Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433327
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Zaczne od wytłumaczenia. Pierwsza część Piratów jest moim najukochańszym filmem. Powiem więcej - filmem który na dobre wprowadził mnie w świat kina (wcześniej nie oglądałem tak dużo). Od czasu pierwszej części obejrzałem wszystkie filmy z Johnnym Deppem, większość z Keirą Knightley, kilka z Goeffreyem Rushem i pare z Orlando Bloomem. I rzeczą której naprawdę się boję - ale tak bardzo, bardzo się boję jest klapa drugiej części. Otórz widziałem kilka zwiastunów i z tego filmu zrobiło się straszne fantasy. Podczas gdy pierwsza część utrzymywała się w granicach realizmu to w zwiastunie dwójki widzę człowieka ośmiornicę! Co więcej w każdej scenie jest nasz kapitan Jack Sparrow - w pierwszej części mimo iż dźwigał ten film i był charakterystyczny to nie występował w każdej ale to każdej scenie. A Elizabeth... mistrzem szermierki się nagle stała?!

Mam nadzieję że moje obawy są bezpodstawne, że Verbinsky wybrał z filmy najbardziej spektakularne sceny i dlatego tak to wygląda (Olbrzymia ośmiornica krusząca statek:/). Naprawdę pokładam w tym filmie wielkie nadzieje i porażka tej produkcji wprowadzi mnie w wielkie załamanie.

May force be with you. Matt.

ocenił(a) film na 6
Matt_2

W pierwszej cześci też dużo realizmu nie było, chyba, że ktoś widuje nacodzień żywe trupy. Zgadzam się, jednak z tobą, jeśli chodzi o Sparrowa. Reżyser i producenci zauważyli, że większość ogląda ten film tylko ze względu na osobę kapitana, więc chcieli go dac jak najwięcej. Boje się, że co za dużo to niezdrowo, ale pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) film na 8
Matt_2

No tak trupy były elementem fantastycznym to prawda ale poza nimi wszystko było realne. Nie mówię żę był to film popularno-naukowy (cała akcja opierała się przecież na klątwie). Ale bez przesady człowiek ośmiornica:) mnie trochę przeraził, statek wypływający z pod wody też był dobry. Oczywiście mówię na podstawie zwiastunu więc film może być świetny i taką mam nadzieję.

ocenił(a) film na 10
Matt_2

Możliwe, iż to wszystko tak strasznie wygląda jednak jak wejdziemy do kina zatopimy się w fotelu i po filmie wyjdziemy z wielgachnym uśmiechem na ustach chcąc więcej :D Taki jest urok piratów, że nie wiemy czego się spodziewać :-)
P.S. Człowiek ośmiornica jest za mocny , a zwłaszcza na zwiastunie jak gra na organkach [?] XD

ocenił(a) film na 10
roksinka

A ja się nie boję że Kiera stanie się miszczem szermierki wkońcu przystała z piratem to oczywiste że nie stanie się gospodynią tylko piratem.
A co do ośmiornicy i łamanego statku to może to może być bardzo ciekawe.
Sam tytuł już mówi że będzie dużo fantazy Skrzynia umarlaka.

ocenił(a) film na 6
Matt_2

Szczerze to mnie ciekawi co się będzie dziać w trójce. W pierwszej części żywe trupy, w dwójce człowiek ośmiornica, a w trójce...Ktoś ma jakiś pomysł?

ocenił(a) film na 10
Charlize

Ja mam pomysł! [podnosi do góry rękę XD] W trójce pojawi się UFO XD