Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433338
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Jak to zwykle z sequelami bywa nie warto na nie chodzić. Piraci dwa jest robiony na siłę co widać w kombinowaniu co by tu jeszcze dać w scenariuszu żeby film był dłuższy. A długi to jest, za długi. Można go śmiało skrócić o połowę, to może by jeszcze uszło. Jedynie Depp ratuje film, pomysły z początku filmu gdzieś znikają po godzinie i zostaje papka która kończy sie jeszcze gorzej, mianowicie zapraszając cię na część 3cią. Kto by na to poszedł? Na pewno nie ja.
Piraci 2 w cudowny sposób pokazuje jak działa przemysł filmowy w Hollywood. Robisz jeden film, który dobrze się sprzedaje, więc potem dokręcasz tak ze dwa więcej, nieistotne czy będą się kupy trzymać, ponieważ wiara i tak pójdzie pamiętając pozytywne wrażenia z jedynki.
Hollywood planuje lub też już kręci Mrs. Doubfire 2 z Robinem Williamsem again, więc jeśli podoba Ci się Skrzynia pewnie będziesz zainteresowany i tym filmem.
Sebastian Jaster

ocenił(a) film na 10
sebastianjaster

No i wlasnie dobrze ze byl dlugi. Place 13 zl za bilet to oczekuje chwili rozrywki a nie ogladniecia reklam, krotkiego filmu i dowidzenia. Wg mnie "Skrzynia Umarlaka" jest jeszcze lepsza od pierwszej czesci. Jest w niej wiecej akcji i humoru, ktory tak lubimy :P

sebastianjaster

Ludzie ja rozumiem, ze komus sie moze 2 mniej podobać niz 1, ale bez przesady!Kicha to na pewno NIE BYŁA i nie wmawiajcie mi!Na siłe staracie sie udawać "wielkich znawców" i nie potrzebnie bujacie tych, którzy jeszcze nie byli!Według oceny znacznej wiekszości film był równy, bądź jeszce lepszy od części pierwszej- był rewelacyjny, aż dziwię się, ze ma ( na tej stronie ) tak niskie noty- jak mało który zasługuje na 10!!

ocenił(a) film na 1
majka_117

pfff.. hahaha ten film zasluguje na 10 hahaha smiech na sali ... to rzeczywiscie wielka znafczyni z Ciebie ..
http://www.imdb.com/title/tt0383574/ [www.imdb.com/title/tt03...] 7,5 to max na ten film a ocena na FW to zenadA to samo jak z harrym portierem film dla dzieciakow i fanow pluta i innych waltow disneyow..

ocenił(a) film na 8
Ssij_2

Mi sie podobal.. zabwany, rozluzniajacy.. super obsada (nikt inny nie moglby zagrac kapitana Jack'a Sparrow'a lepiej od Johnnego :*) duzo akcji :) po porostu super.. moim zdaniem film conajmniej na rowni z pierwsza czescia... ale widze ze sa tu tzw "znwacy" ktorzy sa uprzedzeni do jakichkolwiek 2 czesci :) ja powiem ze mi sie film podobal i polecam kazdemu aby poszedl do kina lub sciagnal sobie bo warto !!!

ocenił(a) film na 8
Ssij_2

Mów sobie co chcesz, ale jak dla mnie, to troche przegiąłeś z tą kichą..... Już jakiś czas temu skończyłam 12 lat, a jednak podobal mi się ten film. Nie sądzę, żeby dawać mu aż 10, ja obstawiam "bardzo dobry", czyli 8. Jack jak zwykle świetny, a film mimo tego, że długi, wcale mnie nie znudził (no, może poza jedną sceną, w której Will przyrzeka ojcu, że go nie zostawi - z deka przesłodzili). Nie był lepszy od jedynki, chociaż myślałam, że będzie dużo gorzej.... Ogólnie jestem zadowolona z filmu, no i polecam go tym, którzy jeszcze nie oglądali.

