SKOPAŁ PAN MUZYKĘ DO SKRZYNI UMARLAKA! PO CO TE ORGANKI? ŻADNEGO SENSOWNEGO TEMATU, POWTARZANIE STARYCH MELODII I TEN DRESIARSKI REMIX NA KOŃCU PŁYTY!!!!!!!!!!!!!!!!
jo ho kolego/koleżanko nie jesteś sam/a. ja mam ten soundtrack w całości i nigdy nie mialam sily by go przesłuchac od deski do deski. nizina, bagno, deprecha i rów mariański. słowem:beznadzieja.
jo ho kolego/koleżanko nie jesteś sam/a. ja mam ten soundtrack w całości i nigdy nie mialam sily by go przesłuchac od deski do deski. nizina, bagno, deprecha i rów mariański. słowem:beznadzieja.
Panie Zimmer! Gdzie te pana kompozycje rodem z Gladiatora?? To co pan stworzył w niczym nie dorównuje muzyce do Posejdona, którą stworzył pański uczeń Klaus Badelt. WSTYD PANIE ZIMMER! WSTYD!
ciesze sie ze nie jestem sama :)
zabierajac sie za przesluchiwanie sciezki bylam niezle podkrecona w koncu to Zimmer ale wrazenie oglne jest takie ze muzyka jest ciezka i wypada dosyc ubogo w porownaniu do tego co stworzyl Badelt a szkoda... :(
moze mial zly dni?
niestety musze się z Wami zgodzić, muzyke z pierwszej cześci słuchałam na okrągło a z 2 nie umiem do końcaq wysłuchać ani jednego utworu, ciesze się że nie jestem sama, tylko skoro taka jest muzyka to jaki będzie film :/ zaczynam miec obawy....
a i jeszce w moich ulubionych momaetach uwworów z 1 które zawarł w 2 są pozmieniane niektóre dzwięki ze brzmi to jakby ktoś się pomylił :(
No to widze, że ja się z was wszystkich nieźle wyróżniam. Mnie osobiście podoba się muzyczka i to bardzo. Słucham jej non toper wraz [oczywiście] z muzyką z pierwszej części. Ten remix jest super i pewnie sobie na 18 go puszcze :D.
z tymi remixami przekombinowali jest ich w sumie 6:
1. He's A Pirate - Tiesto Radio Edit
2. He's A Pirate - Friscia & Lamboy Tribal Treasure Mix
3. He's A Pirate - Pelo Verde Edit Remix
4. He's A Pirate - Pete n' Red's Jolly Roger Trance Remix
5. He's A Pirate - Chris Joss Ship Ahoy Tribal Remix
6. He's A Pirate - Orchestral Remix
kto nie wierzy niech sprawdzi tu
http://www.soundtrack.net/soundtracks/?lid=t [www.soundtrack.net/soun...]
w okienku "Rollover here to listen. Pirates remix."
nie da sie nie zauwazyc - chyba ze je usuna
zgadzam sie ze jest bardziej dramatycznie i moze stad jest taki... ciezki?
najlepszy jest "Davy Jones" moim skromnym zdaniem :)
Monica Terner masz racje!!!:D według mnie muzyka była spox a te remixy w porzo. co prawda nie słucham techno ale raz za czas nie zaszkodzi a te remixy są spoko nie takie ciężkie i w ogóle mi sie podoba!!:D
... Mię tez siem osobiscie nawet podoba soundtrack z PzK2 - nie jest zły ( nie oglądałem filmu i nie wiem jak siem tam komponuje ) - ale po soundtracku widac ze jest w nim wieksza dramaturgia ( albo mnie psychika zawodzi ) - noo ogulnie mnie siem podoba ale to moje zdanie .... pozdrawiam ;)
Sundtrack wcale nie jest zły!!! Motywy powtarzają się bo "Skrzynia" nie jest osobnym filmem tylko kontynuacją. To są stare motywy w nowej oprawie a remix był stworzony dla checy, pokazuje co można zrobić z "Piratów" w wolnej chwlili ;)
A mi się tam soundtrack podoba. Co prawda w muzyce z pierwszej części bardziej można było wyczuć ten 'piracki klimacik" :), ale i tak jest pięknie :) No a te "organki" według mnie są naprawdę super. Melodia jaką grał Davy Jones jest świetna i doskonale oddaje mroczny klimat filmu :)
Hmm, a ja zdecydowanie wolę muzykę do drugiej części niż do pierwszej. Oczywiście pewne motywy się powtarzają, jak to w filmowych seriach bywa, ale całość jest świetna. Remix wybaczam, zakładam, że to taki żart.
