Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433327
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Hej mam pytanko nie wiem czy zauwazyliście ale na jednym z zwiastunów Will Turner wypowiada przezabawne słoa gdy Jacka ścigaja ludożercy,, Nie ważne, chodźmy już"" czy jakoś tak a w filmie jest coś w rodzaju ,,szybko", a i jeszcze jedno może na 2 minutowym zwiastunie jest taka scena gdzie willl patrzy za ramię Jacka i cuś tam widzi i nie wiem czy tego też nie było w kinie cy przeoczyłma niech mi ktoś odpowie. A i dlaczego tak jest że na zwiastunach pokazuja jedno a w kinie jest drugie ??? :P

ocenił(a) film na 8
szogi1989

Ponieważ każde ujęcie kręca kilka (czasem nawet kilkadziesiąt) razy. Zmieniają ustawienia kamer, sposoby wypowiadania kwestii, czy inne drobiazgi. Zwiastuny puszczają zanim cały film jest zmontowany, więc wybierają te sceny, które w danym momencie mają pod ręka i, które w danym momencie pasują najlepiej. Czasem także aktorzy do zwiastunu dubbingują kwestie i dlatego niby scena wygląda tak samo, ale w filmie mówią coś troszkę inaczej.

ocenił(a) film na 10
szogi1989

Też to zauważyłam !!! Było jeszcze więcej kwestii, które wypowiadał akurat Orlando w zwiastunach ale ich nie widziałam w kinie...

ocenił(a) film na 10
szogi1989

moze po prostu wycieli te sceny i tyle w koncu film juz trwa ponad 150 minut wiec pewnie nie chcieli na sile przedluzac a pewnie jeszcze mieli z pol godziny innych scen ktore potem sie nie nadaly...

ocenił(a) film na 10
Tealc

Ja myślę, że te sceny napewno znajdą sie na oryginalnym dvd :)
Także jeszcze nic straconego !!!

ocenił(a) film na 10
Mademoiselle

Po prostu nakręcili dużo materiału, i podczas montażu niektóre sceny usuneli, albo w czasie dokrętek zmienili dialogi, bo rezyser mógł stwierdzić, że jednak lepsze będą w innej formie =]

ocenił(a) film na 10
Kristofer

a może po prostu te sceny będą w trzeciej części ??

ocenił(a) film na 10
black_ninja

Hahaha... sorki ale to stwierdzenie mnie rozśmieszyło... bo mowa tu o scenach, które zostały przedstawione w inny sposób niż w zwiastunie lub też w ogóle ich zabrakło, a miały one związek tylko z drugą cześcią :D
Moim zdaniem - powtórzę się - te sceny (bynajmniej ich większośc) znajdą się na oryginalnym dvd.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
szogi1989

Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale tekst Will'a jest zaczepisty! I can't live without Jack! (obraca się, patrzy, jak ludożercy gonią Sparrow'a) Nevermind, let's go! Ogólnie wydaje mi się, ze to jedna z najlepszych kwestii Orlanda w tym filmie, serio! Zawsze mówi tak cicho, tonem przesłodzonego lalusia, a tutaj juego głos rozdziera góry! Świetnie :)

Irie

Hehe :D nom dobry ten tekst. Nie ogladalam jeszcze filmu bo bylam u babki na zakutej wsi i nie dalo rady :D ale zamierzam sie wybrac w jak najblizszym czasie. Juz se nie moge doczekac!!!!!!!

Pozdro.

ocenił(a) film na 8
szogi1989

Ściślej mówiąc, Emily, to ten tekst brzmi tak: "We can't LEAVE without Jack (...)".
Leave- czyli w tym znaczeniu- ruszyć, wyjechać (bez Jacka).
Bo jakos mi się nie wydaje, żeby Will miał takie wyznania miłosne prawić co do Jacka :D

Ale to taki mały szczegół.

Carol

No i jeszcze jak Jack wpada do tego dołku, w zwiastunie jest z innego ujęcia :)

ocenił(a) film na 10
szimin

Jak oglądałam zwiastum to to wpadniecie do dołka mnie zwaliło z krzesła, śmiałam się jak głupia :D A tu się okazało, że wcale nie wpadnięcie do dołka było tak śmieszne, ale sposób wyjścia z niego :D:D:D