Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

1 część była dobra ze względu na Deppa. Stworzył postać znakomitą ale reżyseria i fabuła mogła by być na wyższym poziomie. Po zwiastunach 2 części uważam, że zapowiada się lepiej.

Szajba

A mi się wydaje, że ta część będzie dużo bardziej... widowiskowa. I to tyle jeśli chodzi o wrażenia z trailerów. I tak nie mogę się doczekać tego cholernego 21 lipca!!!

ocenił(a) film na 8
Kaileena_Farah

Pożyjemy zobaczymy. Widowiskowa na pewno, ale trwa też 160 minut. Możliwe, że upchają kilka niepotrzebnych rzeczy ale jak mowilem poczekamy zobaczymy.

ocenił(a) film na 10
Szajba

160 minut to będą najlepsze minuty mojego zycia dzięki Deppowi wszystkie części będą doskonałe i żałuje że zapowiadają sie tylko 3

szogi1989

2h 40min ładnie to mi się podoba.
Lubię reżyserów, którzy się nie boją że nie mają o czym opowiadać w swoim filmie.
Ciekawe ile będzie miała część trzecia.

A Depp po trailerach widać że nie zapomniał jak grać postać Sparow'a.
Reszta też wygląda świetnie.

Ciekawi mnie tylko co z Barbosą (nie wiem czy dobrze napisałem).
W końcu była scenka na końcu pierwszej części z furtką dla powrotu Barbosy.
Może w trójce będzie, choć nie mówię że mi zależy.

Szajba

No nie wiadomo. W 'Filmie' napisali, że druga część może dużo stracić ponieważ Depp'a będzie mniej na korzyść Blooma. A to przecież Deppowi zawdzięczamy klimat.

ocenił(a) film na 9
nakrentka

właśnie odwrotnie, w przeciwieństwie do pierwszej części, Sparrow będzie teraz postacią pierwszoplanową, zapoczątkowującą wszystkie kłopoty =)