Ssij_2

Wg mnie był świetny. Byłem na premierze w kinoplexie i jestem zadowolony. Bajka jak bajka, ale przecież:
I - jak idziesz np. na klasyczny horror to nie oczekujesz, by było mnówstwo gagów, zartów, happy ednów itp...
II - Dobrze zrobiony - nie ma jakiś razących błędów, typu samochód w tle. Swietne plener no i Jack Sparrow i jego niekonwencjonalne zachowanie :D.
Ocenia sie wykonanie, a nie gatunek - pamiętajcie o tym wystawiając ocene... inaczej nie bedzie (chociaż troche) obiektywna.....
Mnie sie głównie spodobało ( poza grą Johnego Deepa) utzrymanie klimatu karaibów i tajemnicy jaki panował w I części. Zrobione miejscami za bardzo na komedie, ale też nie jest to rażące i jakies nachalne. NIezle efekty specjalne, aczkolwiek nie jest to szczyt szczytów. Ogólnie uwazam że ocena 9,5 jaka jest na FW uważam za zasłużoną

ocenił(a) film na 10
Ssij_2

srał cie stary pies!! tyś jest zenada;] wiesz co niemodny jesteś;/ co to w przedszkolu cie nauczyli mowic harry,,portier"buahahaha:) zmiazdzyles system swoim kretynizmem;/ widzimy ze ogladasz takie filmyu jak pluto i produkcjie walta disneya ale stary nie musisz porownywac tu do filmow ktore sa jak dla ciebie,,kicha" buahaha! a smiech na sali powinien byc z ciebie! narazie

sebastianjaster

Za Harry'm nie przepadam,a pzoa tym gdybyś nie był zorientowany to "Piraci..." to własnie jest bajka, ale świetna!!Znawca to z Ciebie, bo nic tylko umiesz krytykować, nie podobało Ci sie, to juz znamy Twoje zdanie- więcej dopowiadać nie musisz...

ocenił(a) film na 6
majka_117

mada110 wszyscy rozumiemy ,ze kochasz ten film i tych boskich aktorow:P na czele z bloooomem (genialnym aktorzyna pfff...) i mozesz sobie dawac nawet 11/10 chodzi tylko o to ,ze jego nota ogolna nie powinnaprzekraczac 8 gdyz jest obraza dla innych prawdziwie Genialnych filmow do ,ktorych ten akurat nie nalezy:P film jest bajka i w tej kategorii moze sie wyrozniac ale na tle wszystkich rewelacyjnych obrazow jest blady a note ma wyzsza niz nie jeden klasyk...a co do dopowiadania to chyba nie zabraniasz nikomu wypowiadac swojego zdania??jestes z pisu? romek??...

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

Szczerze? To prawda, że w pewien sposób za pomocą 2 i 3 próbują wyciągać nasze pieniążki - ale jeśli chodzi o mnie, mogą wyciągać ile chcą, bo Piratów kocham i na nich pójdę. A co! :)

Pozdrowienia i niech kisiel rybny będzie z Wami ^^

Sammy_Jankis

Coop - g***o o mnie wiesz, więc nie mow kogo ja lubie, a kogo nie!Wierz mi, że akurat Bloom'a najmniej z całej obsady, po drugie wcale bym nie dała 11- 9,5 ale, że takiej nie ma więc zaokrąglam w góre!Wierze, ze dla Ciebie superprodukją jest np "Władca pierscieni" i nie kwestionuje tego, wiec o to samo prosze Ciebie!
I jeszce specjalnie dla Ciebie- NIE JESTEM z PiS-u i nigdy nie będę- do zapamietania na przyszłość!!

ocenił(a) film na 10
sebastianjaster

sebastianku drogi, sam jesteś kicha. a mechanizmów hollywood nie musisz nam tłumaczyć. nie sprawi to, że twoja osoba urośnie w naszych oczach. w ogóle nie wiem, w której scenie "piraci..." ukazują jak działa przemysł filmowy. może coś przeoczyłam? ;)
pozdrowienia dla fanów piratów z karaibów i kpt. jacka sparrowa.
antyfani- czepcie się tramwaja albo idzie jechac piratom gdzie indziej, bo to jest krąg pochwalny. :PP

ocenił(a) film na 10
sebastianjaster

chcialbym cie uprzedzic ze jesteś w błedzie!! Co ty pierdzielisz?? Dlaczego porownujesz ten film do innych?? W porownaniu do innych sequelow to ten jest chyba jednym z lepszych;/ poniewaz w dwojce zmienia sie fabola;/ Kij z tym ze sa ci sami aktorzy ale motyw jest inny;/ Tym razem Jack ma dlog do splacenia nie z Nieumarlymi bydlakami tylko z Kolesiem ktory wyglada jak osmiornica:) a po drogie jest wiele komediowych watkow:) Film nabral bardziej takiej komediowej Fabuły:) Wiec uprzedzam skarce kazdego ktory powie ze ten film to nie wypal;/ Poniewaz film jest (patrzac na ostatnie osiagi kinowe) naprawde bardzo dobry;]