Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

to ta w której Orlando rozkazuje ładować rum a załoga osłupiała poprostu rewelacja cała sala sie śmiała.
Co do filmu jako całości to przeciętny obejrzeć i zapomnieć ot film przygodowy.
Dziwi mnie fakt iż Jenny zgodził się zagrać w tym filmie, a w zasadzie całej serii.
MOżna obejrzeć

ocenił(a) film na 10
Alienpfk

Po pierwsze to Johnny, a nie "Jenny" (bo przypuszczam, że chodzi ci tu o Deppa), a po drugie on podsumował swoje uczestnictwo i rolę w tym filmie tak: "Uwielbiam grać tego gościa. Wystąpię nawet w 6 części, jeżeli będzie możliwość".

Lizzie_Bennett

no i zrobi nam sie serial po 6 części... ;)

ocenił(a) film na 1
Alienpfk

hehe... Moze byc i serial... tylko zeby był dobry.. Tak jak i te 2 części... Osobiście ten film uwielbiam i dla mnie może być ich nawet z miliard.. Byle by tylko nie zmieniali aktorów... Nie lubie jak w jedym filmie głównego bochatera gra jeden aktor, a w kontynuacji już inny.. Jak w "Batmanie" na przykład... Ale to nieważne.. Rozpisalam się... Sorrka.. Jeżeli chodzi o najlepszą scene.. To dla mnie zaczyna się ona od walki Jacka, Willa i Norringtona o klucz.. A kończy się na zleceniu Jacka z pokładowych schodów ze słojem piasku w rękach. Genialne... Widizałam ten film już chyba z 5 razy, a wciąż cieszę się niezwykle gdy widze szalejącego Sparrowa i jego "kocie ruchy" w ogromnym, toczącym się kole... Coś pięknego.... Pozdrawiam :)

Alienpfk

Najlepsza scena dla mnie to ta, kiedy Jack mówi do załogi że musi trochę postrzelać i pyta gdzie małpa ;)
Bardzo mi się podobała scena gdy Jack próbuje sprzedać Willa oraz na początku filmu jak Cutler Beckett mówi o Jacku Sparrowie a Lizz i Will poprawiają go o kapitanie Jacku Sparrowie