Zimmer to świetny kompozytor, a Badeltowi do niego daleko. Zresztą Zimmer pomagał Badeltowi przy muzyce do jedynki.
A te organy, cudo...Świetny soundtrack.
No niby tak, ale ja mam wątpliwości, zresztą nie tylko ja. Moim zdaniem Zimmer mu pomagał. A nawet jeśli nie, to Badelt i tak wzoruje się na muzyce Zimmera, co w "Piratach..." doskonale slychać. Tak więc chcę tylko uświadomić tym, którzy Zimmera zjeżdżają, że gdyby nie on, to soundtrack do POTC nie byłby taki fajny.
Zgadzam się z tobą (Ariena? nie zdążyłem popatrzeć na ksywę). Muzyka do dwójki jest niesamowita. Słucham utworu "Davy Jones" na okrągło od trzech dni i coś czuję, że będzie leciał jeszcze długo.
Muzyka jest lepsza z jednego powodu - jest dużo bardziej rozbudowana. Nie jest tak monotonna jak muzyka z pierwszej części, gdzie były dwa kawałki, które naprawdę rzucały o ziemię. "He's a pirate" i bodaj "Medallion Calls", z tym "pirackim motywem", który przewija się cały film. W dwójce nawet ten motyw został rozbudowany.
Nie ma w tym soundtracku miejsca na nudę, stąd też przestawiona kolejność utwrów w stosunku do ich występowania w filmie.
Tiesto remix naturalnie przemilczę, bo jest to mord na muzyce i koleś powinien za to zostać posłany pod ścianę, niemniej reszta - 9\10. Jak dla mnie naturalnie.
I pozytywka w Davy Jones... ech.
mi się nawet podoba ten soundtrack :]
nie mam jedynki, więc też i porównania brak, ale słucha mi się tej muzy całkiem nieźle - w tle do pracy jak najbardziej :)
Pozytywka w "Davy Jones" daje naprawdę świetny klimat. No i te organy D.Jonesa XD, hehe. Ogólne cała płytka bardzo mi się podoba. Nawet remix na końcu jest na swój sposób fajny, chociaż według mnie nie pasuje troszku do klimatu płyty i filmu : )
Ariana:-) Byłeś blisko.
Mi też się podoba ta różnorodność, żaden utwór nie nudzi(oczywiście to techno jak dla mnie nie istnieje), wszystko idealnie pasuje do akcji. Wspaniały soundtrack, dużo lepszy od tego z pierwszej części, który rzeczywiście był dosyć monotonny. Chociaż oczywiście dla Klausa też szacuneczek, bo to bardzo dobry kompozytor.
Pozdrawiam:-)
No ja się nie zgadzam, bo dla mnie oprócz tej melodii "He's a pirate" to był najlepszy podkład muzyczny jaki kiedykolwiek słyszałam!
