krytycy przesadzili z negatywnymi ocenami, film nie jest tak okropny jak mówiono. Owszem jest gorszy od jedynki, ale nie znaczy to, że jest to porażka roku. Bardzo dobry humor, ciekawa nowa postać, fantastyczne efekty specjalne, genialna gra Deppa, śliczna Keira i przede wszystkim fenomenalny KLIMAT! jednak jest to film dla zwykłych ludzi szukających prostej rozrywki, a nie trudnych filmów typu Requiem dla Snu czy Piękny Umysł. Dobra, komercyjna rozrywka... 7,5/10 :)
Sądze ze kazdy zobaczy to na co zasługuje. Dla mnie prymitywna rozrywką była komedia "piekny umysł", boki zrywalem 1,5 h ! Owszem , zgodze sie ze rownież sceny z matka cpuna , oraz szczegolnie zakonczenie Requiem dla Snu byly calkiem smieszne. Natomiast w Piratach humor byl duzo bardziej wysublimowany.
'jednak jest to film dla zwykłych ludzi szukających prostej rozrywki, a nie trudnych filmów typu Requiem dla Snu czy Piękny Umysł'
Takie było założenie twórców. Ten film ma bawić i dawac rozrwyke. I robi to na najwyższym poziomie =]
a mnie sie nie podobał. Jedynym motorem napędowym pierwszej części była gra Johnnego Deppa i lekko ironiczna konwencja filmu. A w drugiej zabrakło obu tych rzeczy -Deppa było za mało, a jak juz był to głownie biegał, a z filmu starali się wydobyc chyba jakas głebie psychologiczna konfliktu dobra ze złem (sorry ale to chyba w ogole filmy pomylili)....postawili na efekty specjlane i Orlando Blooma i wiele watkow jednoczesnie. Wyszlo taka sobie skladanka scenek, niektorych nawet smiesznych. Hmm no widziałem gorsze filmy ale ten do najlepszych zdecydowanie nie należy.