Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433297
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Mam pytanie do wszystkich maniaków Piratów z Karaibów:Klątwy Czarnej Perły i Piratów z Karaibów:Skrzyni Umarlaka.
Taka ciekawostka i zagadka.
Co mówią kapitan Barbarossa(w "1") i kapitan Davy Jones(w "2")?? Chodzi mi o ten sam tekst i ten sam ruch głowy.

ocenił(a) film na 8
Freak_On_A_Leash

A co będę miała, jeśli odpowiem??????????????????????

ocenił(a) film na 10
LivingDeadGirl

Wyrazy mojego uznania. I moją zaspokojoną ciekawość :)

ocenił(a) film na 7
Smeagol_jest_OK

gdzie jest pik pik???

ocenił(a) film na 10
Freak_On_A_Leash

eee... może jakaś podpowiedź? podejrzewam, że chodziło o jakiś tekst powiedziany do Jacka...?

ocenił(a) film na 10
martamar16

nie ma takiej wypowiedzi ponieważ nie ma w fiolmwe kogoś takeigo jak Kapitan Barbarossa. jeśli już to Barbossa. nie wiem czy to coś podchwytliwego ale poszukam sobie:)

ocenił(a) film na 9
Pirat_6

okej z tym kapitanem-mój błąd. Po prostu ja tak mówię. A zresztą w słuchaj się w teksty mówione w "1"-słychać "kapitan"
. Okej- taka mało ważna ciekawostka.

Barbarossa mówi to do Elizabeth, a Davy Jones do Willa. Tak jak oglądałem setny raz film rzuciło mi się bardzo w oczy.
pewnie dla was to nic ważnego, ale po prostu...
może Kapitan Sao Feng powie to samo do Kapitana Jacka Sparrowa w "3"?? ;)

ocenił(a) film na 10
Freak_On_A_Leash

Mr./Mrs. Turner? Welcome on my ship ?? Zgadłam?

ocenił(a) film na 9
Smeagol_jest_OK

nie,
nie wiem czy odpowiadać czy nie. To wyda się tak banalne, że nie wiem czy jest sens pisania dalszych postów. Nie aż tak ważne-taka ciekawostka, bo i tak oba filmy większość zna na pamięć, zapewne.

ocenił(a) film na 6
Freak_On_A_Leash

Nie chodzi o tytuł "kapitan", ale o nazwisko, które przekręcasz cały czas - on się nie nazywa Barbarossa, tylko Barbossa :) Pozdr!

ocenił(a) film na 9
Dwight_

nie przekręcam ,bo po angielsku tak się mówi. Tak się nazywał też zdradziecki plan Hitlera na rusków-Barbarossa;) a wolę tą nazwę. Każdy nazywa go jak chce

ocenił(a) film na 6
Freak_On_A_Leash

Co ty gadasz, chłopie??? Jak po angielsku tak się mówi? To chyba w jakimś dziwnym narzeczu :/ Włącz se film i wsłuchaj się jeszcze raz albo i dwa jak będzie trzeba. A co miał do tego plan Hitler to już w ogóle nie wiem...
Z tego co kojarzę, to owszem - było kiedyś dwóch braci-korsarzy o takim nazwisku (czy pseudonimie, nie pamiętam), którzy działali na Morzu Śródziemnym w XVI wieku chyba, ale to postacie historyczne i być może nawet jakaś inspiracja dla nazwiska Barbossy, ale to nie zmienia faktu, że nazywa się on tak jak się nazywa - Barbossa, bez dodatkowego "ar" w środku. A to, co ty wolisz, to nie ma tu nic do rzeczy. I nie - nie "każdy nazywa go jak chce", bo chyba po to człowiek nazywa się jakoś, żeby go takim mianem określać (i nie ważne, że to postać filmowa). Jacka Sparrowa też bym sobie mógł nazywać np. "kapitan Baltazar Gąbka", bo tak mi się bardziej podoba? :/

ocenił(a) film na 10
Dwight_

Łaaaaa, ludu! Czy jeżeli już zakładacie tematy, to nie możecie dawać odpowiedzi??? "Nie wiem, czy pisać, bo to się wydaje banalne..." itp.! Więc jeśli nie chcesz pisać, to nie rób takich tematów.

Freak_On_A_Leash

Dzięki za tą podpowiedź, teraz będzie mi łatwiej. Z chęcią chciałabym to znaleźć.

