[SPOILER]
[SPOILER]
[SPOILER]
[SPOILER]
[SPOILER]
Czy dobrze widzialem na zwiastunie, ze Czarna Perla zostala zatopiona? Pozdro
Właśnie rozwiałem wszelkie wątpliwości , to nie jest czarna Perła . ściągnąłem sobie zwiastun i oglądałem go na double size . w chwili , gdy wystepuje scena , jak kraken miażdży statek , jest widok na rufę , w tym momencie spauzowałem film . Na rufie niewyraźnie , ale jednak widać nazwę statku . Nie rozczytałem tej nazwy , ale za nic nie przypomina Black Perl.
Właśnie rozwiałem wszelkie wątpliwości , to nie jest czarna Perła . ściągnąłem sobie zwiastun i oglądałem go na double size . w chwili , gdy wystepuje scena , jak kraken miażdży statek , jest widok na rufę , w tym momencie spauzowałem film . Na rufie niewyraźnie , ale jednak widać nazwę statku . Nie rozczytałem tej nazwy , ale za nic nie przypomina Black Perl.
Poza tym ten statek ma białe żagle , brytyjską banderę , i całkowicie inny kadłub , a okna na rufie mają inny kształt . Okna na Czarnej Perle to jedno duże i dwa małe , a tu jest pięć tej samej wielkości
Dobra dalej nie kumam - przeiceż Czarna Perła nie może utonąć - taki śliczny statek :(
Na zwiastunie Czarna perła walczy z latającym(pływającym??) holendrem.
a okręt który przełamie kraken to zupełnie inny statek, chociaż davy jones przywołuje krakena (taś-taś) właśnie podczas tego pojedynku między stakami Chociaż na jednym zwiastunie widać jak will łazi po tonącym okręcie bardzo podobnym do czarnej perły.
I bądź tu mądry..;)