Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433338
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Film zawalisty ale niema to jak soundtrack!! Hans Zimmer wymiata, bardzo mi się podobał soun traack z "Twierdzy" a teraz jeszcze "Piraci z Karaibów"!! Hans rulesss :)

majma1991

TAK!!! Hans Zimmer jest the best!! Mój ulubiony kawałek z piratów to "Davy Jones" bodajże nr 3 na płycie! po prostu SUUUUPER!!!:)

ocenił(a) film na 6
perelka

ooo :D
Też uwielbiam utwór "Davy Jones" :D
Tylko wydaje mi się, że "solówka" na organach jest za krótka...

Ps. Ma ktoś może nuty tego utworu bądź nagrany w .midi?

ocenił(a) film na 7
perelka

Czy ja wiem że Zimmer zmiata? Przynajmniej nie w Piratach. Przecież wykorzystał w dużej mierze kawałki Klausa Badelta z poprzedniej częsci głównie rozwijając mało słyszane motywy z "Klątwy..". Jak dla mnie znacznie bardziej rewelacyjny jest pierwszy soundtrack.
Warty uwagi jest za to remix He's a Pirate ( Tiesto remix:D).

ocenił(a) film na 8
perelka

sountrack do PzK to będzie mój kolejny prezent dla samej siebie ;)

ocenił(a) film na 9
Tigercub

Hans Zimmer nie tylko rozbudował motywy ale dołożył pare swoich. Wogóle jestem pozytywnie rozwalony soundtrackiem, a zwłaszcza tymi elektrycznymi gitarami w utworze Kraken i pozytywką Davy'ego. Poza tym Zimmera od Badelta dzieli przepaść. Od razu słychać. Nawet jak sie specjalnie nie wysila mając ponad połowe tematów w garści jest w stanie wykrzesać cuda.

ocenił(a) film na 9
seraphin85

jeszcze mała uwaga: gdyby Badelt pisał do 2 części to najprawdopodobniej nic nowego, ciekawego by nie wymyślił, tylko raczej by sie powielał w różnych konfiguracjach.

ocenił(a) film na 8
majma1991

Zimmer zawsze potrafił wzbudzić muzyką to czego było potrzeba w filmie...genialny jest! wszystkie jego soundtracki są dla mnie niesamowite...choćby z tears of the sun! potrafi stworzyć klimat to trzeba mu przyznać! pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
majma1991

Najpierw obejrzałem film potem przesłuchałem soundtrack. I się rozczarowałem, bo w filmie usłyszałem pełno motywów po których na płycie nie ma nawet śladu. Co do Zimmera to ma on w swojej karierze lepsze i gorsze ścieżki. Po nieudanym moim zdaniem podkładzie muzycznym do Kodu DaVinci ten należy do zdecydowanie ciekawszych.

ocenił(a) film na 10
Gammaro

Mi najbardziej się podoba 'Tia Dalma' 'Wheel of Fortune' i 'The Kraken'
Pozdrawiam =)

majma1991

A już miałam założyć temat o soundtracku:-)
Jak dla mnie muzyka ze "Skrzyni umarlaka" jest cudowna. Uwielbiam utwór "The Kraken", "Davy Jones" też jest super, no i zabawny "Dinner is served":-) Muzyka do tej części podoba mi się bardziej niż ta z pierwszej. Ale w końcu Badeltowi, mimo iż to świetny kompozytor, do Zimmera daleko. Jestem ciekawa, czy uczeń kiedyś przerośnie mistrza:-) Chyba raczej nie.
Jeśli chodzi o Zimmera, to jeszcze bardzo lubię muzykę do filmów: "Gladiator", "Król Artur", "Twierdza", "Król Lew", "Helikopter w ogniu", "Karmazynowy przypływ", "Cienka czerwona linia", "Rain Man", "Kod da Vinci", "Batman: Początek", "Thelma i Louise."
Oczywiście Zimmer często współpracuje z innymi kompozytorami, ale już nie pisałam nazwisk. W każdym razie wielu się od niego uczyło i wciąż się uczy.
Wspaniały kompozytor!
Pozdrawiam:-)

ocenił(a) film na 10
majma1991

Najpiękniejszy utwór soundtracku to "Davy Jones", choć reszta jest równie dobra. Jedyne co mi nie gra to ta żenada Tiesto, ale cała reszta trzyma niezwykłą klasę, jest stokroć lepsza i ma większe jaja niż soundtrack do jedynki ;)