Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433297
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Wiem ,że jako wielka fanka sagi POTC powinnam sie wstydzic ,że tego niewiem ale powiedzcie czy pzk@ zdobyli Oskara?? jak tak to za co

LadyPiratQQa

Skrzynia Umarlaka miała nominację do Oscara za efekty specjalne ale nie zdobyła Oscara :(

pzdr.

femles_CS

Jak to nie zdobyła ?? Przecież dostali za FX i słusznie bo Efekty były wyborne, a szczególnie davey Jones :-)
Były też nominacje zdaje się za dźwięk, montaż dźwięku i scenografie.
JA osobiście życze ostatniej części by znów zgarnęła za FX, może fanem piratów nie jestem ale film mi sie podobał i technicznie jest bez zarzutu. A faworyt wizualny pt. transformers mnie najnormalniej wkurzył. miało być pięknie wyszło wielkie nic.

LadyPiratQQa

Co??? Oni nie dostali chyba Oskara! Owszem dostawali nagrody różne ale nie Oscara.

LadyPiratQQa

heh co ja mówię faktycznie dostali Oscara, ktoś mnie w błąd wprowadził

ocenił(a) film na 10
LadyPiratQQa

Pewnie, że 2 dostała Oscara za efekty specjalne: http://oscary.onet.pl/0,1492898,news.html, w tym roku 3 też jest nominowana do oscara za najlepsze efekty specjalne i za najlepszą charaketyzację...pozostaje tylko trzymać kciuki

ocenił(a) film na 5
aska1_9

Fakto dostała oskara. Ale bynajmniej nie dlatego że efekty były jakies niesamowicie dobre. Ogólnie rzecz biorąc były po prostu niezłe.
Oskora film dostał dlatego, że zwyczajnie w roku 2006 nie było zbyt wielkiej konkurencji w tej dziedzinie. Ot na przykład "Posejdon", a tak poza nim to niewiele. Wśród tych filmów Skrzynia Umarlaka faktycznie pod zwględem efektów prezentowała się najlepiej.