Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433358
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Ciekawe czy ktoś już to poruszył na tym forum i ciekawe czy ktoś wogóle to zauważył.
Ukochana Davego Jonesa. Wydaje mi się, że to Tia Dalma. Czemu? Może miałam zwidy, ale jak Jack do niej przyszedł i był taki najazd na stolik gdzie miała różne fajne rzeczy, z której Jack zabrał pierścień, to wydawało mi się, że widzę ten sam naszyjniczek, a właściwie małą pozytywkę, której słuchał Davy Jones, gdy przysnął przy swoich organach.
Czy mam rację? czy po prostu mi się przewidziało? :):):):)

ocenił(a) film na 8
Agniecha

myslisz, że to ta kobieta, przez którą sobie serce wyrwal ? :]
hehe, to mogłoby być ciekawe ;) ale nie kojarzę pozytywki u niej

ocenił(a) film na 10
Tigercub

Była pozytywka, byłem 3 razy w kinie na tym filmie i jest to zdecydowanie to samo, co ma Tia Dalma. Ogółem jestem za tym, że to ona właśnie jest jego 'narzeczoną', ale mimo wszystko coś mi nie gra w jej relacjach Sparrow-Jones. Ze Sparrowem kręciła na pewno, ale o Jonesie nie wspomniała praktycznie nic - chociaż, pewnie scenarzyści ładnie wszystko zrobią tak, że zejdę na trzeciej części z podziwu dla ich geniuszu we wkręcaniu pierdół widzom :D

ocenił(a) film na 10
Agniecha

nie nic ci się nie przewidziało :P Rzeczywiście tak ów naszyjnik był identyczny co pozytywka Jonesa i to może właśnie ona jest ta jego wielką miłością

ocenił(a) film na 10
Agniecha

Szczerze, ma ktoś niezły wzrok, ponieważ rzeczywiście był tam przez chwilę pokazany wisior w kształcie serca podobny do pozytywki.

myszamaz

ja myślę, że to ona. Nie zauważyłam tego wisiora, ale... Coś w jej głosie, kiedy opowiadała o Jonesie, wskazywało na nią.

ocenił(a) film na 10
Agniecha

ha! tak własnie myślałam ;) cieszę się, że jeszcze mam dobry wzrok :D:D i że wy też to zauwazyliście :)

ocenił(a) film na 8
Agniecha

ja kolejny raz dochodze do wniosku, że muszę raz jeszcze isc do kina :D może w mniej absorbującym towarzystwie :D

ocenił(a) film na 8
Tigercub

hehe, ja jak zwykle opuscilam mase szczegółów - bede musiala jeszcze obejrzec ten film z 5 razy zanim wszystko wylapię :P
a tak apropos tego kto jest tą ukochaną Davy'ego to gdzies czytalam ze to niby wczesniejsze wcielenie Elizabeth :P
no ale ta mzoe faktycznie ta pozytywka i wisiorek oznaczają Tia i Jones byli kiedys razem?? hmm...

Agniecha

a może ten pierścionek to obrączka zaręczynowa TiaDalmy albo Jonesa??

Kysio_2

może Jack chciał ten pierścionek oddać Jonesowi żeby przypomniał sobie o ukochanej a jego w końcu zozstawił w spokoju?

Kysio_2

może Jack chciał ten pierścionek oddać Jonesowi żeby przypomniał sobie o ukochanej a jego w końcu zozstawił w spokoju?

ocenił(a) film na 9
aniazsk

Raczej marne szanse skoro Jones nie miał serca.

ocenił(a) film na 10
talia

TAK! tia dalma ma taka sama pozytywke jak Davy. To znaczy ze to ona jest wybranka jego serca!

ocenił(a) film na 8
freezz

Mozliwe....Wydaje mi sie ze ten pierscien odegra w III wieksza Role.... Filmik jest swietny!!!! Perfekcyjne kino Przygodowe!!!!
JAk dla mnie to lepszy byl Indiana Jones i Powrot do Przyszlosci!!!!!