Nowy motyw muzyczny jest niezły. Słychać go dobrze w jack sparrow i wheel of fortune :] NIe zgadzam się z wami :) Muzyka jest genialna, a ostatni utwór zmajstrowany przez pana Tiesto jest zarąbisty. Taki na imprezy hehe no mi si ę podoba. A chyba nikt nie spodziewał się drugie bumu jaki był przy pierwszym krążku z Piratami. Już nawet można wybaczyć, że na płycie są motywy z Gladiatora, Batman Begins i Karmazynowego Przypływu. Jak dla mnie najlepsza nadal jest muza z Cienkiej Czerwonej Lini
Tak naprawde te muzyke można docenic chyba dopiero po obejrzeniu filmu.Ja słuchałam jej przed i uważałam ,że jest bardzo dobra.Zdanie podtrzymuje, ale fakt faktem jak sie juz zna film można sie nie dziwic tak bardzo tym nagłym walczykiem wiedeńskim...;)Muzyka jest jak film pastiszem ,stąd te organki jak sie ktoś wyraził.Ktoś tu nie wie chyba ,że to dobrze czytelne dla tych co maja coś w głowach nawiązanie po pierwsze do tragicznych postaci kina na których wzorowany był Davy (np.na Draculi)oraz do muzyki Bacha,ktora zaraz po Mozarcie kojarzy sie z facetami w perukach i z epoka żaglowców.No ,ale chyba Zimmer za wiele sobie obiecywał po odbiorcach jego muzyki...
Davy ma w sobie więcej z Nemo niż z Draculi, zresztą Nemo też miał organy pokładowe :)
Absolutnie się zgadzam. Muzyka w Skrzyni truposza jest bardzo zła. Hans Zimmer dał plamy.
Mi tam się muzyka podoba. Dziś byłam w kinie na PzK2 (wcześniej nie mogłam bo byłam na obozie) i wcale nie uwarzam żeby Hanns ją spieprzył. Nadal oodaje klimat piracki i generalnie jest dobrze. Ściągnęłam sobie wszystkie soundtracki :-)
Może to dlatego, że muzykę do jedynki Zimmer robił wespół z BBadeltem, a wiadomo, że .co dwie głowy...' ;)
'Absolutnie się zgadzam. Muzyka w Skrzyni truposza jest bardzo zła. Hans Zimmer dał plamy.'
co dał ????
chyba plamę ? :|
i to 'bardzo zła' ... no cóż, niestety nie przyjmuję tej krytyki, bo nie masz żadnych argumentów.
BTW - a na blogu fajnie się do piractwa przyznajesz .. no generalnie; nic dodac, nic ująć :/
BYŁEM WCZORAJ W KINIE. . TO CO WYMYŚLIŁ ZIMMER, TO BEŁKOTLIWE PRÓBY STWORZENIA KLIMATU PIRACKIEGO! Zimmer nie stworzył ANI JEDNEGO NOWEGO, SOLIDNEGO tematu, słychać tylko BEŁKOT, a nie muzykę do której nas Mistrz przyzwyczaił. Chwała Bogu, że w ogóle powrócił do motywów z Klatwy, one URATOWAŁY MUZYCZNĄ STRONĘ FILMU!!
LUDZIE!!!!!!!!
I TAK SIE CIEŻCIE ŻE NIE DALI TYCH M A T R I X O S K I CH CHÓRKÓW JAKIE BYŁY NA ZWIASTUNACH
Muzyka jest poprostu koszmarna, chłam chyba robli tą muzekę zresztą jak cały film na czas i dla pieniędzy. Mało tego - zmiksowane oryginalne utworu psują tylko świetność oryginału, KICHA!!!!!!!!!
cieŻymy sie, cieŻymy ...
a ile latek masz ?
rany, ludzie .. po co tak skrajnie reagujecie ??
Nie macie innych problemów ?
Muzyka nie jest ani tragiczna, ani rewelacyjna - jest jedną z wielu podobnych ścieżek i tyle ! Ale wy sie tak podniecacie, jakby głupi soundtrack zburzył wam cały światopogląd !
Rzygam już normalnie co niektórymi postawami ludzi, którzy sie tu wypowiadają. Znajdzcie sobie cel w życiu, serio ..