przeczytałam przed chwilą w lipcowym "filmie", że podobno w "skrzyni umarlaka" reżyser ograniczył rolę jacka sparrowa i dał więcej miejsca duetowi kiera knightley- orlando bloom. co o tym myślicie? wg mnie to może być poważny błąd, wiadomo przecież, że piraci to przede wszystkim jack sparrow. bez niego na ekranie będzie nudnawo. mam nadzieję, że to tylko plotki. czy ktoś już był na "skrzyni..." w wlk. brytanii lub usa i może potwierdzić to lub zaprzeczyć?!
pozdrawiam
Podobno to prawda. Też czytałam ten artykuł i zaskoczyła mnie z lekka decyzja reżysera. Zobaczę 21-ego co z tego wyszło. Zgadzam się, że ograniczanie roli Deppa jest w pewnym sensie... samobójstwem filmu!
no raczej. Dla mnie i tak Keira nie pasuje do tego filmu. Bloom jeszcze ujdzie, choć mógłby ktoś inny zagrać jego postać. Depp jest siłą napędową filmu i to dzięki jego kreacji 'Klątwa Czarnej Perły' odniosła taki sukces. Takiej postaci po prostu w historii kina jeszcze nie było. Keira i Bloom stanowią tylko tło i tak powinno pozostać przez całą trylogię =]
Właśnie. Ale reżyser uznał, że "Depp kradnie każdą scenę, w której się znajduje". Cóż. Jeśli tak na to patrzeć - po co było tworzyć tak charakterystyczną postać?
Myśle że "ograniczenie roli" bedzie polegać na tym że nie wcisną go w każdą w scenę bo się spodobał po pierwszej części. A jeśli bedzie faktycznie go mało to kicha. Bo dla mnie Kiera-Orlando to zauważalny dodatek filmu ale nie jegi filar tak jak Sparrow
No ba wiadomo!!co to za piraci z małym udziałem głównego pirata!!myśle ze to jednak plota na pewno go nie zabraknie a wiecie jak to bywa z gazetami myśle że Verbinski nie byłby na tyle głupi aby pozbawić dużego udziału w filmie tak dobrego aktora jak Depp!!Keira i Bloom są dobrzy ale nie bawią tak jak sparoww :D poprostu mają inny wątek w tym filmie :) myśle że to plotka :)
Miejmy nadzieję, że nie ograniczą roli Deppa i Jack Sparrow będzie królował jak w poprzedniej części
oby były to tylko plotki....
czas pokaże, ale wiemy jedno postać Jacka dodaje barwności temu filmowi
i każdy wie doskonale, że to w dużej mierze gra Deppa sprawiła, iż "Piraci z Karaibów" odnieśli tak wielki sukces
Hahaha... to wszystko są plotki nie martwcie się :)
Jak ja sobie zobaczyłam fragmenty na kompie (oczywiście nie oglądałam całego filmu...bo to byłoby już świętokradztwo) to jakoś Johnnego mi tam nie brakowało, i jak dla mnie on jest na pierwszym planie:]...
A czemu nie wytrzymałam i w ogole obejrzałam pare fragmentów? Bo chciałam chociaż się dowiedzieć czy Elizabeth i Jack sie pocałują... widac po moim avatarze moje zainteresowanie tym wątkiem:]...
Nie piszę nic więcej bo to byłby spoiler:/... i mnie tutaj byście zlinczowali...
Dodam tylko, że film jest pełen niespodzianek...
Pozdrawiam !!!
jak dla mnie najlepszą postacią jest Sparrow :) Keira jest ładnym dodatkiem ( choć mam nadzieje, że pocałuje Jacka )a Bloom zupełną pomyłką...
Przecież Jack Sparrow to największy atut tych filmów, jak ograniczą jego rolę, będzie kicha. "Piraci z Karaibów" to typowa przygodówka, jedyne, co odróżnia ten film od innych podobnych, to właśnie ta wspaniała postać. Nie sądzę, żeby rzeczywiście było Deppa mniej w tej części, to by tylko zaszkodziło filmowi.
A "Filmu" już od dawna nie kupuję, stwierdziłam, że naprawdę niczego ciekawego tam nie piszą, recenzje są do bani, bo recenzenci nie potrafią wycisnąć z siebie ani odrobinki obiektywizmu, a dokładniejsze informacje na temat filmów można znaleźć w necie(sorry za ten tekst nie na temat, ale nie mogłam się powstrzymać;-)
Pozdrawiam:-)
Co do 'Filmu' to tez go od dawna nie kupuję. Lepsza jest Cinema. Choć ostatnio podniosła cene do tej która była dawniej to i tak nadal utrzymuje wysoki poziom. I teraz jeszcze jest konkurs w którym można wygrać odtwarzacz DVD i 100 filmów na DVD (wow) =]
To prawda! Reżyser Gore Verbinski powiedział: "Nie chciałem popełnić typowego dla Hollywood błędu: jeśli publiczność pokochała Deppa w pierwszej części, w drugiej wsadzimy go do każdej sceny. To nie będzie )) film Jacka Sparrowa ((".
Taja te zdjecie to twoje własne???????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ????????????????????????????
Napewno nie ograniczą roli Jacka Sparrowa ponieważ to on w tym filmie jest najważniejszy i rozrusza ten film jak to ktoś z moich poprzedników napisał. Keira gra fajnie i lubie filmy z jej udziałem ale za Bloomem nie przepadam choc bez żadnego z nich ten film by nie powstał. A co do Cinemy to mam tą najnowszą i powiem że jest naprawde fajna, no i te konkursy ;]]
Nie potwierdzam nie zaprzeczam :-) ale jeśli napiszesz że wyglądam jak koń czy coś w tym stylu, to w takim razie nie moje i nie wiem czyje.
Z tą ograniczoną rolą Sparrowa, to chyba dobrze zrobili, ale mam nadzieję, że z umiarem ;) Chodzi o to, ze jeśli większość widzów idzie do kina dla Sparrowa, to nie może być tak, że wsadzą go do dosłownie każdej sceny. Myślę, że nawet dobrze jeśli troszeczkę, zaznaczam, troszeczkę okroją Jacka, ale tylko po to, by ukazać i inne zalety filmu ;)
Taja te zdjecie to twoje własne???????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ????????????????????????????
Ja nie zbieram gazet, wiec skad mam wiedziec, czy to plotka?
Poza tym... moja siostra mi powiedziala, ze nie idzie na piratow, nie idzie na Bloom'a, nie idzie za Keith(czy jakos sie nazywa), nie idzie na Deppa tylko idzie na makijaż Sparrowa *gleba*. Ja tam ide tylko dlatego, zeby po prostu go ocenic i zobaczyc, czy nie jest nudny itp.