Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433327
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Piraci z Karaibów lepsi niż grypa? Owszem. Dlaczego porównuje PZK do grypy? Jak każdy wie grypa to choroba zakaźna którą łatwo zarazić się od drugiej osoby. Piraci z Karaibów nie są lepsi. Mi udało się miłością do tego filmu zarazić mamę, tatę a nawet… 80 letnią njaukochaniszą na świecie babcie :D. Jedynie mój 20 letni brat gdy widzi jak ponad 150 raz oglądam piratów na dvd mówi znudzony i załamany ,,Znowu’’. Natomiast babcia gdy ja mówię, że Jack jest cudowny, przystojny itp. Mówi, że mi się zawsze BYLE CO PODOBA ==’ Gdy mówię, że Sparrow uważa się za sexsownego faceta, to pyta z przejęciem ,,To on niema lusterka? Przecież to widać, że do sexsownych on nie należy…’’ a ja nie wiem czy się śmiać czy płakać [zazwyczaj płacze ze śmiechu :)]. Tata [ma szczęście ma urodziny 20 lipca. Dokłądnie z nocy na noc PZK2 :)] już mi oświadczył, że mam mu załatwić PZK2 jak będzie na dvd. Więc pewnie da mi kaske :D. Kiedyś pamiętam jak rozmawiał ze swoim kumplem na temat PZK. To było coś typu ,,Jest tam taki skurczybyk który ma zabunkrowane butelki’’. Oczywiście chodziło o J.S który na wyspie miał pełno butelek rumu. Z mamą idę do kina na PZK2 [tak więc będę w kinie oglądać ten film na pewno 2 razy. Pierwszy raz z siostrą, a drugi z mamą :D]. Nie wiem czy tylko ja zaraziłam tym filmem rodzinkę, czy może wam też się udało kogoś miłością do PZK zarazić? Piszcie :D. Chętnie sobie poczytam :).

ocenił(a) film na 5
Monica_Turner

Mnie udało się zarazić rodzeństwo. Tata to ma uczulenie na ten film. Jak oglądam to reakcja jest podobna jak twojego brata. Ale cóż, musimy to wytrzymać.
PS. Masz rację porównująć PZK do grypy. Też się strasznie rozpszestrzenia. Tyle że na PZK nie ma lekarstwa- I Bogu dzięki. Pozdro dla maniaków!

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

Bez kitu, całe szczęście, że niema na to lekarstwa :). Pozdro dla fanów PZK :D

ocenił(a) film na 10
Monica_Turner

Mnie natomiast zaraził brat :D
Kazał mi oglądać razem z nim.... to było dawno temu, ale pamietam do tej pory, że skończyliśmy oglądać ok. 24 i tak mi sie spodobało, że obejrzelismy drugi raz pod rząd... czyli tak sie zeszło do 3 rano :D
Potem juz chyba oglądałam "Piratów..." jeszcze ze 100 razy... to jest chyba jedyny film, który nigdy mi sie nie znudzi i mogłabym go glądać na okrągło (ale nie z lektorem, bo jak ktoś to powiedział "zabija on istotę i humor filmu" a ja sie z tym w pełni zgadzam)!!!

Pozdrawiam!!!