Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433338
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Zakończenie...

ocenił(a) film na 10

Kto w momencie w którym w końcowej fazie ukazał sie Barbossa myślał że będzie to Jack?? ja sie podpisuje :)

użytkownik usunięty
gagar_85

Ja tam raczej domyslałem się, że to będzie Barbossa. Po pierwsze, Goeffrey Rush jest wymieniony w obsadzie, po drugie oni mieli przecież dopiero szukać Jacka, poza tym ta Tia Dalma mówiła, że potrzeba im kapitana, który zna tamte wody na końcu swiata, a Barbossa zapewne je znał ponieważ chodzi tu zapewne cos w rodzaju wrót w zaświaty z których powrócił.

ja przez chwile miałam głupią nadzieję, że to Jack, ale kiedy zaczęłam myśleć trzeźwo stwiersziłam, że to Barbossa.

ocenił(a) film na 8
gagar_85

ja sie uczciwie przyznaję ze myslalam iz to bedzie Jack (o tym, ze do tego momentu film nie bylo Barbossy, chociaz jest w obsadzie i widzialam go na trailerach, totalnie zapomnialam :P)

ocenił(a) film na 8
vanillka_15

ha ! a ja miałam przeczucie, że to będzie Barbossa :] serio ;) jakoś tak mi się samo przypomnialo o nim kilka sekund przed tą sceną.

ocenił(a) film na 10
gagar_85

ja myslalem ze jak na poczatku jack szukal rumu to bedzie barbossa a juz pod koniec to zapomnialem o nim

ocenił(a) film na 9
gagar_85

Scena wyglądała mniej więcej tak:

Tia Dalma: Jesteście gotowi płynąć na kraniec świata, by przywrócić życie Jackowi i jego cennej Perle?
Wszyscy: Tak.
Tia Dalma: W porządku... ale potrzebujecie kapitana, który zna tamtejsze wody...

Kto po tym dialogu mógł pomyśleć, że to będzie Jack?!? O_o

ocenił(a) film na 10
space_cowboy

Zależy jak by zrozumieć słowa Tia Dalmy. Można było zrozumiec to z sposób: Kto jest gotów płynąc na krabniec świata (znaczy: za Jonesem, lub za jego sercem) by przywrócic życie (czyli wolność, lub uwolnić od zobowiązania wobec Jonesa na dostarczenie 100 dusz) Jackowi i jego cennej Perle? W tedy można by pomyśleć że po schodach zejdzie Jack, który nadal jest ścigany i nadal potrzebuje pomocy swojej załogi, by wyswobodzić się z rąk Jonesa i wrócić do prawdziwego życia.
The End:)

ocenił(a) film na 10
gagar_85

"Kto w momencie w którym w końcowej fazie ukazał sie Barbossa myślał że będzie to Jack?? "
Myśleli tak Ci, ktorzy w ogole nie sluchali co mówiła Tia... przeciez mówiła tu wyraźnie "Kto z Was byłby gotów poplynąc na 'Koniec Świata' żeby ratować Jacka?" wszyscy przytakneli... "Więc bedzie Wam potrzebny kapitan, który zna te wody..."
Tylko ktoś kto w ogole nie zrozumiał sensu tych słów mógł pomyśleć, ze po schodach zejdzie Jack...
Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam...