Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433327
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Czy ktoś już słyszał muzykę do najnowszej częsci piratów? Na filmwebie już pojawiły się próbki, a ja odrazu wszystkie utwory ściągnęłam na komp :-)
Jeśli ktoś już słyszał to pisać xD
Ja w każdym razie nie jestem ani troche zawiedziona bo jest prawie identyczna jak w 1 części. Wydaje mi się że tylko troche zmieniona ;-p Świetny jest ten remix do "He's a pirate" XD No i w ogóle jest cudowna i mam nadzieje, że tak samo świetna będzie 2 część piratów...
Boże czy wy wiecie? JESZCZE TYLKO 3 DNI!!!!! XDDDDD

ocenił(a) film na 10
carmen002

Już można nawet płytę kupić na www.merlin.pl tam też można przesłuchać sobie wszystkie utwory po 30 sek. każdy :D

ocenił(a) film na 8
carmen002

nie podzielam twojej euforii. dla mnie ten gniot nie ma nic wspólnego z genialną ścieżką z pierwszej części. te kawałki są po prosu nudne, nigdy nie udało mi się przesłuchać tego od deski do deski, załamałabym się chyba... a ten remix to już zupełna pomyłka... a całość nie ma nic wspólnego z częścią pierwszą, jest cięższa, ciężkostrawna i taka mroczna, zupełnie inny klimat. jestem zawiedziona, bo jednak po Zimmerze możnaby się wiele spodziewać, trudno o knota w jego wykonaniu, a tu jak sie okazuje, nawet weteranowi zdarzają się wtopy...

ocenił(a) film na 10
carmen002

Ja też ściągnęłam całą płytę :) jest po prostu boska! ale chyba jednak najlepsza była z 1szej części :) ale ogólnie muzyka do tego filmu jest the best! A inna jest dlatego że jest inny kompozytor. Mianowicie w pierwszej części muzyke nagrał Klaus Badelt a w drugiej Hans Zimmer.
Jako ciekawostkę dodam iż w tvn'ie w jednym z programów interaktywnych leci ścieszka dźwiękowa z "Piratów z Karaiobów", nie cały czas oczywiście ale dość często :)

black_ninja

ja sie z roxa nie zgadzam bo akurat ta mroczność mnie mile zaskoczyła. Traktuje to jako uzupełnienie do bardziej lekkiej częsci pierwszej. Chociaż żałuję że nie byoł nam dane poznać wizji Badelta (Zimmer czasem wydaje mi się przereklamowany, jestem jedyna?). Ale zawiedziona to ja na pewno nie jestem ^^

carmen002

moja opinia? patrz temat: "PANIE ZIMMER... COŚ PAN SKOPAŁ... "
zachwycona nie jestem... :

carmen002

Muza jest spoko, a nawet bardziej niż spoko.Na początku tak nie myślałem, po pierwszym przesłuchaniu - tragedia.Ale przesłuchałem ją kolejny i kolejny i tak chyba 5 razy(ale już za drugim mi sie podobała).Klimatyczna dosyć.Muzyka z jedynki mi sie już przejadła.Fakt była dobra ale jak media non stop ją wykorzystują to potem niedobrze sie robi.

ocenił(a) film na 10
jasiumaster_

Ja sobie ściągnęłam z eMul`a całą płyte :D i musze przyznać że w pierwszej części muza była lepsza , ale tu też nie jest źle

ocenił(a) film na 10
Loona_

A moim zdaniem nie jest az tak zle. 3 ostatnie utworu psuja ogolne wrazenie(tego kto wpadl na pomysl wrzucenia na plyte tego remixu nalezy dopasc i zabic), ale np the Kraken jest swietny.