Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433297
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

W ciekawostkach pisze że po napisach można zobaczyć dodatkową scenę.Ja niestety nie widziałam... możecie mi powiedzieć co to było??

xmarchewkaaax

OK. Mogę powiedzieć.

Po napisach jest pokazana ta wyspa kanibali i na tronie siedzi ten pies z kluczmi tylko zamiast kluczy trzyma kość a tubylcy oddają mu pokłon :P

xmarchewkaaax

Więc po twoim temacie wnioskuję, że w 1cz. ani w cz. nie oglądałaś sceny po napisach. No to Ci powiem ;)

xmarchewkaaax

W 1 cz. Jest pokazana wyspa na której został zabity Barbossa i po wodzie płynie małpka bierze monetę ze skrzyni i staje się nieśmiertelna i rzuca się na ekran :P

xmarchewkaaax

w 3 cz. jest pokazana Elizabeth ze swoim synem, którzy czekają po 10 latach na Willa. Will do nich płynie i pokazuje się zielone światło co oznacza, że powrócił do ich świata (już nie jest kapitanem Holendra). Kapitanem Holendra prawdopodobnie zostaje ojciec Willa - Bill Bucior Turner. HAPPY END!

Pozdrawiam serdecznie :)

xmarchewkaaax

Dzięki bardzo irys0 :):) niezłe zakończenie:P:P:P

xmarchewkaaax

mam link do sceny po napisach 3 cz. tylko obraz nie jest ładny ale nie jest tak źle ;) Spróbuję poszukać linki do pozostałych części :)

femles_CS

http://pl.youtube.com/watch?v=KYSDn7iGHeA

xmarchewkaaax

masz tylko link do 3 cz. (powyżej) bo z innych nie mogę znaleźć (wszystkie pokasowali bo były kiedyś teraz wchodzę a tu pisze, że usunięte przez użytkownika :( no ale masz przynajmniej linka do cz.3)

Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 10
xmarchewkaaax

Ale Kapitanem Holednra zostałby ojciec Willa tylko wtedy gdyby przebiłby serce Willa. Czyli Will musiałby umrzeć. I gdzie tu Happy End?!
Will jako kapitan Holednra wykonuje przykry obowiązek przewozi dusze zmarłych na morzu ludzi na tamten świat, robi to co miał robić Davy Jones, któremu się odechciało i stał się "omackowany".
Tak czy inaczej Will Turner schodzi na ląd raz na 10 lat i jest nieśmiertelny. Do czasu aż ktoś przebije jego serce, które jest w skrzyni i ma ją Elizabeth, i wtedy stanie się ten ktoś nowym kapitanem Holendra.
W końcu Jack Sparrow chciał być nie śmiertelny i sam chciał przebić serce, oddał je Willowi aby ten mógł żyć. Sam Jack wyruszył na poszukiwania Świętego Grala.
Czysta logika...

Rose_Philips

No chyba coś ci się powaliło. Twórcy filmu sami powiedzieli, że Will wrócił do Elizabeth na stałe.

Rose_Philips

To ja może wyjaśnię. Will sam powiedział do ojca, że "to zależy jaki będzie dzień". No więc tu wniosek wychodzi z tego, że jest sposób żeby Will wrócił do Lizi. Ona miała trzymać jego serce przy sobie, zostać mu wierna i przyjść po 10 latach na wyspę. No więc pojawiło się zielone światło a to oznacza, że jakaś dusza wraca z krainy zmarłych. Serce do Willa trafiło za pomocą maggi. Więć Latający Holender nie miał już kapitana i tym kapitanem został Bill Will Turner, wycinając sobie serce i umieszczając je w szkrzyni, bo ta skrzynia była magiczna. kpw? A jak Will odpływał od Lizi to pojawiło się zielone światło, ponieważ ono dotyczyło tamtej załogi Davy Jonesa. Powrócili oni do naszego świata.

ocenił(a) film na 10
xmarchewkaaax

Aby zakończyć spór powiem, ze koniec filmu, za kazdym razem, nie mówię tylko o Piratach, zależy od oglądajacego więc każdy ma swoje zadnie, a ja je tylko wyraziłam.
Nie mam zamiaru sie o to sprzeczać.

Rose_Philips

hmmmmmmm...każdy interpretuje inaczej film i nic tego nie zmieni...jeden uważa tak, drugi tak...po co się kłócić ;)

Pozdrawiam Was serdecznie :)

femles_CS

A macie może link dos ceny z PzK 1? Bo wypożyczyłam ale zapomniałam jej zobaczyć a nie opłaca mi się 5 zyli wydawać na 5 minut filmu ^^

Nieaktywny_2

była kiedyś na youtube ale już jej nie ma, może jest jakaś inna ale nie mogę żadnej znaleźć