PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107404}

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 431 tys. ocen
7,8 10 1 431046
6,7 50 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

hahahaha!!!!

ocenił(a) film na 10

tak czytam te komentarze i dochodzę do wniosu że większość myśli że Jack zginął w paszczy Krakena! wydaje mi się że stanie sie z nim to samo co z Jonaszem jak połknęła go wielka ryba....pewnie wy.żuci go na jakiejś wysepce na końcu świata bo chyba go nie pogryzła nie? Co Wy na to???

ocenił(a) film na 9
Pirat_9

Myślę że jestes zywym dowodem tego ze jack zyje ;)))

ocenił(a) film na 10
caat

Jack tak jak Barbossa trafił do nazwijmy to 'Krainy Śmierci' i tylko Barbossa ją zna, dlatego z niej uciekł i potrafi tam dotrzeć. Jack nei może zginąć, bo to jest siła napędowa filmu. Reżyser zdaje sobei z tego sprawę i nie zabiłby maszynki do robienia pieniędzy =]

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

A pozatym w obsadzie 3 części jest johny depp jako jack
:) xDDDDDDD

ocenił(a) film na 7
Pirat_9

Zapewne Jack popija rum który znalazł w żołądku Krakena. Ponoć w trzeciej części ma pojawić się ojciec Jacka więc może tam go spotka :)

ocenił(a) film na 8
Pirat_9

Ja nie uważam, że Jack zginął... W końcu mówcie sobie co chcecie, ale dla mnie Jack jest głównym bohaterem! Bez kapitana Sparrow'a nie byłoby filmu!

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

Hehehe... kto dokładnie oglądał koniec filmu i słuchał co mówiła 'piękna' przyjaciółka Jacka (no i czytał napisy) ten powinien się domyślić, że pan, który na koniec schodzi po schodach ma pomóc Willowi i Elizabeth w odnalezieniu Sparrowa i na tym własnie będzie polegała trzecia część filmu:)...
Podtytuł podobno ma brzmieć "Koniec świata" a Tia pyta się wszystkich (piszę z pamieci więc moze to brzmiało nieco inaczej) "Kto z Was byłby gotów popłynąć na 'koniec świata' żeby ratowac Jacka?"... wszyscy przytakneli a Tia Dalma dodaje "Więc będzie Wam potrzebny kapitan, który zna tamte wody..." - i w tym momencie wiadomo już kto się pokazuje, ale ponieważ nie wszyscy oglądali, nie chcę "mówić głośno":)

Pozdrawiam!!!

ocenił(a) film na 9
Mademoiselle

Może Kraken nie posila się piratami, tylko ich zabiera na "koniec świata"!

użytkownik usunięty
ALIEN_K

Uważam, że na tym temat nie ma się, co głowić, logiczne, że Jack niesamowitym cudem wyjdzie z tej opresji. Jeden i najważniejszy powód- twórcy filmu byliby idiotami usuwając ze sceny „kurę znoszącą złote jaja”;]

Po drugie Depp jest wymieniony w czołówce part 3 Piratów, a po trzecie wlazł to paszczy Krakena i pewnie zabije go od środka (ekh...ekhm...), bo inaczej niedałyby rady go zabić. Zresztą z nim to wsyzstko możliwe!

Według mnie ta scena była naciagana, no nie weim... byłam pewna, że zwieje!

ocenił(a) film na 7
aniek_2

A nikt nie wydedukował (choćby z obsady 3. części), że ten "Koniec Świata" to Daleki Wschód.
Popatrzacie sobie na obsade 3. cześci :
Cheung Po Tsai, Turecki strażnik, Azjatycki bliźniak...

Choć szczerze mówiąc nie wiem co Jack miałby tam robić... może własnie tam Kraken go zwróci ?
Albo w żołądku Krakena istnieje portal przenoszący na drugą stronę świata ?? :P

_Nameless_

Z tym dalekim wschodem, mysle, że może okazać sie prawdą! Zresztą w tamtych czasach kraje Azjatyckie to tak jakby koniec świata!
Ja o tym nie pomysląłam...

ocenił(a) film na 10
aniek_2

Moim zdaniem Jack Sparrow niezostał nawet przez Krakena połknięty. Co więcej on sam wskoczył do jego paszczy. Jack pokona Krakena. Moim zdaniem wyrżnie temu potworowi serce albo zrobi co innego. Poprostu uśmierci Krakena aby Jons niemiał przy boku tak silnego, a dla innych śmiertelnie niebezpiecznego potwora.

ocenił(a) film na 10
Monica_Turner

Na pewno to będziw Daleki Wschód. Spójrzcie na to zdjecie...Ono mówi samo za siebie http://www.sparrow-in-flight.com/gallery/displayimage.php?album=20&pos=0 [www.sparrow-in-flight.c...]