PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245950}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85224
7,6 49 krytyków
Plac Zbawiciela
powrót do forum filmu Plac Zbawiciela

wytlumaczy mi ktos za co ona miala dostac te 15 lat? podciela sobie nieudolnie zyly, dzieci nie ruszyla(probowala tabletkami zabic???) I te jego zeznania ktore pozniej odwolal i okazalo sie ze ja wypuszcza. wolnosc albo pol zycia w wiezieniu? co on takiego mogl powiedziec? albo cos przegapilem albo nie lapie do konca o co chodzi. a co do gry aktorskiej to moim zdaniem jak na aktorow ktorych w wiekszosci pierwszy raz na oczy widzialem jest niezla

ocenił(a) film na 2
kojak82_2

nie znam sie na sądownictwie i nie wiem, ile lat daje się za co, ale na pewno mogła dostać sporo, chociażby za sam fakt. co z tego, że nieudolnie sobie podcięła żyly? jeśli można tak powiedzieć to nie jej wina, że nie umiała się porządnie zabić. a dzieci też mogła zabić, tylko ich odratowano. więc liczy się sam fakt, co z tego, że ktoś ich uratował i jej "nie wyszło", ale przecież chciała zabić człowieka, na dodatek dwójke swoich dzieci. to na pewno świadczy przeciwko niej

ocenił(a) film na 10
kojak82_2

on wniósł pzreciw niej oskarżenie o usiłowanie zabójstwa i złozył w tym celu stosowne zeznania (?)
ona jest matką a to były dzieci
w momencie kiedy zrozumiał, że nosi w sobie wine i nie ucieknie od niej, postanowił tez "ponieść karę", zmienił zeznania -> krzywoprzysięstwo
i sam dostał jakąs drobnostkę, którą odsiedzi, wróci do ,zycia, ale będzie mógł życ, bo odfajkuje swoja wine w jego mniemaniu
a ona ? - dostaje gorszą karę - wraca do tego od czego próbowała uciec, tyle że juz z pietnem niedo zmycia i z paraliżem fizycznym
zakonczenie jest dla mnie najbardziej okrutne ale i najbardziej poczuczające - to nie my decydujemy o tym kiedy to sie skonczy