "w droge". szkoda bardziej mi sie podobala scena ze zwiastunu:( ale i tak ja uwielbiam:D
Hej jeszcze byl jeden dobry motyw jak chcieli wysadzic krakena i zabraklo prochu a Will na to - dorzuccie rum i ta cisza....
Mi się strasznie podobała wymiena zdań między Jackiem a załogą, zaraz na początku filmu! Gdy oni pytają się go co ma on im na to: "This" i pokazuje kartke z kluczek, oni, że spodziewali czegoś "bardziej błyszczącego" itd...
Film jest poprostu super tak samo jak gwiezdne wojny ale w ,,Piraci z KAraibow" jest wjecej zajebistych tekstow i dlatego jest lepszy nawet nir zawachaj urzyc sie slowa najlpszym filmem na swiecie teksty w jedynce tez sa fajne :D
Will mówi w zwiastunie "never mind let's go" a w filmie "time to go"
więc aż tak nie skrócili tego mi sie nawet bardziej to w filmie podoba.
Moje ulubione cytaty? Nie pamiętam ich wiele, ale oto kilka:
- Gdzie to jest? GDZIE JEST PIK-PIK? (i kopie jak taki piesek w tym piasku i szuka serca)
- Wyliczanka na statku na zasadzie "A zobacz co ja mam,a zobacz co ja maaam..."
- Kapewu?
- rozmowa Jacka i Elizabeth:
"Poszukuję mojego ukochanego-Elizabeth
Niestety moją jedyną i pierwszą miłością jest morze-Jack" czy coś w tym stylu
- wszystkie teksty w jezyku ludożerców
- Schować rum.
- Da się wytrzymać (bo opluciu przez Krakena)
No i nie pamiętam więcej ;(
"I've had it! I've had it with wobbly-legged, rum soaked PIRATES!"
Keira to super powiedziała!
Mam słój z ziemią*! Mam słój z ziemią! I zgadnij co w nim jest!
*"dirt" w polskiej wersji filmu przetłumaczono na "ziemię". moim zdaniem dużo zabawniej byłoby gdyby Jack miał "słój z brudem' albo "słój z kurzem"
Chyba do mojego słownictwa po obejrzeniu tego filmu dodam słowko "savey" ;).
A smiesznych dialogów naprawdę było od groma.Na przykład :
Gibbs : Mamy tylko 6 beczek prochu.
Will : Niech ładują rum!
Gibbs : [chwila konsternacji] Ładować rum!( z wyraźnym bólem).