PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1106}

Piraci

Pirates
1986
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12367
5,8 11 krytyków
Piraci
powrót do forum filmu Piraci

Za to "Piraci z Karaibów" genialni... więc wybór mój jest prosty i zrozumiały.

Kaileena_Farah

Zgadzam się z Tobą. "Piraci" są TYLKO dobrzi, za to "Piraci z Karaibów..."...och....=) Po prostu GENIALNY film!;) A (kapitan!;P) Jack Sparrow... Cudo!;P Więc jednym słowem polecam piratów, ale z Karibów...=)

Kaileena_Farah

Jak mozna porównywać film fantasy z kostiumowym? :> Te dwa filmy łaczy jedynie tematyka

Kaileena_Farah

bzdury piszesz . komputerowe gówniane efekty i film gotowy

ocenił(a) film na 9
Kaileena_Farah

Zgadzam się z przedmówcami. "Piraci z Karaibów" to film, którego nie powinno się porównywać z "Piratami" Polańskiego. Przecież to jest po prostu bajka o piratach, a nasz rodak Roman Polański nakręcił film realistyczny, opatrzony również dużą dozą humoru.

Prywatnie to uważam, że żaden film o pirackiej tematyce nie przebił jak dotąd arcydzieła Polańskiego. Na pewno nie ci osławieni "Piraci z Karaibów", którzy mogą w zasadzie pochwalić się tylko efektami specjalnymi. Kreacja postaci też jest doskonała, ale ta z "Piratów" wcale jej nie ustępuje.

Kaileena_Farah

"Za to "Piraci z Karaibów" genialni" śmieszna opinia, to piraci są genialni i zupełnie nie zgadzam się i jest to najsłabszy film Polańskiego, jest inny i dlatego niektórzy nie potrafią go należycie ocenić. Dla mnie to najlepszy film "piracki" a "Piraci z Karaibów" to przy nim prymitywna historyjka dla małych dzieci. Twój wybór byłby zrozumiały gdybyś miał mniej niż 15 lat, jeśli masz więcej to go nie rozumiem.

Kaileena_Farah

Aaaa, zauważyłem że odpowiadam osobie płci żeńskiej, to też tłumaczy Twój wybór "Piratów z Karaibów"