PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245950}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85225
7,6 49 krytyków
Plac Zbawiciela
powrót do forum filmu Plac Zbawiciela

Spostrzeżenie

ocenił(a) film na 10

Osobiście zauważyłem czytając wasze komentarze że każdy z was stara się kogoś usprawiedliwić.Wydaje mi się że ten film to rzeczywiście zwierciadło naszego życia ponieważ i my jako odbiorcy szukamy winnych i ofiar w tym filmie , przez pryzmat własnego życia rodzinnego

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
franc8887

Każdy stara się znaleźć winnego a w tym filmie, moim zdaniem, nie o to chodzi. Tak naprawdę każda z postaci ma swoje za uszami. Każdy z nich to osobna historia, której kiedy bliżej się przyjrzeć nie można ocenić jednoznacznie. A tak naprawdę przyczyną dramatu tej rodziny jest chory kraj w którym żyją. Kraj, w którym prawo chroni kombinatorów i złodziei, w którym z jednej strony dużo się mówi o konieczności walki z niżem demograficznym a z drugiej nie ma dla dzieci miejsc w przedszkolach, a babcie niedługo będą pracować do 90-tego roku życia.

flytrap

"Kraj, w którym prawo chroni kombinatorów i złodziei,"

DOKŁADNIE !! I trzeba to napisać dużymi literami.

Z tego co widze to jedynie kombinatorzy, złodzieje, oszuści do czegoś w tym kraju tj. w polszy ( bo tak to coś ja nazywam ) dochodzą.

Może mi nie uwierzycie ale w polszy ani policia, ani PIP nic nie zdziała przeciw złodzieją, cwaniakom, oszustą itp. kanaliom. No Skarbówka , skarbówka to co innego hehe Chociaż i tak wiele firm w polszy unika płacenia ZUS'u

To wszystko owocuje takimi dramatami na chcących żyć NORMALNIE ludziach. Za chwile będzie tak jak przed wojną, czyli bogaci ( złodzieje, oszuści itp. ) i nędzarze ( ci co się nie załapali ). Podoba się Wam, drodzy forumowicze taka wizja ?

ocenił(a) film na 10
Jules_11

Ja o filmie wy o Polityce .Jak mnie denerwuje te wasze miałczenie . Co lub kto przeszkadza wam coś zmienić w tym kraju ?
Macie przecież TAK potężne narzędzie jak internet . Zjednoczcie się i do roboty do roboty!!!!
A jak wam się nie chce wolicie podłubać w nosie i popisać na film webie to CISZA!!!!