Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Mi osobiście obydwie częsci podobały sie jednakowo, jedyne co moglo mi sie bardziej spodobac w pierwszej czesci to muzyka;)w drugiej tesh była swietna ale tak jakos jedynka bardziej mi do gustu przypadła.Co do roli Jack'a to w obydwu czesciach rewelacyjna, w dwójce jest natomiast więcej akcji..ale skoro to trylogia to pierwsza częsc wstęp czyli naprowadzenie potem 2 rozwiniecie czyli punkt kulminacyjny ...dowiadujemy sie rzeczy ktore w pierwszej czesci byly niewiadome np.skad Jack mial Perłe, kompas itp, no i 3 czesc wyjasnienie z 2 i zakonczenie...chociaz cieszylabym sie zeby byly kolejne a podobno Johnny nie wyklucza ich bo sam sie bardzo do swojej roli przywiazal:) Zastanawia mnie tylko Barbossa w 2 czesci...skoro on dobrze zna te wody a został zabity czyli musial sie znajdowac tam gdzie teraz jest Jack..musiał ktoś po niego popłynąc...albo sam stamtad wrócił w jakis cudowny sposob jak Jack z bezludnej wyspy...to tesh sie pewnie okaże w 3 czesci:)i ja uwazam ze film ma fabułe ( niektorzy twierdza ze nie a rola jack'a nie zadowala bo tylko miny stroi)wcale nie Jack jest równie dobry jak z czesci 1 a fabyła w 2 jest przeciez chodzi o skrzynie davy'ego jones'a .. spłacenie długu, odzyskanie Billa Turnera etc i wogóle mnie sie nie dłuzyl;)Podoba mi sie rowniez nawiazanie do 1 czesci wszystko wynika z poprzedniej sa starzy bohaterowie ( rozbroił mnie w pierwszych minutach osioł którego w poprzedniej czesci Jack lekko przypalił=) nawet takie szczególy.. stare zachowania..a szczerze mowiqac widzac Barbosse na koncu ucieszylam sie ;) nie wiedziec czemu tesh zaraz stanela mi przed oczami pierwsza czesc .. w 1 tez bardzo mi sie podobał motyw ze złotem (jaskinie, skarb )w dwojce znow to ze will odnalazl ojca , efekty specjalne ,niesamowity domek na drzewie .mozna by wymieniac w nieskonczonosc. Na koniec powiem jeszcze tylko ze dziwie sie elizabeth..najpierw przykuła go do statku a potem gorzko za nim płakała...Hmm Film świetny, z elementami humoru( nie jak niektórzy twierdza dziecinnego humoru i przewidywalnymi zachowaniami-ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania) i ze świetną obsadą aktorską. A jakie jest wasze zdanie? PS-Najlepsze filmy o piratach jakie do tej pory widziałam:) pzdr;)

moniara90

Masz racje. Filmiki są odjazdowe. Pierwsza czesc super druga tez;) Jack Sparrow jak zwykle swietny- nieprawda ze strzelał tylko miny- jego teksty i styl bycia tez są naprawde swietne...nie wiem jak ten film moze sie nie podobac...ale coz jest wiele gustow ale o gustach sie nie rozmawia;)pozdrowka

ocenił(a) film na 10
Hermioneczka

Mi się druga część piratów trochę bardziej podobała od pierwszej^^ Było zdecydowanie więcej akcji, więcej humoru, więcej JACKA SPARROW'A!! (marzyciel) Wszystkego było więcej! Fakt, koniec zaskakujący, ale bardzo intrygujący:) Dlatego też ze zniecierpliwieniem czekam na 3 część!!!^^ I też bym bardzo chciała żeby części piratów było więcej niż tylko 3, chociaż wydaje mi się, że w końcu by się znudziły:(