Spotkałem się z opinią że film Piraci z Karaibów do głupi film dla 10-latków. Uważam że to nieprawda. Myślę że średnia wieku fanów Piartów jest wyższa. Zapraszam wszystkich maniaków tego filmu zeby pisali ile mają lat!
Ja akurat nie potwierdzę twojej reguły. To znaczy pierwszą część oglądałam w wieku 12 lat (byłam na premierze). Minęły trzy lata i to nadal mój ulubiony film. Tak więc mam niespełna (brakuje miesiąca ;P) 15 lat i już nie mogę się doczekać jutrzejszego wieczora, kiedy obejrzę "Skrzynię Umarlaka"!!! "Piraci z Karaibów" to na pewno nie film głupi. Ba. Bardzo inteligentny - z humorem i klasą właściwą tylko najlepszym produkcjom. Doskonałe aktorstwo i styl. 10-latek nie będzie w stanie zrozumieć tego co ten film ma do zaoferowania. Taka prawda.
ja po raz pierwszy ten film obejrzałam jak miałam tez 12 lat, ale gdy teraz mając 14 do niego wracam, dopatruję się wielu szczegułów, których się nie zauważyłam jeszcze dwa lata temu. ten czas był mi potrzebny, by go zrozumieć jak należy.
ja po raz pierwszy ten film obejrzałam jak miałam tez 12 lat, ale gdy teraz mając 14 do niego wracam, dopatruję się wielu szczegułów, których się nie zauważyłam jeszcze dwa lata temu. ten czas był mi potrzebny, by go zrozumieć jak należy.
Film wszedł do kin, gdy miałam 11 lat, ale widziałam go po raz pierwszy w wieku 13. Dziś mam prawie 14 :D I już się nie mogę doczekać, aż obejrzę drugą część :)
Na razie nie ma starszych jak widzę, ale jestem pewna, że film ma mnóstwo fanów starszych. Mojemu ojcu się bardzo spodobał :P
Ja jestem stara. Niedługo 20 na karku. Pierwsza część bardzo mi się podobała, na drugą zamierzam iść do kina.
W Polsce się przyjęło, szczególnie u starszych osób (40 wzwyż), że wszystkie filmy typu Piraci z Karaibów, Władca Pierścieni, Matrix, Epoka Lodowcowa są tylko i wyłącznie dla dzieci lub dla zacofanych umysłowo ludzi. To przykre ale prawdziwe. Filmu nie widzieli, ale juz oceniają społeczeństwo.
No właśnie, zapomniałam dodać, że i moim rodzicom film bardzo się podobał. Mam też starszego brata, który widział film rok temu w wieku 16 lat i teraz idziemy razem na premierę ;) ...
ja sama mam 12 latek i bardzo lubię wszystko co pirackie ;P od książek, poprzez filmy do gier komputerowych (np. Pirates!) Pierwsza część na serio mi się spodobała, a szczególnie rola Johny'ego Deppa. gdy obejrzałam film mając około 9,5 lat po raz pierwszy to właściwie średnio mi się podobał (Może dlatego, że też nie obejrzałam całego) Ale jak teraz niedawno leciał na HBO, a potem na Polsacie to już tak mi się zaczął podobać!
hehe... ja teraz mam 19 lat i też z zapartym tchem czekam żeby go zobaczyć. Za 24 godziny będę siedział na sali kinowej i go oglądał :D :D
Ja mam lat 18 i ten film bardzo mi sie podobal w najblizszym czasie napewno wybiore sie do kina na druga czesc
Ja mam 15 i uważam, że film jest boski. Oglądałam ten film po raz pierwszy niedawno, jakieś pół roku temu w telewizji. Ostatnio ściągnęłam sobie klątwe czarnej perły na kompa, a teraz czekam aż się ściągnie skrzynia umarlaka. Of course nie zamierzam go obejrzeć przed obejrzeniem w kinie. Wszak po coś rezerwowałam bilety na godzine 00:01 :D Wracając do tematu : ten film na pewno nie jest dla 10latków bo słyszałam coś, że to pierwszy film Disneya, który ma ograniczenia wiekowe ( od 13 lat ) Tak więc na pewno nie jest dla 10 latków. Jest dla każdego :)
cytat"Ludzie ten film to jedna wielka przygoda, czy mozna być na to za starym?"
no właśnie!
mam lat 22 i widziałam już morze filmów
i tych poważniejszych i mniej poważnych;)
studiuje dwa bardzo poważne kierunki i
uwielbiam Piratów z miłością graniczącą z bałwochwalstwem!
Ja mam 16 lat i lubie te serię. O. A jak ktos uważa, tę serię za głupi film dla 10-latków to już jego sprawa. Jeśli cos się wszystkim podoba to znaczy, że jest to nijakie.
