Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433338
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Z szacunkiem dla wszystkich fanów, co wy widzicie w tym kapitanie. W sumie Johny Depp dobrze go zagrał, ale jako kapitan w filmie, to on był jakiś dziwny. Chodził jak kobitka, robił jakieś głupie miny, kręcił oczami na lewo i prawo, sposób wypowiadania słów miał jakgdyby był niedorozwinięty umysłowo. Nie oglądałem 1 dlatego może tak gadam. Bo po jakimś czasie to ten Jack już nie był zabawny. Oczywiście nie potępiam filmu dałem 8/10 i w ogóle podobał mi się. :)

ocenił(a) film na 8
szimin

"on był jakiś dziwny. Chodził jak kobitka, robił jakieś głupie miny, kręcił oczami na lewo i prawo, sposób wypowiadania słów" tu dokoncze w jego stylu :P To cały jack i mysle ze dlatego ludzie kochają te postac, jest inna i wyjątkowa, no i jeszcze deep sprawił ze własnie taki jest Jack.

ocenił(a) film na 8
szimin

Zgadzam się z Kickiem! Właśnie dlatego Jack jest tak dobrym aktorem. Po prostu widać, że ma stału poziom alkoholu we krwi ;)

ocenił(a) film na 8
Irie

"Właśnie dlatego Jack jest tak dobrym aktore"
chyba nie Jack tylko Johnny....

andrew_20

NO i właśnie o to chodzi że tak się zachowywał. Johny Deep świetnie zagrał postac Jacka i chyba nikt nie zrobił by tego lepiej! Jack jest najlepszy=) Pozdro

szimin

popieram!wlasnie o to chodzi w postaci Jacka Sparrowa!

brechta

Szimin na pewno tak gadasz bo nie widziałeś części pierwszej.
Swoją drogą jeśli to nie jest prowokacja to powiedz jak można oglądać część drugą bez oglądnięcia części pierwszej.
Choć są jeszcze lepsi co widzieli X-Men 3 bez oglądania dwóch pierwszych części, a potem piszą na forum i mówią, że film fajny, efekty i w ogóle ale za bardzo to nie wiedzą o co chodziło. Skąd ta Phoenix z pod wody wyszła i tego typu pytania.
Ale w sumie myślę, że i tak z Tobą nie jest żle skoro film i tak Ci się podobał i nie mówię dlatego, że jestem jakimś fanatykiem, że skoro mówisz że Ci się podoba to znaczy gadasz normalnie. Nie, nie ja rozumie Twoje argumenty ale może zmienisz zdanie co do Jacka jak obejrzysz część pierwszą. Nawet się do tego nie śpiesz bo im póżniej to zrobisz tym nowsze spojrzenie będziesz miał na film.
Polecam i nie zapomnij obejrzeć scenki po napisach, dwójka zresztą też ma taką scenke po napisach.
Acha i tym razem proponuję obejrzeć trylogie po kolei. A od tyłu to w żadnym razie ;]

szimin

Johnny Depp sam wymyślił (a raczej uparł się)j że postać Jacka będzie miała złote zęby,podmalowane oczy,że bedzie chodził ,,wężowym krokiem''(czy jakos tak nie pamietam jak Depp to nazwał) oraz przypominał gitarzyste Keitha Richardsa z Rolling Stonesów i chyba udało mu się to wszystko zmieszać i wspaniale to zagrał bardzo lubie Jacka jak i Depp'a.Więc już chyba rozumiesz? pozdro!!!!!!!!

Agusia16

Moim zdaniem dawno już nie było takiej postaci w kinie, jak Jack Sparrow. Depp wykreował tak charakterystyczną postać, że nie da się jej z nikim pomylić. Co widzimy? Właśnie to. Właśnie te ruchy, to przewracanie oczami, te specyficzne wypowiedzi - wszystko to, co składa się na jego postać. Jack Sparrow jest wyjątkowy i o to właśnie chodzi:)

szimin

To jest wlasnie zabawne :) szczegolnie jak Jackowi sie cos stanie ktos go uderzy albo cos hhh albo jak robi ludzi w "konia" :P hh to jak bylo w 1 czesci :)

ocenił(a) film na 9
pyjek

hm:D no własnie to:) ze tak powiem 'wez to poczuj':)

szimin

Widać nie masz najmniejszego pojęcia o życiu na morzu kolego. Nadmiar słońca, słona woda i rum robią swoje :D A Jack Sparrow ma tego wszystkiego na pęczki (swoją drogą to jeden z moich ulubionych bohaterów dużego ekranu)

ocenił(a) film na 8
szimin

no własnie to jego sposb porauszania sie, wymowa i inne atutty przynajmnie mi to sie bardzi spodobalo i dzieki tem ta postac i jest b. komiczna i trudna do zagrania

ocenił(a) film na 10
szimin

Zgadzam się z przedmówcami. I do tego Jack jest taki seksowny ... ;)

użytkownik usunięty
szimin

no bo on miał taką role!! miał rozśmieszać i był dziwny noo bo o to chodziło w tej części ze zachowywał się jak pijany prawie i bredził ;) widac masz troszke kiepskie poczucie humoru bo ludzie uwielbiają go za to ze jest zabawny no ii to poprostu kapitan jack sparrow!!:D;) Pozdrawiam

szimin

Kapitan Jack to główny powód dla ktorego idzie sie do kina, dzieki tej postaci film jest swietna komedia przygodowa! To zyciowa rola Johnnego :) moze nie zyciowa ale na pewno jedna z lepszych !! :)

ocenił(a) film na 8
asix88

Johnny jest rewelacyjny w tej roli. Jak we wszystkich zresztą - ale tutaj wspiał się na wyżyny komedii i umiejętności śmiania się z siebie samego; po prostu nic dodac -nic ująć :) Jak to już ktoś wyżej napisal : widac, że ma staly poziom alkoholu we krwi ;))) Generalnie jest słodki :)

szimin

Taa Jack lubil sobie dobrze walnac czego mozna sie dowiedziec z pierwszej czesci piratow jak siedzial na pewnej wyspie na ktorej byl tylko alkohol i spedzil tam bodajze 2 dni... takze piraci lubia sobie dobrze chlapnac a Jack to juz napewno :PP

zreszta Johnny Depp to jeden z lepszych ostatnio aktorow.
proponuje obejrzec "Las Vegas Parano" albo wiele innych filmow z tym aktorem takich jak "Edward Nożycoręki"