Może mi ktoś wyjaśnić o co chodziło z tą nieśmiertelną małpa?? Przecież podobno zdjęli klątwe :P
No tak. Zdjęli klątwę i powrócili do Port Royal. Film się skończył, puścili napisy, a po napisach koło skrzyni se skarbem pojawiła się małpka. Wzięła jedną monetą i zamieniła się w nie - martwą małpkę. I wtedy nastąpił koniec filmu.
Dzięki:D Nie oglądałam Czarnej perły po napisach. A wiesz może o co chodzi z Barbossą??
Hehe, już drugi raz napiszę swoją teorię :PP Tia Dalma mówiła Willowi i reszcie, że potrzebują kapitana, który dobrze zna te wody, te czyli takie, na których jest teraz Jack. Jest to zapewne miejsce, do którego trafiają umarli, co oznacza iż Barbossa musiał tam również wcześniej trafić, ale logicznie rozumując, poznał tamte wody uciekając. Oczywiście jest to tylko, to, co udało mi się logicznie sklecić :P Hehe.
Pozdr.
Niessamowite..... sama bym chyba czegoś takiego nie wymyśliła.......... już nie mogę doczekać się trójki.......... może ona rozjaśni mi nieco w głowie :D:P
Barbossą może być jeszcze inaczej,ktoś na imdb napisła swoją teorie, że Jack w pierwszej czesci strzelił do niego zanim Will zdjął klątwe.
Majajaw:
a moze Barbarossa sie wyrwal z tego tzw. KOŃCA ŚWIATA bo malpa z powrotem nalozyla klątwe ? wyszlo na to ze wszyscy znowu sa przekleci ,skoro ta malpa jest
Nie, ta wieszczka ożywiła Barbosse, bo widać było w tle jak Jack pierwszy raz do niej przyszedł jak Małpa coś skrobała w kącie. To byl zapewne trup Barbossy
Dlaczego niektórzy niewidzieli tej sceny z małpką? Jest tylko jedna odpowiedź (oprócz tej że wyszli wcześniej z kina)
-ŚCIĄGALI DIVX'Y Z NETU - A TAM ZAWSZE SKRACAJĄ POCZĄTEK I KONIEC BY SIĘ ZMIEŚCIŁO NA JEDNEGO CD