parę dni temu w jednej gazecie przeczytałem że w drugiej połowie sierpnia w związku z "dead man's chest" ma zostać wydana płytka ze starymi pieśniami morskimi, pirackimi przyśpiewkami, szantami itp w nowych aranżacjach. pomysłodawcami projektu są depp i verbinski, a na albumie mają się pojawić m. in. bono, sting, lou reed, nick cave... cóż, nie chce się wierzyć, ale nie wyglądało to na wygłup czy plotkę... słyszeliście coś o tym? może wiecie jak ta płyta ma sie nazywać, bo gazety już nie mam.
Ja słyszałam o tym projekcie kilka dni temu i myślę, że to ciekawy pomysł :) Będzie to dwupłytowa kompilacja o nazwie "Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys". Więcej info znajdziesz pod tym linkiem http://muzyka.onet.pl/0,1343030,newsy.html [muzyka.onet.pl/0,134303...] Jest tam spis wszystkich utworów, które znajdą się na tych płytkach. A do sklepów album podobno trafi dopiero 21 sierpnia, czyli miesiąc po polskiej premierze filmu.
Pozdrawiam!
ooo właśnie o to mi chodziło. nie bardzo sobie wyorbrażam co z tego może wyjść, więc z płytą zapoznam się choćby z czystej ciekawości. a liczę na to, że będzie conajmniej fajna. dzięki :)