Czytałam różne negatywne recenzje tego filmu i szczerze mówiąc zastanawiam się, na jakiej podstawie zostały one napisane. Moim zdaniem część druga Piratów jest nawet lepsza od pierwszej. Ubawiłam się niesamowicie, bo leciały bardzo śmieszne teksty. Pomysł świetny, a rola Sparrowa, to istne mistrzostwo! Jak Depp nie dostanie oskara za niego, to ja chyba zwątpię! Postać Davy Jones'a, Kraken i Latający Holender - cudo!
Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie byli. Po prostu świetny film, co więcej mogę powiedzieć:)
Mi też podobał się ten film....jednak pierwsza część...bezkonkurecyjna!! z niecierpliwością czekam na trzecią część!! Może ona coś wyjaśni... a jest co...
mam te same odczucia co ty po seansie. Depp powinien dostać wszystkie Oscary świara za tę jakże genialną rolę!
jestem ciekawa dlaczego Dziennik dał tylko 3gwiazdki, przecież to jest mistrzostwo w swoim gatunku. Durni dziennikarze. Brrr
P.S Latający Holender był świetny:)
Nie wydaje mi się. W tej części jeszcze nie pokazał tego, co potrafi. W jedynce był genialny - ale wtedy byli lepsi od niego. Dwójka - to tylko pomost do trójki, która będzie albo boska, albo tragiczna. Średniak nie wchodzi w grę. I mam nadzieję, że Johnny pokaże na co go stać, bo on Oskara ma już w kieszeni (jeśli nie za Piratów to za coś innego) - po prostu musi mieć dobry scenariusz.
Wydaje mi się, że za tę rolę ma największą szansę dostać oskara. To jest mój ulubiony aktor i uważam, że praktycznie każdy film, w którym on gra jest świetny. Problem tylko w tym, że ambitne filmy mają często problem z "przebiciem się" do szerszej widowni. A Piraci są widowiskową bajką, która bez takiego właśnie Deppowego Jacka Sparrowa nie istnieje. Mam nadzieję, że część trzecia będzie świetna:) Pozdrawiam wszystkich fanów Deppa:)
Jeszcze nie widziałam dwójki, ale i tak uważam, że Johnny zasluguje na oskara! I to na nie jednego! :D A wo roli Sparrow'a przeszedl już samego siebie :D