Kiedy dowiedziałam się, że ma powstać kontynuacja "Piratow..." oczywiście bardzo się ucieszyłam, ale też zmartwiłam. Obawiałam się, że druga część (jak to czesto bywa) nie dorówna pierwszej. Wtedy nie wiedziałam jeszcze jak bardzo sie myliłam! ^_^
"Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" to film, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Jest dużo lepszy i przede wszystkim dużo śmieszniejszy niż część pierwsza! To film prawie doskonały! Prawie, bo moim zdaniem trochę za dużo i za szybko się dzieje, nie ma chwili oddechu. Twórcy chcieli za pewne, żeby było bardzo ciekawie, tak aby nie dać widzom szansy na nudę. Jeśli jednak chodzi o mnie to uważam, że gdyby akcja toczyła się troszkę wolniej to film za pewne nic by nie stracił a widzowie mieli by szansę odrobine odpocząć i nabrać sił na ciąg dalszy.
No ale, do rzeczy: film naprawdę bardzo mi się podobał! Dzięki Wam drodzy użytkownicy filmwebu dowiedziałam się, że za napisami jest ukryta jeszcze jedna scena. Jako jedyna na sali zostałam więc do końca. Dzięki temu miałam dwie niepowtarzalne okazje. Pierwszą, aby posłuchać genialnej muzyki a drugą, aby ...o mało co nie spedzić nocy w kinie (bo nie wiele brakowało, żeby mnie tam zamknęli) ^_^ (to by dopiero była przygoda!) @_@
Jeśli natomiast chodzi o sam film to: genialna fabuła, genialne dialogi, genialna muzyka, genialne zdjecia, genialne efekty specjalne (oj... ta załoga Latającego Holendra no i ta gigantyczna ośmiornica! *_* ) i oczywiście genialny Johnny Depp! Znowu przeszedł samego siebie (może nawet bardziej niż w części pierwszej?). Nie wiem jak on to zrobił ale on nie grał Jacka on nim był... Facet dostał w prezencie naprawdę dużo talentu!!! Bez niego ten film straciłby 90% na wartości! Johnny był fantastycznie komiczny. ^_^ Kiedy pokazali scenę z szaszłykiem popłakałam się ze śmiechu! Zresztą nie tylko ja! @_@ Pozatym film miał doskonały początek (scena z trumna :) i zaskakujące zakonczenie! Nie przypuszczałam, że ta Elizabeth jest taka przebiegla! No a ośmiornice są baaaaardzo wredne!
Tak czy inaczej jeśli ktoś jeszcze tego nie widzial to niech bierze butelkę rumu i szybko płynie do kina!
Ahoj piraci! ^___^