Perelka w swej klasie ;DDDDD

Agniecha

gdy Gibbs powiedział, że słyszał, że Jones jedyne co kochał było morze. Tia powiedziała, że są rózne wersje, ale jej jest prawdziwa. Coś w tym musi być.
P.S jestem bardzo ciekawa po co Jackowi ten pierścień

ocenił(a) film na 10
charlottenva

powiedziała że KAŻDA jest prawdziwa.

wiele wersji, każda prawdziwa.

ocenił(a) film na 10
absence

Zastanówcie się jak stary jest Jones, ta miłość mogła się zacząć dawno temu, a wątpie w to by Tia była tak długowieczna jak on. Tia wcale nie musi być jego ukochaną skoro ma medalion (jako rodzinną pamiątkę) może być jego krewną. Wiem że to głupio zabrzmi, ale może być nawet jego córką.

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

Może być długowieczna, jest w końcu szamanką, poza tym to fantasy, więc może żyć sobie nawet 200 lat na luzie.
Ja bym sugerował że jest albo jego kobietą, albo córką jego ukochanej. Myślę, że raczej córką, z którą w jakiś dziwny sposób spotkał się Sparrow i jak się dowiedział... odpłynął? uciekł? cholera wie.

ocenił(a) film na 10
Agniecha

Na 70% Tia Dalma była tą kobietą w której zakochał się Davy. Jest kilka dowodów: ma taki sam wisiorek jak jego pozytywka, wie że może zejść na ląd tylko raz na 10 lat (chyba Jones nie rozpowiada tego wszystkim) i tylko ona wie że schował w skrzyni serce. Ale moje przypuszczenia mogą być błędne

ocenił(a) film na 10
Korzen_2

Też twierdzę, że damą serca Devy Jones'a jest Tia Dalma!
Podczas filmu odniosłem takie wrażenie i teraz cały czas tak twierdza:P
Pozdro4all
I zapraszam do siebie na blog:)

Agniecha

zgadzam sie z wami. Tia Dalma na 99% jest była narzeczoną Jonesa.... moze sie myle... zaptaszm www.pirates-of-the-caribbean.b log.onet.pl

Hermioneczka

chodzilo mi o to ze jest BYŁĄ narzeczoną anie ze "JEST BYLA" sorrki

ocenił(a) film na 10
Agniecha

Wejdźcie do mnie na bloga na temat piratów 3

ocenił(a) film na 10
____7

A czy ktoś z zebranych może mi wyjaśnić co w ozdobach Sparrowa robiły 2 drobne rzeczy?Tymi drobiażdżkami są miniaturowa moneta,imitacja przeklętego złota oraz miniaturowa kopia klucza Daviego Jonesa.Powiedzcie mi skąd to do licha wzięło się w pierwszej części piratów.....bo ja się już tu pogubiłam....

Arli_Dreamcatcher

Wydaje mi sie ,ze ta kopia klucza to pomylka, bo przeciez jakby Jack wiedzial jak wyglada klucz nie musialaby zdobywac jego rysunku w drugiej czesci no nie?

A co do Tia Dalmy i Jonsa to napewno beda razem, bo po pierwsze te poztywki sa na bank takie same i zgadzaja sie z rysunkiem na skrzyni .Po drugie czytalam gdzies ,ze ktos porwie w 3 czesc Elizabeth bo bedzie myslal ,ze jest boginia morza-Calypso ,boginia tą ma okazac sie wlasnie Dalma i to by sie zgadzalo bo kiedy Tia w drugiej czesci opowiadala historie Jonsa to Gibbs w pewym momencie przerwal jej i powiedzial ,ze on nie byl zakochany w kobiecie tylko w morzu,na co ona powiedziala jedna historia rozne wersje ale kazda jest prawdziwa.I to by sie zgadzalo byl zakochany w morzu czyli w Dalmi- bogini morza

ocenił(a) film na 10
Yaq_2

Pomyłka twórcy lub jakby to powiedzieć......zapowiedź kolejnej części.W każdym razie jest miniaturka klucza w ozdobach Jack'a i to jest niezmienne.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

W którym momęcie filmuto było? Gdzie Jack ma te ozdoby? W którym to było filmie? Ja nie zwróciłam uwagi... Prosze o pomoc, to sobie zobacze jeszzce raz ten fragment!