PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245950}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85224
7,6 49 krytyków
Plac Zbawiciela
powrót do forum filmu Plac Zbawiciela

Gra aktorska świetna.
Historia może trochę zbyt pesymistyczna, ale prawdziwa.
Bohaterowie niejednoznaczni - nikt nie jest ani w 100% dobry, ani w 100% zły... jak w życiu. Choć oczywiście niektórzy budzą mniejszą sympatię...

Choć Polacy mają tendencje do kręcenia bardzo smutnych, szarych filmów, to niektóre wybijają się ponad inne.

Może już czas na trochę optymizmu, ale mimo wszystko ten film zasługuje na pochwałę i ocenę... 9/10!
A niewiele polskich filmów (zwłaszcza nowych) miałem okazję "obdarować" tak wysoką oceną.

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Zgodzę się z tobą co do oceny filmu. Film bardzo dramatyczny, można wręcz powiedzieć, że dołujący. Nie jest zrobiony amatorsko i bardzo i istotną zaletą jest to o czym wspomniałeś czyli niejednoznaczność postaw bohaterów. Idealnie zbudowana, dramatyczne historia gdzie trudno doszukiwać się jednoznacznych winowajców nieszczęść i tragedii, które spotykają głównych bohaterów.

"...ten film zasługuje na pochwałę i ocenę... 9/10!
A niewiele polskich filmów (zwłaszcza nowych) miałem okazję "obdarować" tak wysoką oceną."
Tu bym się może z tobą zgodził, sam dałem temu filmowi 8/10, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego filmowi "Gulczas a jak myślisz" dałeś notę 10/10. Skoro nie rozdajesz dobrych not za darmo i trudno o twoją wysoką ocenę, to jak mogłeś nazwać taki mierny film arcydziełem (bo takim mianem określa się na filmwebie maksymalnie oceniony film) ???

ocenił(a) film na 8
Przemson_26

Hahaha... "Gulczas...", to inna bajka. To film... "kultowy" ;)
Jakbyś przesłuchał płytę (zdecydowanie "wybitną") Klaudiusza Sevkovica "Optymista", którą to Klaudiusz dołączał jako gratis do telezakupów Mango, to może byś to zrozumiał... choć też nie wiem.
Nie drążmy tego tematu :D

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Zresztą tak samo Arek Nowakowski, Asia Bartel i na przykład KLAD teżMUSIAŁEM ocenić na 10!

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

KLAN*

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Nie podejmę się oceny filmu "Gulczas..." gdyż byłaby ona niesprawiedliwa. Przyznam, że film mi się nie podobał i nawet nie obejrzałem go do końca. A co do twoich ocen to trzeba przyznać, że są dość kontrowersyjne. Takiego Arka Nowakowskiego to absolutnie nie ma za co oceniać. Jego dorobek na filmweb to 2 pozycje i domyślam się, że są to role epizodyczne (nie oglądałem i nie zamierzam). O takim człowieku łatwo zapomnieć. Był kiedyś w Big Brother i tyle z niego. Nie można tego nazwać karierą.

ocenił(a) film na 8
Przemson_26

Ale ja Arka oceniam w innej trochę kategorii... to jest moja subiektywna kategoria "kultu", do której może się zaliczyć KLAN, Chuck Norris, telezakupy Mango i wiele "ciekawych" rzeczy.

Ale przeciętnemu śmiertelnikowi trudno to pojąć... xD

ocenił(a) film na 10
Zygfryd666

wcale nie trudno... to tzw beka... LULZ.... :)