Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433336
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Otóż nie zgadzam sie z wiekszoscia wypowiedzi na forum. Moim zdaniem film ten był przerysowany, uzyto w nim mnostwo tanich hollywoodzkich chwytów. Nie umywa sie do czarnej perły:(.

Oby Jack żył, bo bez niego ten film nie ma sensu:P

ocenił(a) film na 10
Dalija

co rozumiesz przez pojęcie tanie hollywodzkie chwyty?? podaj konkrety!!

ocenił(a) film na 8
Dalija

Co ty gadasz twoja wypowiedz na temat filmu nie należy do większości tylko do mniejszości :) (a tak na serio mnie też film troche zawiódł dlatego 8\10)

ocenił(a) film na 10
Dalija

takie chwyty stosowane sa w 99 % hollywodzkich produkcji...sztuka jest umiejetnie je wykorzystac...

tak sie sklada ze w niedalekim odstepie czasu ogladalem 2 superprodukcje hollywodzkie Mission Impossible 3 no i Piratow
roznica byla diametralna...
a chwyty przeciez podobne :)

jak dla mnie piraci w pelni zasluguja na 10...ubawilem sie na maxa :D

ocenił(a) film na 7
Tealc

film totalnie przekombinowany. perła miała klimat, a tutaj mamy ewidentny przykład odgrzanego kotleta z tym, że przyjarali go.

ocenił(a) film na 7
Dani_tm

Absolutnie sie zgadzam.Film jest przerysowany i nakręcony na siłę:/
"Czarna perła' byla mroczna i miala niepowtarzalny klimat.
W przypadku 'Skrzyni' postawiono chyba tylko wylacznie na gagi,ktore mialy za zadanie smieszyc 12 latkow.
Ja dalam filmowi 7/10,ale tylko ze wzgledu na sentyment do pierwowzoru i Johnny'ego Deppa.

ocenił(a) film na 10
Alexz_5

Może i śmieszyły 12 latków...Ja mam 19 lat i tez mnie śmieszyły. o 23 na seansie raczej 12 latków nie ma, a śmiechy i tak często było, wiec widocznie masz inne poczucie humoru. A film dla mnie ma klimat i to jeszcze nawet lepszy niż pierwsza część. Jest wiecej egzotyki, więcej wysmakowanych kadrów, wielowątkowa fabuła. Poprostu żyć nie umierać. Takie filmy to ja moge oglądac =]

ocenił(a) film na 10
Alexz_5

zgadzam sie film byl przedstawiony bardziej w formie humorystycznej niz przygodowej aczkolwiek widocznie rezyser doszedl do wniosku ze lepiej bedzie to wygladalo w takiej formie!!

Jezeli Ciebie gagi nie smieszyly to trudno...kazdy ma inne poczucie humoru...mnie film bardzo przypadl do gustu i zarty sie podobaly a lat mam przynajmniej 2 razy wiecej niz 12 :P

ocenił(a) film na 10
Tealc

Zaraz po wyjściu z sali kinowej w nocy 21 lipca mój kuzyn powiedział: "W tej części Piratów była ciągła akcja, cały czas coś się działo! Natomiast pierwsza część była luźna." I w pełni się z nim zgadzam. Tylko oprócz momentów z Elizabeth i Willem - te były troche nudne. Ale ogólnie rzecz biorąc film był The Best! I to w cale nie był film tylko dla dzieci. Był jeden moment w którym podskoczyłem z krzesła ze strachu:) Dla ludzi z wyobraźnią to był najlepszy film roku