Freak_On_A_Leash

Brbossa do Elizabeth, która chce paktować: "Czego chcesz?".
Davy Jones do Willa, gdy znalazł się na Holendrze: "Czego tu szukasz?".
O to Ci chodziło, bo to nie jest dokładnie to samo?

ocenił(a) film na 9
Melanie_31

obydwaj powiedzieli :"Did you now"-czy jakoś się to pisze.
Barbarossa(dla niektórych Barbossa):"Naprawdę?"
Davy Jones:"Coś takiego" ( a to zależy od tłumacza-niektórzy inaczej to czytali bądź słyszeli)
Zamykam temat-szkoda, że nie mam takiej władzy

ocenił(a) film na 10
Freak_On_A_Leash

NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK KAPITAN BARMAROSSA TYLKO BARBOSSA!! TO JEST NAZWA WŁASNA. CZEMU NP. na Jonesa nie mówisz David Jack? no comment

ocenił(a) film na 9
Pirat_6

a pisz sobie co chcesz, tak cię nie słucham. W internecie są powszechne obydwie wersje, mimo,że w obsadzie pisze tylko Barbossa.

ocenił(a) film na 6
Freak_On_A_Leash

Nie no, niech mu ktoś coś powie, bo mnie już brakuje słów... Człowieku, to co piszą w necie, nie jest ważne! Choćby było i 100 wersji, to facet ma JEDNO nazwisko i TYLKO jedno jest poprawne. I jak chcesz się już na coś powoływać, to skup się na oficjalnych informacjach i źródłach, to się skapniesz bardzo szybko że jednak nie ma dwóch wersji. Sawy?

Dwight_

Aaaaaa! Litości.
Barbarossa?! Może od razu Barbarella xP

Mnie najbardziej bawi upór przy nie słusznym zdaniu. Chłopie, weź się chociaż nie pogrążaj. Palnałes literówke, trudno. Nawet jeżeli myślałeś że tak to się pisze (chociaż nie wiem jakim cudem, skoro 100 razy oglądałes film) to przyznaj się do błędu.

..Barbarossa.. heheh.. xD

Freak_On_A_Leash

<wyśmiewacz> Że też jeszcze tacy się rodzą! Weź człowieku zastanów się 4 razy zanim coś napiszesz, bo brzmisz tak jakbyś miał internet od 2 miesięcy i chciał w nim wprowadzić jakieś nowe dziwne zasady..

NIE DZIECIOM NEO!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Freak_On_A_Leash

pisze się Barbossa i wymawia się Barbossa - po cholerę by ktoś robił dwie wersje tego nazwiska ;/? Jak ktoś z Twojego otoczenia nazywa się Piotrek, to Ty go nazywasz Maciek, bo każdy mówi jak chce? zastanów się zanim coś napiszesz i nie ośmieszaj się...

ocenił(a) film na 10
Freak_On_A_Leash

To nie był TEN SAM tekst. Barbossa, owszem, powiedział "did you now", ale Davy Jones "did HE now (mówiąc do Willa, mając na myśli Jacka)". Co od ruchu głowy, to nie mogę stwierdzić, więc się nie wypowiadam.

martamar16

BARBAROSSA.. :/

ha
haha
hahaha

Buaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahhahahahahahahahhahahaha

mikesz

BarbARossa?! To możesz sobie mówić Jack Swann i Elizabeth Sparrow?!
Bo tak ci się podoba... w końcu nie ma różnicy, jedno i drugie ptak, nie?
Człowieku myśl!

Ech.

ocenił(a) film na 10
Freak_On_A_Leash

no nie.. xD ale miałam polewke czytając wasze wypowiedzi xD nieźle zmieszaliście z błoten tego kto załozył ten temat :P

as91s

Zgadzam się, omal nie spadłam z krzesła xD

ocenił(a) film na 8
Ziutaaa

Ja pragne zauwazyc, ze czasownik "wiedziec" pisze KNOW nie now, bo now to teraz :/

ocenił(a) film na 8
Freak_On_A_Leash

ja nie wytrzymam! buhahahahaha ALE JESTEŚCIE KREJZOLE!!! :D

użytkownik usunięty
mesgerdigantka

A wiesz, że jak ostatnio miałam właśnie lekcje hstorii o planie Barbarossa, to też mi sie pomyliło? Wkońcu to tylko dwie niewinne literki ;) Poza tym to ty Dwight nie bądź taki madrala bo sam sie pomyliłeś....napisałeś "sawy" a pisze sie "savy"
Savvvvvvy?