jakim cudem Barbossa wciąż żyje??? przecież Jack zabił go w pierwszej części!
hmm... wiesz co wed;ug mnie to dlatego ze malpka wyciągnela monete ze skarbca...wiesz o co chodzi?? ale nie wiem czemu...w sumie...
Na końcu Tia Dalma mowi do tych wszsytkich tam u niej zgromadzonych..."potrzebujecie kapitana ktory zna te wody" i wtedy wychodzi kpt Barbossa noi wydaje mi sie ze on przemierzył te wody bo przeciez w pierwszej czesci zostal zabity przez Jacka a tu nagle sie wylania ... wiec tam na "koncu swiata" widocznie wskrzeszaja :) a najlepsze jest podobno to ze Tia Dalma jest kobieta ktora zdradzila Davy Jonesa i to w dodatku dla Sparrowa :D
na pewno wole opcję tii, jako kobiety dla jacka... na pewnbo nie elizabeth, jak to sadza niektorzy...jednakze zeby bylo naprawde jak nalezy - jack powinien zostac ze soja jedyna miloscia... czyli morzem
Mloody ma racje, na końcu świata chyba wskrzeszaja albo coś, może nawet tam być kraina śmierci z której Barbossa uciekł i dotarł do Tia Dalmy, zatem napewno przemierzał tamte wody i zna teren... Tak samo bedzie ze sparrow'em tylko ze w 3 czesci;) tak mi sie wydaje;)