Ja mam latek 16. Na film wybieram się niestety w niedziele. Ale jest szansa że jutro.
pierwszą część widziałam na polsacie w wieku 12 lat i najprawdopodobniej w sobote wybieram sie do kina na drugą część i mam wciąż 12 lat :P
Ja też oglądalam pierwszą część na Polsacie... Niedawno to było. Miałam 14 lat, i teraz też mam 14 lat... Film chyba najbardziej podbija serducha nastolatków... Ale bo ja wiem... Nie wiem! :D
ja mam troche wiecej lat obecnie mam skonczone 20 scia bardzo mi sie podobała pierwsza czesc i w weekend ide na druga, moj ojciec ma 50 a mama 43 i iM tez film sie bardzo podobał nie dawno leciał w tv
po obejrzeniu 1 czesci poprostu zachorowalam na ten film :P zarazilam nim moja kumpele i wlasnie wrocilysmy z premiery i jestesmy bardzo zadowolone z filmiku ( mamy 17 lat ) ahoj
Film napewno nie jest przeznaczony dla mlodszego pokolenia... fabula bardzo zagmatwana i niektóre sceny nie dla dzieci... Osobiście oebjrzałem 1 czesc jak mialem 10 lat... i przez nastepne trzy lata modlilem sie aby nie doszlo do kontynuacji... Bowiem spotykalem sie z opinia ze kontynuacje sa do kitu i sam niekiedy moge to potwierdzic... Ale kiedy zobaczylem zwiastun 2 czesci to zwarjowalem ze szcęścią teraz mam juz 13 lat, a dopiero rok temu zrozumialem wątek z czesci 1 jak Sparrow stał sie szkieletem jak reszta przekletej załogi... poprostu wykradł jedna z przeklętych monet;) a w czesniej myslalem, ze zostal przeklety w tedy jak reszta zalogi odnalazla i podzielila sie skarbem ;) (lol2) niestety czesci 2 nie graja w naszym pobliskim kinie, dlatego bede mial na przyszly weekend na DVD ;) a zaluje bo fajnie by bylo na duzym ekranie... ;/
Klątwe Czarnej Perły zobaczyłam po raz pierwszy kiedy miałam około 14 lat. Teraz mam 16. W sobotę byłam na Skrzyni Umarlaka. Film bardzo mi się podobał i od wyjścia z kina zaprząta mi głowe:P Piraci to jedne z moich ulubionych filmów. Raczej powiedziałabym że Piraci to filmy nie dla 10-latków, lecz dla osób z wielka wyobraźnią.
Zresztą jestem zdania, że aby polubić film, trzeba tego chciec. Jeżeli ktos z góry jest nastawiony na to że film jest "dla 10-latków" i już sobie załozył ze sie mu niespodoba to tez tak się stanie. Nic tylko współczuc.
Gorąco pozdrawiam wszystkich fanów Piratów z Karaibów !
Wiatr w żagle! Ahoj! =)
Ja mam 18 lat. Nie mówie ze nie lubie tego filmu. Ale nie ma sie czym zachwycac. Taki sobie film przygodowy. niby sie tutaj cagle cos dzieje ale jakos bez sensu. Troche sie na tym nudzilem bo wszystko podane ladnie na talerzu z piekna oprawka. I do czego tu trzeba wyobrazni?
A co do tematu moj brat ma 13 lat i tez sie nudzil co mnie zdziwilo bo jak mialem tyle to szalalem za takimi filmami.
o kierwa .. :|
jaka średnia wieku ..
to ja się nie przyznam, bo jak babcia bym wygladała :/
lol.. same, bo każdy jest dzieckiem kogoś :) ale nie martw się :) duże dzieci też są :)
O ja nie mogez wami..ja przyznam się,że mam jedenascie lat,lubię ten film i mam znajomych majacych po 20 lat,ktorym ten film się też bardzo podoba.I nie zgadzam się zpojęciem,że 10-latki nie rozumieją tego filmu.Bez przesady :P Wszyscy uważają,że osoby w moim wieku to oglądają "Auta" czy coś w tym stuly.Teraz to w moim wieku wstyd pójść na filmy Pixar'a :) LOL
A ogólnie film był bardzo fajny.Najciekawszy był wzrot akcjii pod koniec filmu.Chodzi mi oczywiście o pocałunek Elizabeth i Jacka.Polecam :D
ja mam 20 lat i osobiście uwielbiam ten film. I pierwszą i drugą część i jestem pewna, że pokocham też trzecia :) mnie od zawsze fascynowali piraci :D mam nawet piracką flagę w pokoju :D no dobra niech będzie, że ta flaga jest efektem mojej mani, która mnie napadła po pierwszej części filmu :P dlatego też uwielbiam morze :D i wszystko co z nim związane :D
I osobiście uważam, że takie posty, ze film jest na poziomie 10 latka pisany jest właśnie przez kogoś takiego :D
jak miałem 13 lat oglądałem Klątwe czarnej perły a teraz mam 15 i dzisiaj idę do kina na Skrzynie umarlaka
w ogóle mało tu chyba ludzi znających podstawowe zasady funkcjonowania w necie ;(
i tych rozumiejących również ..
a co w ogóle ma do rzeczy wiek przy oglądaniu piratów? Albo ten, kto to powiedział jest pacanem, który dodaje sobie lat twierdząc, że wszystko, co popularne i lekkie jest dla dzieciuchów.
Nie wiem czego ludzie się spodziewają idąc na Piratów z Karaibów. To jest bajka, to jest disney, to jest lekki film dla ludzi, którzy przecież lekki film chcą obejrzeć. Chcesz filmu poważnego - idź na Rozpustnika, albo kup sobie Truposza, Piraci są przecież dla luzu, a nie głębokich refleksji nad życiem.
Ogółem - zaorać 'poważnych' palantów.
Ja mam 16. Pierwszą część widziałem pół roku temu (wtedy też już miałem 16). I są to moje ulubione filmy. "Perłę" oglądałem 7 razy (w tym raz tuż przed premierą "Skrzyni"), a samą "Skrzynię" 2 razy w kinie i wybieram się jeszcze ze 2. Pozdrawiam fanów Piratów.
Jeśli "Piraci z Karaibów" to głupi film dla 10-latków, znaczy się, że jestem 10-latkiem (tak swoją drogą, to dobrze wiedzieć :P), bo szczerze mówiąc - to mój ulubiony film