Najbardziej wstrząsający film jaki kiedykolwiek widziałam. Skłania do refleksji i każe się zastanowić. Polecam
No może, nie najbardziej wstrząsający, ale bez wątpienia bardzo dobry, w
porównaniu do większości nowych polskich filmów które widziałam ten wypada
b. dobrze. Skłania do refleksji
Plac Zbawiciela i Pręg - dla mnie najlepsze filmy polskie ostatnich lat. Oba poruszają ciężki tematy, skłaniają do refleksji, są uniwersalne, mogą dziać się w każdym domu, w każdym kraju. Smutne, ale prawdziwe kino. Takie filmy warto oglądać!
Chyba najlepszy polski dramat jaki widziałam...
"Pręgi" i "Wszystko będzie dobrze" które bardzo mi się podobały chowają się przy tym.
Polecam wszystkim
Właśnie obejrzałam ten film i coś czuję, że jeszcze kilka dni trzymać będzie mnie ten nastrój. Nastrój który wstrząsa, przede wszystkim otwiera oczy. Na ludzkie cierpienie, niewyrozumiałość , okrucieństwo, które codziennie się wręcz przelewa, którego możemy doświadczyć nie tylko na wojnie, ale w kręgu rodzinnym, w "domach z betonu". Ten film powinno się zobaczyć. Jest przeraźliwie smutny, ale i pouczający. Dobra muzyka, aktorstwo tym bardziej + kilka innych rzeczy, które mi się spodobały- wystarczy żeby było 10/10.
chociaż ja inaczej zakończyłabym ten film. przyznanie się bartka do winy było niepotrzebne