Aż ciężko cokolwiek napisać. Aktorstwo jest tak kapitalne że ma sie wrażenie że się ogląda film dokumentalny... Fabuła nakręca się cały czas (nie wiem czy to dobre określenie) jak w "Długu". Na początku sytuacja tej rodziny jest niewesoła, potem jeszcze gorsza, potem tragiczna. I sie wydaje że gorzej w ich życiu być nie może, a tu jest jednak jeszcze gorzej i jeszcze gorzej. Wszystko zmierza nieuchronnie ku kompletnemu wyniszczeniu tych ludzi jako osób i jako rodziny. Genialny scenariusz, genialna reżyseria. Po raz kolejny się potwierdziło że Polacy umieją kręcić dramaty społeczne. Daję "Placowi" 9/10, bo to jeden z najlepszych polskich filmów jaki widziałem w ostatnich latach.
Film mnie bardzo zaskoczyl - niespodziewalam sie ze bedzie TAK DOBRY. Gra aktorska rzeczywiscie jest rewelacyjna i u doroslych i u dzieci co jest trudniejsze. Dzieki temu wszystko jest takie "realne". Film wzbudza rozne uczucia. Ja czulam przede wszystkim smutek i strach, obawe przed taka sytuacja, ktora niszczy ludzi, przez ktora sie staczaja i to nie zawsze z ich winy :(