Film zawalisty ale niema to jak soundtrack!! Hans Zimmer wymiata, bardzo mi się podobał soun traack z "Twierdzy" a teraz jeszcze "Piraci z Karaibów"!! Hans rulesss :)
TAK!!! Hans Zimmer jest the best!! Mój ulubiony kawałek z piratów to "Davy Jones" bodajże nr 3 na płycie! po prostu SUUUUPER!!!:)
ooo :D
Też uwielbiam utwór "Davy Jones" :D
Tylko wydaje mi się, że "solówka" na organach jest za krótka...
Ps. Ma ktoś może nuty tego utworu bądź nagrany w .midi?
Czy ja wiem że Zimmer zmiata? Przynajmniej nie w Piratach. Przecież wykorzystał w dużej mierze kawałki Klausa Badelta z poprzedniej częsci głównie rozwijając mało słyszane motywy z "Klątwy..". Jak dla mnie znacznie bardziej rewelacyjny jest pierwszy soundtrack.
Warty uwagi jest za to remix He's a Pirate ( Tiesto remix:D).
Hans Zimmer nie tylko rozbudował motywy ale dołożył pare swoich. Wogóle jestem pozytywnie rozwalony soundtrackiem, a zwłaszcza tymi elektrycznymi gitarami w utworze Kraken i pozytywką Davy'ego. Poza tym Zimmera od Badelta dzieli przepaść. Od razu słychać. Nawet jak sie specjalnie nie wysila mając ponad połowe tematów w garści jest w stanie wykrzesać cuda.
jeszcze mała uwaga: gdyby Badelt pisał do 2 części to najprawdopodobniej nic nowego, ciekawego by nie wymyślił, tylko raczej by sie powielał w różnych konfiguracjach.
Zimmer zawsze potrafił wzbudzić muzyką to czego było potrzeba w filmie...genialny jest! wszystkie jego soundtracki są dla mnie niesamowite...choćby z tears of the sun! potrafi stworzyć klimat to trzeba mu przyznać! pozdrawiam
Najpierw obejrzałem film potem przesłuchałem soundtrack. I się rozczarowałem, bo w filmie usłyszałem pełno motywów po których na płycie nie ma nawet śladu. Co do Zimmera to ma on w swojej karierze lepsze i gorsze ścieżki. Po nieudanym moim zdaniem podkładzie muzycznym do Kodu DaVinci ten należy do zdecydowanie ciekawszych.
Mi najbardziej się podoba 'Tia Dalma' 'Wheel of Fortune' i 'The Kraken'
Pozdrawiam =)
A już miałam założyć temat o soundtracku:-)
Jak dla mnie muzyka ze "Skrzyni umarlaka" jest cudowna. Uwielbiam utwór "The Kraken", "Davy Jones" też jest super, no i zabawny "Dinner is served":-) Muzyka do tej części podoba mi się bardziej niż ta z pierwszej. Ale w końcu Badeltowi, mimo iż to świetny kompozytor, do Zimmera daleko. Jestem ciekawa, czy uczeń kiedyś przerośnie mistrza:-) Chyba raczej nie.
Jeśli chodzi o Zimmera, to jeszcze bardzo lubię muzykę do filmów: "Gladiator", "Król Artur", "Twierdza", "Król Lew", "Helikopter w ogniu", "Karmazynowy przypływ", "Cienka czerwona linia", "Rain Man", "Kod da Vinci", "Batman: Początek", "Thelma i Louise."
Oczywiście Zimmer często współpracuje z innymi kompozytorami, ale już nie pisałam nazwisk. W każdym razie wielu się od niego uczyło i wciąż się uczy.
Wspaniały kompozytor!
Pozdrawiam:-)